Στον Σασμό η Μαρία Τζομπανάκη γίνεται στόχος, αλλά η Μαρία Πρωτόπαππα ζει το μεγαλύτερο δράμα

Κατερίνα Μπούσιου
Στον Σασμό η Μαρία Τζομπανάκη γίνεται στόχος, αλλά η Μαρία Πρωτόπαππα ζει το μεγαλύτερο δράμα

«Υπάρχει ένας ρατσισμός για την ηλικία»: Η ηθοποιός που υποδύεται την Καλλιόπη στον Σασμό έκανε μία πολύ σημαντική τοποθέτηση και έδωσε μήνυμα προς όλες τις συναδέλφισσές της. 

Η παρουσία των γυναικών σε αρκετές σειρές μυθοπλασίας τη φετινή χρονιά, είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και πολύ καθοριστική. Και είναι μεγάλη ευκαιρία για το κοινό να θαυμάσει ταλαντούχες ηθοποιούς. Η Μαρία Τζομπανάκη εδώ και 3 χρόνια εκτός από Καπετάνισσα είναι και η βασίλισσα του Σασμού. Από σήμερα γίνεται στόχος για όλους και έρχεται σε ρήξη με όλους ακόμη και με τα παιδιά της. Η δική της μοίρα όμως δεν είναι χειρότερη από εκείνη της Μαρίας Πρωτόπαππα, ως Μαρίνα. Εκείνη θα δοκιμάσει την μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής της. Δραματική.

«Είναι παράσημο να ζεις και να γερνάς μέσα στη δημιουργία»

Πριν ασχοληθούμε με την μεγάλη ανατροπή στον Σασμό και τον ρόλο της ως Καλλιόπη, ας κάνουμε μία μνεία σε μία πολύ ιδιαίτερη δήλωση της Μαρίας Τζομπανάκη η οποία μίλησε για αυτό που συχνά αντιμετωπίζoυν οι γυναίκες συναδέλφισσές της. Τον ηλικιακό ρατσισμό, που έχει επίπτωση στις λιγοστές ευκαιρίες που έχουν πλέον οι γυναίκες στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Την αρχή είχε κάνει πριν από μερικές μέρες η Κοραλία Καράντη η οποία είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως: «Οι γυναίκες όταν πάψουν να είναι «αντικείμενο» ερωτικού ενδιαφέροντος, είναι σαν να σβήνουν από το χάρτη. Δεν έχω τις άπειρες επιλογές για να παίξω ρόλους στην τηλεόραση».

Και η Μαρία Τζομπανάκη συμπλήρωσε λέγοντας σήμερα: «Μεγάλη κουβέντα και γενικά υπάρχει ένας ρατσισμός για την ηλικία και όσον αφορά τη γυναίκα. Είναι παράσημο να μπορείς να ζεις και να γερνάς και να μεγαλώνεις μέσα στη δημιουργία.

Δεν μπορείς να είσαι 60 και να παίζεις την 25χρονη. Είναι ντροπή. Προτείνω στις γυναίκες συναδέλφους που είμαστε περίπου στην ίδια ηλικία να μη φοβούνται να δείχνουν τις ρυτίδες τους και το μεγάλωμά τους και στους ρόλους».

Στο τηλεοπτικό πεδίο, η ηθοποιός γίνεται το κεντρικό πρόσωπο των ημερών. Μετά τη δολοφονία του Νικηφόρου, παίρνει πάνω της την ευθύνη της νέας βεντέτας. Δίνει προθεσμία στον Παύλο να ομολογήσει πως σκότωσε τον σύζυγό της. Διαφορετικά του λέει ανοιχτά πως θα τον σκοτώσει η ίδια.

Οργανώνει ολόκληρο σχέδιο για να βρει τον Λάζαρο που αφόπλισε τον Νικηφόρο και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Μόνο που σε αυτή την νέα βεντέτα, ο Αστέρης δε συμφωνεί με τον νέο κύκλο αίματος που ετοιμάζεται, ενώ ο Μαθιός είναι σε μία άλλη διάσταση, θρηνώντας την απώλεια του γιου του.

Η Καλλιόπη δεν είναι το μόνο τραγικό πρόσωπο των ημερών. Σε χειρότερη μοίρα θα είναι η Μαρίνα, δηλαδή η Μαρία Πρωτόπαππα. Ενώ προσπαθεί να συμπαρασταθεί στη Βασιλική, παρά το μίσος των δύο οικογενειών, γιατί καταλαβαίνει πως είναι να χάνεις ένα παιδί, η Θοδώρα κάνει το μεγάλο λάθος και της αποκαλύπτει την αλήθεια για τον Πέτρο.

Πως εκείνη άκουσε τον αδελφό της Μανώλη να λέει το όνομά του στον ύπνο του και τον κατέδωσε στην αστυνομία ως ύποπτο για τη δολοφονία του Στεφανή. Αυτό πυροδότησε όπως θυμάσαι, την οργή του Αστέρη και την μοιραία συνάντησή τους.

https://www.instagram.com/p/Cx3UeZooHCa/

Η Μαρίνα όχι μόνο μένει εμβρόντητη αλλά ρίχνει όλη την ευθύνη και στον σύζυγό της Αντώνη, ο οποίος το γνώριζε και δεν έκανε τίποτε για να μην συμβεί το κακό.

Αντιλαμβάνεσαι πως η γενικότερη κρίση στα ζευγάρια και στους ήρωες της σειράς