3 φορές που η Κατερίνα Καινούργιου μίλησε για την ανθρωποφαγία και είχε δίκιο

Πατούλια Κατερίνα
3 φορές που η Κατερίνα Καινούργιου μίλησε για την ανθρωποφαγία και είχε δίκιο

«Έχω περάσει ένα πάρα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο και συνεχίζω να βάλλομαι από παντού. Έχει αρχίσει λίγο και ξεφεύγει η κατάσταση»,είπε η Κατερίνα Καινούργιου για την ανθρωποφαγία των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Η Κατερίνα Καινούργιου είναι δουλευταρού. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Κι αν έχει φτάσει να κάνει την τηλεθέαση που κάνει, το οφείλει στην εργατικότητά της, στην ομάδα της και στη στήριξη που η ίδια δείχνει στην ομάδα της.

Δεν χρειάζεται να θυμηθούμε επακριβώς το beef με τη Φαίη Σκορδά της προηγούμενης εβδομάδας. Όπως ακριβώς μιλάει live για πρώην και νυν και έρωτες και την ανάγκη της να γίνει μαμά, έτσι ακριβώς είναι η Καινούργιου είπε παραπάνω από αυτά που θα έπρεπε να πει στον αέρα της Super Κατερίνας και ίσως έχουν δίκιο οι fans της που της γράφουν ακόμα και κάτω από posts διαγωνισμών πως έχασε το δίκιο της.

Στην τηλεοπτική τοξικότητα των τελευταίων ημερών, η Ελένη Μενεγάκη απάντησε με μια φωτογραφία

Αξίζει όμως τόσο κράξιμο και τόσο #cancelculture στην Καινούργιου; Μήπως δεν αντέχουν τα εγχώρια media τόση ειλικρίνεια από μια παρουσιάστρια ζωντανής εκπομπής πρώτης γραμμής; Μπορεί. Σίγουρα, η διαδικτυακή επίθεση που δέχεται η παρουσιάστρια τις τελευταίες ημέρες δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από κανένα. Εύλογα, η ίδια βγήκε σήμερα και εξήγησε τι περνάει:

«Θέλω να πω κάτι στους τηλεθεατές. Έχω περάσει ένα πάρα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο και συνεχίζω να βάλλομαι από παντού. Έχει αρχίσει λίγο και ξεφεύγει η κατάσταση. Τι εννοώ.

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα – με αυτό που θα κάνω τώρα ξέρω ότι διαφωνεί το κανάλι και η εταιρία παραγωγής και όλοι αλλά δεν πειράζει, επειδή είμαι ο εαυτός μου, ας δεχτώ επίπληξη, τουλάχιστον θα κοιμάμαι εγώ καλύτερα – πάνω στον θυμό μου και την προσπάθειά μου να υπερασπιστώ την ομάδα μου για κάποια πράγματα που ξεκίνησαν από άλλες εκπομπές, μπορεί να μου ξέφυγαν πράγματα που λέγονται πάνω στον θυμό.

Το μεγάλο λάθος της Καινούργιου στο ξέσπασμα κατά της Σκορδά και το σωστό σχόλιο της Κορομηλά

400731582_18398912506055557_3141711272693275025_n.jpg

Το ποστ της Καινούργιου στο Instagram

Και πραγματικά, αν κάποιους στενοχώρησα, ζητώ συγγνώμη, γιατί δεν είχα καμία κακή πρόθεση, ούτε υπονόησα κάτι περίεργο, από αυτά που γράψατε μετά και πιστεύατε ότι υπονόησα. Το να βάλλομαι όμως, όλο το Σαββατοκύριακο από ένα συγκεκριμένο σύστημα, να βγαίνουν και να με λένε μέχρι και βρώμικη, άνθρωποι που ξεκίνησαν τη βρωμιά στην ελληνική τηλεόραση.

Το ότι επειδή δεν έχω παιδιά, να σημαίνει ότι επειδή κάποια άλλη που έχει παιδιά, είναι σε καλύτερη μοίρα, να δέχομαι σχόλια για την εμφάνισή μου, την πορεία μου γενικότερα και την προσωπική μου ζωή, παρακαλώ πολύ να σταματήσει εδώ.

Και παρακαλώ πολύ, όλους αυτούς που το έχουν ξεκινήσει, ακόμα και τα sites που τα αναπαράγουν, να σταματήσουν να αναπαράγουν αυτούς τους χυδαίους χαρακτηρισμούς και αυτά τα χυδαία άτομα με όλα αυτά που κάνουν προς το πρόσωπό μου ή που υπονοούν κάτι για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ξέρετε πολύ καλά τι λέω. Να σταματήσει εδώ γιατί αυτά είναι σοβαρά. Δε παίζουμε με αυτά τα θέματα. Το κορμί μου και η ψυχή μου είναι πεντακάθαρα και το ξέρουν και οι τηλεθεατές μου αυτό, και όσοι συνεργάζονται μαζί μου. Εγώ δε θα βάλω κανέναν συνεργάτη μου να βγει να με υπερασπιστεί. Αυτά που κάνουν κάποιοι άλλοι.

