Η σχέση του Matthew Perry με την Julia Roberts μας ραγίζει την καρδιά & λέει πολλά για την αυτοαγάπη

Τζένη Ντεμιράι
Η σχέση του Matthew Perry με την Julia Roberts μας ραγίζει την καρδιά & λέει πολλά για την αυτοαγάπη

«Δεν ήμουν αρκετός, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι αρκετός, ήμουν στραβός, μη αγαπητός», είχε γράψει στο βιβλίο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing» ο Matthew Perry.

Παρά το γεγονός ότι ο Matthew Perry ήταν πολύ αγαπητός σε ολόκληρο τον κόσμο και η απώλεια του έχει σκορπίσει τη θλίψη από τις πρώτες ώρες δημοσιοποίησης της είδησης του θανάτου του, ο ίδιος αισθανόταν μη αγαπητός και «καθόλου αρκετός».

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει αισθανθεί ποτέ του ανασφάλεια, φόβο και ότι δεν είναι αρκετά καλός, αρκετά όμορφος, αρκετά συμπαθητικός. Τα συναισθήματα αυτά, μπορεί να συνοδεύσουν την καθημερινότητα σου ακόμα κι αν δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος.

Στην ψυχή του Mathew Perry, όμως, υπήρχε λόγος. Οι καταχρήσεις, το αλκοόλ, τα χάπια δεν τον άφησαν να ευχαριστηθεί τη ζωή του, να νιώσει ευτυχισμένος, επιτυχημένος, ερωτευμένος.

Ένα παράδειγμα αυτής της βαθιάς θλίψης που αισθάνομαι ότι τον ακολούθησε μέχρι τα 54 χρόνια του, μέχρι την τελευταία φορά που απόλαυσε λίγες στιγμές στο τζακούζι του, ήταν η σχέση του με την Julia Roberts. Μία σχέση που θα έλεγε κανείς ότι έληξε άδοξα, πριν καν αρχίσει για έναν λόγο που πολλές φορές ακούμε και τις περισσότερες φορές θεωρούμε δικαιολογία: «Δεν αισθανόταν αρκετός για εκείνη».

Σου έχουν πει ποτέ αυτή τη φράση; Είμαι βέβαιη πως αν το έχουν κάνει έχει περάσει από το μυαλό σου ότι ήταν μία «φτηνή δικαιολογία». Η περίπτωση του Matthew Perry, ωστόσο, δεν μοιάζει με δικαιολογία, αλλά με μία βαθιά αδυναμία αυτοαγάπης.

https://www.instagram.com/p/CktlCWrufJD/

Matthew Perry: Η ζωή του Chandler από τα Φιλαράκια ήταν στην πραγματικότητα ένα ταξίδι γεμάτο δράμα

Το χρονικό της σχέσης τους

Το πρώην ζευγάρι άρχισε να βγαίνει στα μέσα στης δεκαετίας του 1990, την περίοδο που γυριζόταν η πετυχημένη σειρά «Τα Φιλαράκια», σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Perry, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing».

Οι δυο τους είχαν γίνει φίλοι πριν από την guest εμφάνιση της Julia Roberts στον δεύτερο κύκλο της σειράς.

Όταν οι παραγωγοί της σειράς της έκαναν πρόταση να συμμετέχει ως guest star σε αυτή, η Roberts απάντησε ότι θα το έκανε, με την προϋπόθεση, όμως ο ρόλος να αφορά την ιστορία του Chandler Bing.

Αυτό το στοιχείο, έκανε τον Perry να της στείλει κόκκινα τριαντάφυλλα, μαζί με μία κάρτα που έγραφε «Το μόνο πράγμα που είναι πιο συναρπαστικό από την προοπτική να συμμετέχεις στη σειρά είναι ότι επιτέλους έχω μία δικαιολογία να σου στείλω λουλούδια».

Στην αρχή της σχέσης τους επικοινωνούσαν μέσω φαξ και συνήθιζαν μάλιστα να στέλνουν «εκατοντάδες» φαξ καθημερινά, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά τους. Ο Perry περιέγραψε στην αυτοβιογραφία του τα μηνύματα της Roberts ως έξυπνα, ενώ η ίδια κατάφερνε να τον κάνει να αισθάνεται ότι ήρθε σε αυτόν τον πλανήτη για να την κάνει να χαμογελάει.

Από τα φαξ, πέρασαν στα τηλέφωνα. Ατελιώτες ώρες συνομιλούσαν τηλεφωνικά σε καθημερινή βάση και όλα έδειχναν πως ένας μεγάλος έρωτας είχε μόλις ξεκινήσει.

Ο Matthew Perry έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών

Το γρήγορό τέλος επειδή ένιωθε λίγος για εκείνη

Τελικά, η σχέση τους κράτησε έξι μήνες και χώρισαν το 1996, επειδή ο Matthew Perry αισθανόταν ότι δεν ήταν αρκετός για εκείνη, καθώς εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα με εξαρτίσεις σε χάπια και αλκοόλ.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, χώρισε με την «όμορφη και λαμπερή» Julia Roberts λόγω των δικών του αγώνων με τον εθισμό και επειδή δεν αισθανόταν αντάξιός της.

«Το να βγαίνω με την Τζούλια Ρόμπερτς ήταν πάρα πολύ για μένα. Ήμουν συνεχώς σίγουρος ότι θα με χώριζε», έγραψε ο Perry στο βιβλίο του. Ενώ πρόσθεσε ακόμα ότι αισθανόταν πως η Roberts υποτιμούσε τον εαυτό της βγαίνοντας μαζί του.

«Δεν ήμουν αρκετός, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι αρκετός, ήμουν στραβός, μη αγαπητός. Έτσι, αντί να αντιμετωπίσω την αναπόφευκτη αγωνία της απώλειάς της, χώρισα με την όμορφη και λαμπρή Τζούλια Ρόμπερτς», κατέληξε ο Perry στην αυτοβιογραφία του, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing».