Το ταξίδι της Νατάσας Παζαΐτη στο Τέξας ήταν για έναν πολύ σημαντικό σκοπό, αφιερωμένο στις γυναίκες

Γεωργία Βλαχοπούλου
Το ταξίδι της Νατάσας Παζαΐτη στο Τέξας ήταν για έναν πολύ σημαντικό σκοπό, αφιερωμένο στις γυναίκες

«Υπέροχος άνθρωπος, καταπληκτική γιατρός» έγραψαν στην ανάρτηση της Νατάσας Παζαΐτη από την εμφάνισή της στο συμπόσιο για τον καρκίνο του μαστού που πραγματοποιήθηκε στο Τέξας.

Η Νατάσα Παζαΐτη, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έχει αφιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Η ίδια έκανε στροφή στην καριέρα της και από τον χώρο της εκπαίδευσης, το 2004 πήρε το πτυχίο της στην Ιατρική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκτοτε είναι χειρουργός Μαστού και Ογκολόγος, έχοντας μάλιστα και το δικό της «Κέντρο Υγείας Μαστού».

https://www.instagram.com/p/CyWae0NLhFQ/

Το ταξίδι στο Τέξας και η αγάπη του κόσμου

Η ίδια αγαπάει πολύ αυτό το λειτούργημα που έχει επιλέξει να κάνει και συνεχώς θέλει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της, δίνοντας το παρών σε συνέδρια κι εκθέσεις σε διάφορα σημεία στον κόσμο. Αυτός ήταν και ο λόγος που ταξίδεψε πρόσφατα στο Τέξας. Για να παρευρεθεί στο Συμπόσιο του San Antonio για τον καρκίνο του μαστού. Όπως θα δεις και από την φωτογραφία που δημοσίευσε η ίδια εμφανίστηκε στο συμπόσιο με ένα casual chic look με λευκή μπλούζα σε φίνο ύφασμα και ένα παντελόνι σε ίσια γραμμή στις κλασικές neutrals αποχρώσεις.

Αυτή δεν ήταν όμως η μόνη φωτογραφία που δημοσίευσε. Η επόμενη ανάρτησή της ήταν μετά από ένα χειρουργείο, όπου η ίδια εκτέλεσε μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο για την αποκατάσταση των ασθενών μετά από μαστεκτομή.

https://www.instagram.com/p/C0vvI7do7Ni/

Φυσικά τα σχόλια και στις δύο φωτογραφίες για το έργο της ως γιατρός ήταν πολλά, με τους περισσότερους να γράφουν πόσο «υπέροχη άνθρωπος και γιατρός» είναι, ενώ υπήρχαν και γυναίκες που η Νατάσα Παζαΐτη έτυχε να κουράρει, οι οποίες έγραψαν πως αισθάνθηκαν πολύ «τυχερές» που βρέθηκε στον δρόμο τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου η Νατάσα Παζαΐτη μίλησε στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή για αυτή την ασθένεια λέγοντας: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν πήρα μέρος στο πρώτο μου χειρουργείο. Το βλέμμα και τα δάκρυα της γυναίκας όταν έγινε η εγχείρηση και έπιασε με τα χέρια της το μαστό της που είχε αφαιρεθεί. Ο καρκίνος είναι μία νόσος φθοράς. Ένας από τους λόγους που ακούμε περισσότερο για τον καρκίνο είναι γιατί γίνονται πια, περισσότεροι έλεγχοι. Η κληρονομικότητα ευθύνεται σε ένα πολύ μικρό ποσοστό για τον καρκίνο του μαστού. Κάθε γυναίκα πρέπει να υποβάλλεται από τα 30 σε προληπτικό έλεγχο. Από την ηλικία των 40 επιβάλλεται η μαστογραφία».

Η κοινή εμφάνιση με τον Κώστα Καραμανλή και τα παιδιά τους

Νατάσα Παζαΐτη-Κώστας Καραμανλής:Η πρώτη τους δημόσια εμφάνιση 1 χρόνο από το θεατρικό της ντεμπούτο

Στις 6 Νοεμβρίου η Νατάσα Παζαΐτη μαζί με τα δύο δίδυμα παιδιά τους, την Αλίκη και τον Αλέξανδρο, συνόδευσαν τον Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για την μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου, μίας από τις πιο εμβληματικές παρουσίες στον χώρο της πολιτικής.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο κεντρικός ομιλητής και γι' αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση αυτή η οικογένειά του, το στήριγμά του. Η Νατάσα Παζαΐτη φορώντας ένα κοστούμι σε λευκούς και μπεζ τόνους αλλά κι ένα ιδιαίτερο φουλάρι με κίτρινα λουλούδια, καθόταν διακριτικά στο πλευρό του συζύγου της, ενώ εντύπωση προκάλεσε το πόσο πολύ έχουν μεγαλώσει ο Αλέξανδρος κι η Αλίκη.