Και αν συνεργάτης μου, έβγαινε στο instagram και υπονοούσε για μια άλλη παρουσιάστρια αυτά τα χυδαία που υπονοούν για μένα, θα του είχα πει από σεβασμό να το κατεβάσει. Σας παρακαλώ πολύ να σταματήσει εδώ. Δε θα με αρρωστήσετε εμένα, ούτε τον περίγυρό μου. Συγγνώμη, όμως δεν αντέχω άλλο. Στο τέλος θα πάθω τίποτα εγώ. Οι βρώμικοι στο σώμα και την ψυχή δε θα μιλήσουν για μένα», είπε η Καινούργιου και πρέπει να της αναγνωρίσουμε και τη συγγνώμη που δεν την ακούμε συχνά από τηλεοπτικά πρόσωπα και τη στεναχώρια για το hate που τρώει.

Κράξιμο για τους BTS

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Κατερίνα πληρώνει την ειλικρίνειά της. Θυμάσαι τότε που βγήκε να πει πως δεν της αρέσουν οι BTS με βάση την εξωτερική τους εμφάνιση και έφαγε παγκόσμιο hate τα social media της Καινούργιου με 40.000 προσβλητικά και ενίοτε απειλητικά για τη ζωή της σχόλια.

Και πάλι τότε, η παρουσιάστρια κατάλαβε τι πήγε στραβά, και βγήκε και είπε τη συγγνώμη της:

«Ο σεβασμός της κουλτούρας κάθε λαού είναι αδιαμφισβήτητος και αποτελεί μια από τις αρχές μου. Οπως επίσης και η στήριξη και αποδοχή κάθε διαφορετικότητας, που ποτέ δεν αντιμετώπισα ως κάτι λανθασμένο ή κακό. Αντίθετα μάλιστα τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική ζωή μου, παλεύω καθημερινά για το αντίθετο.

Το να σχολιάσω χιουμοριστικά μια λίστα με ωραίους άνδρες στο πλαίσιο θέματος της εκπομπής που παρουσιάζω δεν αμφισβητεί την καλλιτεχνική αξία του συγκροτήματος BTS ή κανενός άλλου. Μάλιστα έγινε και η αφορμή να γνωρίσω ένα μουσικό φαινόμενο που δεν γνώριζα. Εχω δεχτεί και δέχομαι σκληρή κριτική για την εμφάνισή μου και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Οπως επίσης γνωρίζω πολύ καλά ότι ο φανατισμός και οι απειλές δεν συνάδουν με καμιά κουλτούρα και με καμιά στήριξη σημαντικών καλλιτεχνών, που δεν θα ήθελαν σίγουρα να υπάρχουν τέτοιες ακραίες συμπεριφορές στο όνομά τους» ανέφερε και τότε χαρακτηριστικά.

Κράξιμο και στο Instagram για τις πλαστικές:

Το κράξιμο στην Καινούργιου περί πλαστικών και επεμβάσεων δεν είναι κάτι νέο.

«όχι πλαστικά σε θάλασσες κι ακτές», «για αυτό δεν σταυρώνεις μωρή γκόμενο» είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που δέχεται η Καινούργιου στο προφίλ της και αν πρέπει να την αναγνωρίσουμε κάτι, είναι πως ποτέ δεν έκρυψε τις επεμβάσεις που έχει κάνει και ακόμα και η ίδια έχει παραδεχτεί πως ίσως πριν τις επεμβάσεις ήταν πιο ωραία:

«Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα σας; Είμαι μια γλύκα. Μια χαρά, γλυκό κοριτσάκι. Φυσικότατο. Να σας πω την αλήθεια, κακώς πλαστικοποιήθηκα. Πιο ωραία ήμουν τότε», είχε πει χαρακτηριστικά στην εκπομπή της.

Θες να δεις την Καινούργιου, βάζεις Alpha στην τιβί. Θες να δεις την Καινούργιου στα social; Κάνεις follow. Δεν θες να την βλέπεις πουθενά; Bock, unfollow και delete. Τώρα, το αν θεωρείς πως γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος γράφοντας κατεβατό σεντόνι ως σχόλιο κάτω από ποστ που λεκτικό του είναι το «κάνε Like και κέρδισε το σύνολο που φοράω» είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.

Κι επειδή σύντομα θα γιορτάσουμε την ημέρα ευαισθητοποίησης της βίας κατά των γυναικών, ας σκεφτούμε διπλά και τριπλά την διαδικτυακή βία σε κάθε της μορφή.