Ο Τάσος Ιορδανίδης «αποχαιρέτησε» τον σπουδαίο ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο δίνοντας μια «υπόσχεση»

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο Τάσος Ιορδανίδης «αποχαιρέτησε» τον σπουδαίο ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο δίνοντας μια «υπόσχεση»

Ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 85 ετών, βυθίζοντας όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο και μη στη θλίψη.

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου ενός σπουδαίου ανθρώπου της γενιάς του, του Γιώργου Μιχαλακόπουλου. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης που είχαμε απολαύσει στις ταινίες «Ξύπνα Βασίλη», «Η ωραία του κουρέα», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Στο θέατρο είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως το «Έγκλημα και Τιμωρία», «Ο θάνατος του εμποράκου», «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» και «Το τίμημα».

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από την ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα - του ηθοποιού και προέδρου του ΣΕΗ - στα social media στην οποία έγραφε: «Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το θλιβερό νέο. Την τραγική απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό, το θέατρό μας και την οικογένεια των καλλιτεχνών. Μάθαμε την αποχώρηση από την ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, ανθρώπου, αγωνιστή, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου... Το στίγμα που αφήνει δεν θα ξεχαστεί και τον ευγνωμονούμε για την παρακαταθήκη που μας αφήνει. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σπουδαία Αθηνά και τα παιδιά του».

https://www.instagram.com/p/C06FZItIEqx/

Η ανάρτηση αυτή γέμισε με σχόλια από πολλούς ηθοποιούς οι οποίοι έδειξαν τη θλίψη τους για την απώλεια αυτού του σπουδαίου ανθρώπου και ηθοποιού, ο οποίος υπήρξε και δάσκαλος για πολλούς. Ανάμεσα τους η Δήμητρα Σιγάλα, η Χριστίνα Αλεξανιάν, η Κάκια Ιγερινού, η Μαριάννα Τουμασάτου και πολλοί άλλοι, όπως και απλός κόσμος που τον θαύμαζε για το έργο του.

Το «αντίο» του Τάσου Ιορδανίδη και η παράσταση που θα θυμάται πάντα

Το πιο συγκινητικό «αντίο» ήταν αυτό του Τάσου Ιορδανίδη μέσα από τα social media του. Ο ηθοποιός αρχικά δημοσίευσε σε ένα Instagram story του το κείμενο που είχε γράψει ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τίτλο «Γράμμα σε έναν νέο ηθοποιό», απόσπασμα του οποίου λέει: «Να αγωνιάς σε όλη σου την καριέρα να κατακτήσεις την εμπιστοσύνη και την καταξίωση ανάμεσα στους συναδέλφους σου, γι' αυτό μόνον τότε αληθινά, θα αποτελέσεις μέλος της μεγάλης θεατρικής οικογένειας» για να κλείσει το κείμενό του γράφοντας: «Στην τέχνη πρέπει να διακινδυνεύεις, γιατί είναι χρησιμότερο ένα "ενδιαφέρον λάθος" από ένα "αδιάφορο σωστό". Άμα αισθανθείς πως είσαι επαρκής δύο τινά συμβαίνουν. Ή έχεις αποθάνει ή είσαι ύποπτος».

370218644_874380120841642_5044421480424623235_n.jpg

Στη συνέχεια, ο Τάσος Ιορδανίδης έκανε κι ένα σταθερό post στον λογαριασμό του δημοσιεύοντας κοινές τους φωτογραφίες και γράφοντας στην λεζάντα:

«-"Πατέρα μου", τι κάνεις;

-Εδώ μικρέ! Μεγαλώνω αφηρημένα!

Σ' ευχαριστώ για όλα και για πάντα.
Όταν έρθει η ώρα θα πάμε μία Αίγινα.

Εις το επανιδείν».

Γιατί, όπως κι ο Τάσος Ιορδανίδης, έτσι και όλοι μας, όταν χάνουμε κάποιο αγαπημένο μας άτομο, το μόνο που μπορεί να μας απαλύνει τον πόνο είναι η υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα τον ξαναδούμε.

https://www.instagram.com/p/C06JyyXIzJL/

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ηθοποιός με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο ήταν από την παράσταση «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην», όπου είχαν πρωταγωνιστήσει μαζί. Μάλιστα, ήταν το πρώτο θεατρικό ανέβασμα στο Άνεσις μετά την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του χώρου από τον Τάσο Ιορδανίδη, ενώ ο σπουδαίος Γιώργος Μιχαλακόπουλος είχε υπογράψει και τη σκηνοθεσία - πέρα από το ότι υποδυόταν τον ηλικιωμένο κύριο Γκρην με τον Τάσο Ιορδανίδη να υποδύεται τον ρόλο του αμφιλεγόμενου νεαρού Ρος.

Αυτός ο ρόλος έμελλε να είναι πολύ κομβικός στην καριέρα του Γιώργου Μιχαλακόπουλου, αφού κέρδισε το Α ́βραβείο ανδρικού ρόλου (2013) στα θεατρικά βραβεία του περιοδικού "Αθηνόραμα", ενώ η παράσταση ήταν υποψήφια και για τα βραβεία "Καλύτερης παράστασης" και "Καλύτερης σκηνοθεσίας".

Βέβαια μην ξεχνάμε πως αυτός ο σπουδαίος ηθοποιός είχε κερδίσει και το Α' Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν αλλά και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης».