Η Δανάη Μπάρκα μάς έδειξε για άλλη μια φορά πώς πρέπει να απαντάμε στα τοξικά σχόλια

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Δανάη Μπάρκα μάς έδειξε για άλλη μια φορά πώς πρέπει να απαντάμε στα τοξικά σχόλια

Στο «Να πεθάνεις» που της έστειλαν η Δανάη Μπάρκα απάντησε με χιούμορ κι ένα ακόμα μήνυμα.

Η Δανάη Μπάρκα μπήκε στη ζωή μας πιο ενεργά - αφού την γνωρίζαμε κυρίως ως κόρη της Βίκης Σταυροπούλου - πριν από τέσσερα χρόνια, όταν και ανέλαβε την πρωινή ζώνη του Mega με την εκπομπή της «Πάμε Δανάη!».

https://www.instagram.com/p/CxI8QcFspdH/

Η ίδια είχε δεχθεί αρκετά αρνητικά σχόλια, τόσο τότε γιατί δεν θύμιζε τις στερεοτυπικές εμφανίσεις των υπόλοιπων παρουσιαστριών αυτής της τηλεοπτικής ζώνης, όσο και αργότερα για την άποψη που πολλές φορές εκφράζει με θάρρος στην εκπομπή της για διάφορα θέματα. Όμως, η Δανάη έχει επιλέξει να βρίσκει πάντα το «φως» κι έτσι αντιμετωπίζει όλα τον αρνητισμό που εισβάλλει στη ζωή της, όπως έκανε και με κάποια μηνύματα που δέχτηκε πρόσφατα.

Τα «άκρως» τοξικά μηνύματα που δέχτηκε και η αντίδρασή της

Η Δανάη Μπάρκα είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media και πολλές φορές μοιράζεται σκέψεις της με τους followers της για διάφορα θέματα που απασχολούν τη ζωή της. Έτσι, αποφάσισε να μοιραστεί και κάποια πολύ χυδαία μηνύματα που έλαβε στα social media, δείχνοντας με ποιον τρόπο τα αντιμετώπισε. Τα τοξικά σχόλια που της έστειλε κάποιος follower, θα δεις πως περιείχαν πολλές βρισιές, ενώ εκείνος «ευχόταν» στη Δανάη Μπάρκα «να πεθάνει».

375019538_710552667234951_7042666211202603558_n.jpg

Αφενώς εκείνη, απάντησε με αρκετή ψυχραιμία και χιούμορ στο συγκεκριμένο μήνυμα γράφοντας «Οκ θα το βάλω στο πρόγραμμα. Σήμερα έχω όλη μέρα γυρίσματα , θα το σημειώσω γι' αύριο», αφετέρου δημοσίευσε άλλο ένα μήνυμα που δέχθηκε ταυτόχρονα με το προηγούμενο το οποίο όμως ήταν άκρως θετικό και ανέφερε τα εξής: «Συγχαρητήρια! Είσαι ένα υπέροχο πλάσμα. Με συγκίνησε τόσο πολύ αυτό που είπες στην εκπομπή σου πριν λίγο...Έστω κι ένα κορίτσι να μην κλάψει για την εικόνα της...για όλα αυτά που προβάλλονται κι έχουν καταστρέψει ψυχούλες...».

Η παρουσιάστρια του «Πάμε Δανάη!», όπως έγραψε κι η ίδια αντί να ασχοληθεί περαιτέρω με το τοξικό σχόλιο επέλεξε να δει το θετικό, να ψάξει δηλαδή για το καλό γύρω της, όπως κάνει πάντα.

Χαρακτηριστικά έγραψε: «Για κάθε τέτοιο μήνυμα (τοξικό) υπάρχει κι ένα τέτοιο (θετικό). Το θέμα είναι σε ποια μηνύματα στεκόμαστε και τι κρατάμε. Σας προτείνω να μένετε στα ωραία πράγματα της ζωής. Όχι, δεν ξέρω περισσότερα πράγματα από εσάς, ούτε το παίζω δασκάλα...απλά τη γνώμη μου λέω».

pleksouda_barka.jpg

Η Δανάη και τα τοξικά σχόλια

Η Δανάη Μπάρκα έχει αναφερθεί σε συνέντευξή της το 2022 στα τοξικά σχόλια που έχει δεχθεί για τον σωματότυπό της και το γιατί τα αντιμετωπίζει φανερά ή γιατί στηρίζει άτομα δημόσια που δέχονται αντίστοιχο bullying λέγοντας: «Αντιθέτως, νιώθω περήφανη με το να μιλάω δημόσια γι' αυτά τα θέματα, καταφέρνοντας ίσως να ξεκλειδώσω κάποιους ανθρώπους και να τους κάνω να δουν τα πράγματα διαφορετικά. Προτιμώ, δηλαδή, να κουράσω κάποιον που δεν έχει περάσει αυτό που έχουμε περάσει εμείς, παρά να μην μιλήσω καθόλου. Υπερθεματίζω γιατί υπάρχει όλη αυτή η κακοποίηση. Όταν βλέπω κορίτσια και αγόρια εκεί έξω που μπορεί να έχουν υποστεί bullying για το σώμα τους βάζω τα κλάματα. Μου φαίνεται αδιανόητο που μια κοινωνία έχει οδηγήσει ένα άτομο να ντρέπεται για το σώμα του. Πέρα από το ότι τρομάζω, νιώθω και ένα χρέος να αξιοποιήσω το βήμα μου και να τους υπερασπιστώ και ως ένα άτομο που έχει υποστεί και το ίδιο bullying. Αυτό, λοιπόν, που λέω και θα το λέω μέχρι να πεθάνω είναι: «όπως κι αν είσαι, όπως κι αν έχεις γεννηθεί αγάπα τον εαυτό σου. Είναι το μόνο σπίτι που έχεις σε αυτόν τον πλανήτη».

Όπως είχε γράψει μεταξύ άλλων όμως σε ανάρτησή της την ίδια χρονιά, πως δεν αντιμετώπιζε πάντα τόσο εύκολα τα αρνητικά μηνύματα που δεχόταν.

Πριν 2 χρόνια όποιος με «έβριζε» ή με κακολογούσε έμπαινε αυτόματα σε μια «μαύρη λίστα» και δεν ήθελα να ακούω ούτε το όνομά του απ' την πληγή και τον θυμό που ένιωθα, τώρα προσπαθώ να σκέφτομαι σε τι θέση βρίσκεται ο καθένας και τι κρύβεται πίσω από κάθε κριτική. Γενικά, μήπως οι απόψεις είναι όντως για να αλλάζουν, να εξελίσσονται και να προσαρμόζονται ανάλογα με την κατάσταση της ζωής μας??

https://www.instagram.com/p/ClivzZHMX_5/