Τα «Φιλαράκια» μίλησαν για την απώλεια του Matthew Perry μετά την έντονη αντίδραση των fans τους

Γεωργία Βλαχοπούλου
Τα «Φιλαράκια» μίλησαν για την απώλεια του Matthew Perry μετά την έντονη αντίδραση των fans τους

«Ήμασταν κάτι περισσότερο από συμπρωταγωνιστές. Είμαστε μια οικογένεια» έγραψαν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc και David Schwimmer.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου (ώρα Ελλάδος) έγινε γνωστή η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Matthew Perry. H αστυνομία βρήκε τον ηθοποιό νεκρό μέσα στο τζακούζι στο σπίτι του στο Los Angeles και κάπως έτσι ο κόσμος που λάτρεψε τη σειρά «Τα Φιλαράκια» ήταν σαν να αποχαιρετά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του, έναν δικό του φίλο.

Φυσικά, η απώλεια του Matthew Perry κόστισε πολύ και στους συντελεστές της σειράς, τους δημιουργούς της αλλά και στους συμπρωταγωνιστές του, την Jennifer Aniston, την Courteney Cox, την Lisa Kudrow, τον Matt LeBlanc και τον David Schwimmer, οι οποίοι σοκαρισμένοι από την είδηση του χαμού του φίλου και συνεργάτη τους, αποφάσισαν να βγάλουν μια κοινή ανακοίνωση για τον θάνατό του.

Η ανακοίνωση των «Friends» για τον θάνατο του Matthew Perry

Δύο μέρες μετά τον θάνατο του Matthew Perry οι Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc και David Schwimmer το People εξασφάλισε αποκλειστικά την ανακοίνωσή τους για τον συμπρωταγωνιστή τους.

Σε αυτήν λοιπόν ανέφεραν τα εξής:

Snapinsta.app_397362339_339376652112270_6250577418272131523_n_1080.jpg

«Υπάρχουν τόσα πολλά να πούμε, αλλά αυτή τη στιγμή θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να θρηνήσουμε και να επεξεργαστούμε αυτήν την απώλεια που δεν μετριέται. Με τον καιρό θα πούμε περισσότερα, όσο και όταν μπορούμε. Προς το παρόν, οι σκέψεις και η αγάπη μας είναι με την οικογένεια του Matty, τους φίλους του και όλους όσους τον αγάπησαν σε όλο τον κόσμο».

Η ανακοίνωση υπογράφηκε και από τους πέντε συμπρωταγωνιστές, οι οποίοι όπως καταλαβαίνουμε είναι ακόμα μουδιασμένοι - όπως και όλος ο κόσμος - από την απώλεια του φίλου τους, του κομματιού της «οικογένειάς» τους που έχασαν και χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο για να θρηνήσουν και να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη. Kαι πώς δεν θα μπορούσαν να μην είναι οικογένεια οι έξι ηθοποιοί, όταν επί 10 χρόνια πρωταγωνιστούσαν στην ίδια σειρά προσφέροντας απλόχερα το γέλιο σε όλο τον κόσμο που την παρακολουθούσε και τότε και σήμερα.

Οι «αντίδραση» των πρωταγωνιστών στα μηνύματα που δέχτηκαν στα social media

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Matthew Perry, όλοι οι fans της σειράς έσπευσαν στα social media των πρωταγωνιστών για να δουν αν έχουν δημοσιεύσει κάτι σχετικό για την απώλειά του.

Ωστόσο, κανείς από τους Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc και David Schwimmer δεν είχε κάνει κάποια ανάρτηση, με πολλούς να σχολιάζουν κάτω από παλιές αναρτήσεις τους, πως δεν είναι σωστό να έχουν καθυστερήσει να γράψουν κάτι για τον αγαπημένο τους φίλο και άλλους να στηρίζουν την απόφασή τους να πάρουν λίγο χρόνο για να θρηνήσουν, βγάζοντας μια κοινή ανακοίνωση.

Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια που δέχτηκαν ο «Joe», η «Monica» και η «Phoebe» για την απώλεια του «Chandler», με το «βάρος» του ότι έπρεπε να κάνει κάποια ανάρτηση να βαραίνει τον Matt LeBlanc περισσότερο αφού υποδυόμενος τον Joe στη δημοφιλή σειρά ήταν συγκάτοικος και κολλητός με τον Chandler.

Ο David Schwimmer πάντως, απενεργοποίησε τα σχόλια στις αναρτήσεις του στο Instagram, ενώ η Jennifer Aniston περιόρισε τα σχόλια στις αναρτήσεις της για να μην μπορεί κάποιος να γράψει κάτω από τα παλιά post της κάτι σχετικό με την απώλεια του Perry, αφήνοντας να φαίνονται μόνο όσα σχόλια είχαν γίνει πριν από το τραγικό συμβάν. Από την άλλη ο Matt LeBlanc, η Courteney Cox και η Lisa Kudrow τα άφησαν ενεργά, με τους fans τους να διχάζονται για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να έχουν βγάλει ανακοίνωση ο καθένας ξεχωριστά για τον φίλο τους ή έστω νωρίτερα.

Μια απώλεια ωστόσο, δεν έχει νόρμα στο πώς να αντιμετωπιστεί. Ναι, υπάρχει περίπτωση κάποιος να είναι τόσο στεναχωρημένος για την απώλεια ενός δικού του προσώπου που να μην μπορεί να γράψει κάτι στα social media και αυτό πρέπει να είναι αποδεκτό. Άλλωστε, πριν την ύπαρξή τους κανείς δεν έβγαινε το επόμενο λεπτό να δηλώσει πώς αισθάνεται για κάποια απώλεια.

Η δήλωση των δημιουργών της σειράς

Οι συνδημιουργοί της σειράς Marta Kauffman και David Crane μαζί με τον παραγωγό Kevin Bright έδωσαν στη δημοσιότητα την Κυριακή - την ημέρα δηλαδή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Matthew Perry - την δική τους ανακοίνωση κι ίσως αυτό ήταν που ενίσχυσε την απαίτηση των fans της σειράς για μια δήλωση των πρωταγωνιστών.

Η ανακοίνωση των Marta Kauffman, David Crane και Kevin Bright έλεγε τα εξής:

«Είμαστε συγκλονισμένοι και βαθιά, βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Μάθιου. Ακόμα φαίνεται απίστευτο. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι νιώθουμε ευλογημένοι που ήταν μέρος της ζωής μας. Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο»

Είναι κλισέ να πούμε ότι ένας ηθοποιός κάνει έναν ρόλο δικό του, αλλά στην περίπτωση του Μatthew, δεν υπάρχουν πιο αληθινά λόγια. Από την ημέρα που τον ακούσαμε για πρώτη φορά να ενσαρκώνει τον ρόλο του Chandler Bing, δεν υπήρχε κανένας άλλος για εμάς.

1698734706808-948260965-Snapinsta.app_397439016_1025743795416187_10276956579854365_n_1080.jpg

«Θα αγαπάμε πάντα τη χαρά, το φως, την εκτυφλωτική ευφυΐα που έφερε σε κάθε στιγμή — όχι μόνο στη δουλειά του, αλλά και στη ζωή. Ήταν πάντα το πιο αστείο άτομο στο δωμάτιο. Περισσότερο από αυτό, ήταν ο πιο γλυκός, με δοτική και ανιδιοτελή καρδιά. Στέλνουμε όλη μας την αγάπη στην οικογένεια και τους φίλους του. Αυτό είναι πραγματικά το The One Where Our Hearts Are Broken».

Πηγή φωτογραφιών: @ochenteros_