«Οι ουλές μας, η δύναμή μας, η ζωή μας» έγραψαν στη Βάσια Κωσταρά στην πιο αληθινή φωτογραφία της

Γεωργία Βλαχοπούλου
«Οι ουλές μας, η δύναμή μας, η ζωή μας» έγραψαν στη Βάσια Κωσταρά στην πιο αληθινή φωτογραφία της

Με την πιο δυνατή εικόνα, αποκαλύπτοντας τις ουλές της η Βάσια Κωσταρά έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη στη ζωή μας.

Η Βάσια Κωσταρά το 2021 αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της. Η ίδια χωρίς να αποκαλύπτει συγκεκριμένα ποιο ήταν το εύρημα των γιατρών, είχε ενημερώσει τους followers της για την περιπέτειά της και την επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει δημοσιεύοντας κάποιες φωτογραφίες από το νοσοκομείο, τις οποίες είχε συνοδεύσει τότε με ένα μακροσκελές κείμενο.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αντιμετωπίζω μια περιπέτεια με την υγεία μου, η οποία ελπίζω ότι σύντομα θα είναι παρελθόν, ωστόσο δε θα ξεχάσω όσα με δίδαξε ούτε όσα με έκανε να θυμηθώ… Ότι το χαμόγελό είναι πιο μεγάλο και πιο λαμπερό μετά το κλάμα, ότι η χαρά είναι πιο μεγάλη και πιο αληθινή όταν προηγείται η λύπη, κι ότι τελικά είμαστε άνθρωποι γιατί είμαστε φτιαγμένοι να παλεύουμε με το μυαλό και την καρδιά μας κόντρα στα προγνωστικά και στις πιθανότητες. Νόμιζα ότι πάντα προσπαθούσα να βλέπω τον κόσμο με αισιοδοξία, τώρα δεν προσπαθώ …Τον βλέπω! Και υπόσχομαι να το κάνω κάθε μέρα» είχε γράψει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η ίδια.

Και δυο χρόνια μετά η σχεδιάστρια μόδας «δεν ξέχασε» όσα τη δίδαξε αυτή η περιπέτεια, παρότι ευτυχώς για εκείνη έληξε με ευχάριστα νέα, όπως είχε ενημερώσει τους followers της.

Οι ουλές

Για τον λόγο λοιπόν, αυτό η ίδια με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου, δημοσίευσε την πιο αληθινή φωτογραφία της αποκαλύπτοντας την ουλή στην κοιλιά της από το χειρουργείο που είχε κάνει τότε, γράφοντας στη λεζάντα: «ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. Με αγάπη και φως και έγκαιρο έλεγχο οι δοκιμασίες μπορούν να γίνουν ανάμνηση! Δεν ξέρω πώς αλλιώς να σας το πω, να κάνετε τα ετήσια check up σας, σώζουν ζωές!».

https://www.instagram.com/p/Cy1Rr82rbnE/

Μάλιστα, σε story της η Βάσια Κωσταρά έδειξε έμπρακτα τι σημαίνει να προσέχεις τον εαυτό σου, αφού δημοσίευσε και μια φωτογραφία της με τη γιατρό της, η οποία όπως είπε είναι αυτή που «κρύβεται πάντα πίσω από τα χαρούμενα νέα και τις επαναληπτικές εξετάσεις».

395815742_235145795983869_5838693513442663624_n.jpg

Οι followers της, όπως ήταν λογικό «χειροκρότησαν» την κίνησή της να δείξει τα σημάδια της δίνοντας το μήνυμα πως η πρόληψη σώζει ζωές και στα σχόλιά τους της ευχήθηκαν να έχει πάντα υγεία.

Το σημαντικό είναι πως η Βάσια Κωσταρά κατάφερε να μεταδώσει το μήνυμα που ήθελε χωρίς οι followers της να αναρωτιούνται μόνο για το τι ακριβώς συνέβη με την υγεία της. Άλλωστε, δεν έχει σημασία πώς απέκτησε κάποιος τις ουλές του, σημασία έχει να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον φροντίζουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γι' αυτόν, όπως είναι οι προληπτικές ετήσιες εξετάσεις ή η σωστή διατροφή ή η άσκηση.