Η Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο πριν φύγει το 2023 θυμήθηκε το ταξίδι της στην Ισλανδία για έναν λόγο

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο πριν φύγει το 2023 θυμήθηκε το ταξίδι της στην Ισλανδία για έναν λόγο

«Σίγουρα ξεχωρίζεις την αντανάκλαση με την πραγματικότητα;» έγραψε η Ιωάννα Παλιοσπύρου δημοσιεύοντας φωτογραφίες της από το πρώτο ταξίδι που είχε κάνει για το 2023.

Λίγο πριν φύγει το 2023 πολλοί κάνουμε μια εσωτερική ανασκόπηση του τι συνέβη μέσα στη χρονιά που πέρασε, τι κάναμε σωστά, τι δεν κάναμε σωστά, ποιους στόχους μας καταφέραμε να κατακτήσουμε και ποιους θα μεταθέσουμε για την επόμενη χρονιά.

Κάπως έτσι και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, θυμήθηκε το πρώτο ταξίδι που είχε κάνει στο εξωτερικό για το 2023, τον περασμένο Γενάρη κι αυτό για έναν σημαντικό λόγο που η ίδια δεν ήθελε να ξεχάσει.

Το ταξίδι στην Ισλανδία

Δημοσιεύοντας λοιπόν, αρκετές άφιλτρες φωτογραφίες της από εκείνο το ταξίδι τις οποίες δεν είχαμε ξαναδεί, η Ιωάννα Παλιοσπύρου αρχικά θέλησε να δείξει στους διαδικτυακούς της φίλους πόσο ευγνώμων ήταν που κατάφερε να κάνει αυτό το ταξίδι ζωής και να δει φυσικά πέρα από τα πανέμορφα τοπία και το Βόρειο Σέλας. Μάλιστα, η ίδια έγραψε και σε story της πως θα ήθελε να βρεθεί ξανά σε εκείνα τα μέρη που επισκέφτηκε στην Ισλανδία.

Όπως θα δεις και από τα στιγμιότυπα που δημοσίευσε, η ίδια ήταν πολύ χαρούμενη που βρέθηκε εκεί, φορώντας τα απαραίτητα ρούχα για να είναι ζεστή, διαλέγοντας ωστόσο ένα πολύ όμορφο λευκό μπουφάν με ethnic σχέδια στο πάνω μέρος του, το οποίο συνδύασε με τον λευκό σκούφο της.

Ο λόγος που όμως στάθηκε περισσότερο σε αυτό το ταξίδι ήταν πως την ώρα που φωτογραφιζόταν σε ένα από τα αξιοθέατα της χώρας, σε ένα σημείο που η αντανάκλαση του τοπίου επιτυγχάνεται με εξωπραγματικό τρόπο - σε σημείο να νομίζεις πως βρίσκεσαι μπροστά από έναν γιγάντιο καθρέφτη ή είσαι μέρος ενός πολύ καλού photoshop - συνειδητοποίησε κάτι πολύ σημαντικό βλέποντας την αντανάκλαση του εαυτού της. Πως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Γι' αυτό και συνόδευσε την ανάρτησή της από την Ισλανδία με την εξής φράση:

«Αγαπημένη/ε μου, αν ψάχνεις για εκείνο το ένα άτομο που θα σου αλλάξει τη ζωή, ρίξε μια ματιά στον καθρέφτη».

Οι followers της ήταν «εκεί» για ακόμα μια φορά με τα σχόλιά τους κάτω από την ανάρτησή της για να της δώσουν αγάπη και δύναμη να συνεχίζει να «ανθίζει» και να κατακτά τον κόσμο με τα ταξίδια της.

Κι η ιστορία της είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την φράση που έγραψε στη λεζάντα των φωτογραφιών της. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μπορεί να είχε τη βοήθεια των καλών της φίλων και την τεράστια στήριξη του κόσμου μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε πριν από τρία χρόνια, όμως πρώτα και κύρια μόνη της επέλεξε να μετατρέψει αυτό που της συνέβη σε κάτι καλό.

Άλλαξε τελείως τη ζωή της, αναθεώρησε πολλά πράγματα και αποφάσισε να στέκεται και να βοηθάει μέσω της δικής της εμπειρίας όποιον το έχει ανάγκη. Γι' αυτό και δημιούργησε το δικό της ίδρυμα για εγκαυματίες, το Ioanna Paliospirou Foundation, και κάνει τα δικά της podcasts με καλεσμένους που έχοντας περάσει διάφορες δυσκολίες θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα.

Θα μπορούσε να κλειστεί στον εαυτό της, να είναι θυμωμένη με όλους γι' αυτό που της συνέβη και αυτό θα ήταν απόλυτα λογικό. Όμως η ίδια διάλεξε τον δρόμο που οδηγεί στο φως και να που τώρα το αναγνωρίζει και μόνη της. Γιατί πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να επιβραβεύουν και τον εαυτό τους όταν κάτι πηγαίνει καλά στη ζωή τους. Κι η Ιωάννα πάντα ευχαριστούσε κι ευχαριστεί τον κόσμο που την στήριξε. Τρία χρόνια μετά όμως, αναγνωρίζει πως ο εαυτός της και η αντίδρασή της σε αυτό που της συνέβη ήταν αυτά που την οδήγησαν να πάρει πίσω τη ζωή της.

Πηγή φωτογραφιών: @paliospirou.joanna