2 χρόνια μετά τον χαμό της Αναστασίας η αδερφή της Έρρικας Πρεζεράκου γέννησε και δίνει ελπίδα ζωής

Τζένη Ντεμιράι
2 χρόνια μετά τον χαμό της Αναστασίας η αδερφή της Έρρικας Πρεζεράκου γέννησε και δίνει ελπίδα ζωής

Ο μικρός αδερφός της Αναστασίας δίνει ελπίδα και χαρά με τον πιο συγκινητικό τρόπο. 

Υπάρχουν φορές στη ζωή που κάνουν την ελπίδα να λάμπει ξαφνικά μπροστά μας, κι ας υπάρχει τριγύρω το χάος. Μία τέτοια περίπτωση είναι η γέννηση του αδερφού της μικρής Αναστασίας, ανιψιάς της Έρρικας Πρεζεράκου, δύο χρόνια αφότου εκείνη έχασε τη ζωή της από την πιο επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, η οποία είναι γνωστή και ως dipg, (διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους).

Ο μικρός αδερφός που έφερε πίσω την αισιοδοξία

Ο αγώνας ζωής της μικρής Αναστασίας είχε συγκινήσει ολόκληρη τη χωρά. Μπορεί, τελικά, εκείνη να «έχασε» αυτόν τον αγώνα, αλλά άφησε πίσω της ελπίδα ζωής, την οποία η μητέρα της, Ξένια Πρεζεράκου, είδε στα μάτια του γιου της, τον οποίο έφερε πριν από λίγες μέρες στον κόσμο και παρουσίασε στους ακολούθους της στο Instagram ως τον «μικρό αδερφό της Αναστασίας».

https://www.instagram.com/p/CxDnQO8KsiS/

Συγκεκριμένα, η αδερφή της Έρρικας Πρεζεράκου, Ξένια, ανήρτησε μία φωτογραφία του μικρού, γράφοντας στη λεζάντα: «Σεπτέμβρης 11 2013. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα των παιδιών στο σχολείο, σήμερα η Αναστασία μας θα πήγαινε Πέμπτη Δημοτικού, θα ήταν τόσο χαρούμενη που θα συναντούσε τους συμμαθητές της και θα λέγανε για τις καλοκαιρινές τους περιπέτειες. Σήμερα όμως είναι μια μέρα μουδιασμένη , πολύς κόσμος, πολλά παιδιά δεν θα μπορέσουν να πάνε στα σχολεία τους, κάποιοι συνάνθρωποι μας είναι αντιμέτωποι με την απώλεια των ανθρώπων τους, των σπιτικών τους και του βίου τους.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που απλώνουν το χέρι τους να βοηθήσουν, να στηρίξουν αυτόν που πονάει. Έτσι σε εμάς, βρέθηκε στο δρόμο μας ο Δρ Ioannis Kalogirou που έδωσε όλη την φροντίδα του και σαν προσωπικό του στοίχημα ανέλαβε να μας βοηθήσει να έρθει ένα νέο μέλος στην οικογένεια μας. Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα χρειάστηκε η πολύτιμη συνεισφορά πολλών καλών ανθρώπων που στήριξαν με επαγγελματισμό και ανθρωπιά , δυο τραυματισμένους γονείς.

Anastasia Nomikou ήσουν πάντα εκεί , με υπομονή και συνέπεια. Κωνσταντίνα Νούσια EimaiMaia.gr ήσουν η δύναμη μας, ο καθοριστικός παράγοντας ώστε να μην δημιουργηθεί ακόμα μια τραυματική εμπειρία, σεβόμενη την κατάσταση και μπαίνοντας μπροστά σε κάθε δυσκολία. Ilona Tsipoura ήσουν η ήρεμη βοηθός , το απαλό χάδι και η συνεχής αθόρυβη παρουσία. Δρ Σταύρος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ο άνθρωπος πίσω από κάθε δύσκολο γυναικολογικό χειρουργείο - υπέρ πολύτιμος). Τέλος ευχαριστούμε τον Όμιλο Ιασώ Iaso General για την εξαιρετική φιλοξενία και παροχή ιατρικής φροντίδας. Σας ευχαριστούμε όλους που αυτή την στιγμή έχουμε στην αγκαλιά μας τον αδερφό της Αναστασίας».

