«Οι ουλές είναι τρόπαια» λέει η Linda Evangelista για τον καρκίνο του μαστού και συγκινεί

«Οι ουλές είναι τρόπαια» λέει η Linda Evangelista για τον καρκίνο του μαστού και συγκινεί

Η Linda Evangelista μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την μάχη της με τον καρκίνο του μαστού και τις δύο φορές που κατάφερε να βγει νικήτρια.

Κατάθεση ψυχής έκανε πριν λίγα 24ωρα η Linda Evangelista η οποία μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού. Το supermodel που μεσουρανούσε στις πασαρέλες των 90s, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο δύο φορές και κατάφερε να επιβιώσει, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία.

Καλεσμένη της εκπομπή «The View» με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, η 58χρονη μίλησε για τη διπλή διάγνωση που είχε, τον Δεκέμβριο του 2018 και τον Ιούλιο του 2020. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η συμπαρουσιάστρια, Whoopi Goldberg ρώτησε αν οι διαγνώσεις της διέφεραν με το μοντέλο να απαντά: «Νομίζω ότι η εμπειρία του καθενός είναι διαφορετική. Eμένα ξεκίνησε με τη μαστογραφία ρουτίνας μου. Ξέρω ότι δεν μας αρέσει να κάνουμε μαστογραφίες. Είμαι η πιο αναβλητική, αλλά αυτό είναι ένα πράγμα στο οποίο ήμουν πραγματικά πιστή».

Λίγο αργότερα η Evangelista εξομολογήθηκε ότι την κάλεσαν στην αίθουσα μετά τη μαστογραφία της και της ανακοίνωσαν ότι έχει καρκίνωμα του πόρου in situ, μια πρώιμη μορφή καρκίνου του μαστού.

«Έχω μια άλλη ασθένεια που αφορά τους πνεύμονές μου και μια ογκεκτομή που δεν ήταν τόσο μεγάλη κατέληξε να είναι διπλή μαστεκτομή, η οποία ήταν η σωστή απόφαση για μένα. Και σκέφτηκα, ξέρετε, δεν πρόκειται να πεθάνω από καρκίνο του μαστού. Και μετά, ξέρετε, υπάρχει αυτή η μικρή πιθανότητα να επιστρέψει».

H Linda Evangelista «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε για την κακοποιητική συμπεριφορά του πρώην της

https://www.instagram.com/p/CxdYV7tOAcX/

Η περιπέτειά της δεν σταμάτησε εκεί αφού η ίδια επισκέφθηκε ξανά στον ογκολόγο της όταν εντόπισε ένα εξόγκωμα στον θωρακικό της μυ. Λίγο αργότερα το μοντέλο έμαθε ότι ο καρκίνος του μαστού της χτύπησε την πόρτα για δεύτερη φορά.

«Η ιστορία όλων θα είναι πολύχρωμη. Και η δική μου κατέληξε να είναι: Λοιπόν, βγάλτε το και κάντε ακτινοβολία. Αλλά είχα πολύ κακή βαθμολογία ογκοτύπου. Είναι ένα σκορ που σας λέει την πιθανότητα να ξαναπάθετε καρκίνο. Λαμβάνουν υπόψη πολλά πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής. Αλλά ο δικός μου ήταν κακός. Έπρεπε να κάνω χημειοθεραπεία, παίρνω φάρμακα εδώ και πέντε χρόνια, σε κάνουν να αισθάνεσαι φρικτά. Είναι κατασταλτικά των ορμονών. Σε κάνουν να αισθάνεσαι γέρος», τόνισε η Evangelista.

Και κατέληξε: «Έχω κάνει τόσα πολλά χειρουργεία και νόμιζα ότι θα μπορούσα να αντιμετωπίσω τα πάντα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χημειοθεραπεία. Είμαι εντάξει με τις ουλές. Νομίζω ότι οι ουλές είναι τρόπαια. Είμαι καλά με τις ουλές».

Η Evangelista θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας και τόνισε ότι από τότε που πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού, εκτιμά τη ζωή πολύ περισσότερο και θέλει να γεράσει υγιής.

Πηγή κεντρικής: apimages.com