Η υποστήριξη είναι παντού

Φυσικά, οι φίλοι και ακόλουθοι της Ξένιας Πρεζεράκου έδειξαν την θερμή υποστήριξή τους, γράφοντας στα comments της ανάρτησης ενθαρρυντικά αλλά και συγκινητικά σχόλια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η γνωστή φωτογράφος και σύζυγος του Αποστόλη Τότσικα, Ρούλα Ρέβη, η οποία σχολίασε: «Χριστέ μου ποσό υπέροχα νέα είναι αυτά ! Σας θαυμάζω με όλη μου την καρδιά και όλο μου το είναι , θα πρέπει όλοι πι δικοί σας άνθρωποι και τα παιδιά σας να είναι ευτυχείς που σας έχουν που υπάρχετε ! Ποσό υπέροχο μήνυμα ποσό δυνατή γροθιά είναι αυτή δοσμένη με τόση τρυφερότητα και μεγαλείο ! Συγχαρητήρια απο την καρδιά μου».

Η ιστορία συγκίνησε και ανθρώπους που δεν γνωρίζουν προσωπικά την Ξένια Πρεζεράκου. Ένας από έγραψε: «Μπορεί να μην σας γνωρίζω αλλά πόσο χαρά πήρα!!!! Μέσα σε όλη αυτή την σκοτεινιά γύρω μας ήρθε αυτό το πλασματάκι να φωτίσει τις ψυχές σας και τις δικές μας! Εύχομαι να είναι πάντα ευλογημένο και καλότυχο!».

Ένας άλλος έγραψε: «Ααααχχ Παναγία μου μπροστά σε έναν μεγάλο πόνο τι δύναμη χαρίζεις και τι μεγάλα θαύματα απλόχερα δίνεις. Μπράβο, πόσο πολύ χαίρομαι για εσάς Ξένια μου και ας μη σας γνωρίζω. Το αξίζετε χίλιες φορές και πολύ παραπάνω μετά από τόσα που περάσατε. Να σας ζήσει , εύχομαι να είναι γερό και καλότυχο. Πόσο πολύ θα χαίρεται και θα καμαρώνει η μικρή Αναστασία από ψηλά για τον αδερφούλη της και θα τον προστατεύει. Μπράβο και πάλι μπράβο».

Η ιστορία της ανιψιάς της Έρρικας Πρεζεράκου

Η Αναστασία έχασε την ζωή της σε ηλικία επτά ετών από την πιο επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, η οποία είναι γνωστή και ως dipg, (διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους). Μπορεί να αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όμως, ποτέ δεν έχασε το χαμόγελό της.

Το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, η Ξένια Πρεζεράκου ανακοίνωσε μέσω post στο Facebook τον θάνατο της μικρής γράφοντας: «Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Ηλία Ντριανταφυλλάκη και σήμερα διάλεξε η κόρη μας, το παρανυφάκι μας να φύγει από τη ζωή. Η Αναστασία Πάλεψε όσο λίγοι, ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ.

Έφυγε ήρεμη στον ύπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη να την κρατάνε αγκαλιά. Ξέρω πόσοι προσευχηθήκατε για την νεράιδα και ξέρω πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ. Η Αναστασία δεν υποφέρει πια..».

mikri-anastasia

Η διάγνωση της Αναστασίας έγινε τον Σεπτέμβριο 2020. Οι γιατροί στην Ελλάδα της είπαν ότι της απομένουν μόλις έξι μήνες ζωής. Όμως, οι γονείς της, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλίας Τριανταφυλλάκης, δεν το έβαλαν κάτω. Έψαξαν, λοιπόν, να βρουν αντίστοιχες περιπτώσεις. Τελικά, βρήκαν μια κλινική στο Houston του Texas με μεγάλη εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια. Έτσι, ταξίδεψαν στο Houston.

Επειδή το κόστος για την θεραπεία ήταν πολύ υψηλό (ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ), ξεκίνησε μία πρωτοβουλία με σκοπό να συγκεντρωθεί το ποσό, η οποία αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η Έρρικα Πρεζεράκου είχε δηλώσει: «Η αδερφή μου είναι πολύ θαρραλέα. Περνάμε από φάσεις που μας λένε να μην ανησυχούμε και ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό μας μιλούν για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Έχει DIPG. Έχουν ζήσει μόνο 9 παιδιά στον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί γιατροί στην Αμερική, που λένε να αφήσουμε το παιδί να απελευθερωθεί. Και εκεί η αδερφή μου… Προσευχόμαστε συνέχεια, ειδικά τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί τι μπορεί να γίνει και ποιο είναι το καλύτερο για αυτό το παιδί».