Το Threads είναι νούμερο 1 trend στη Google και η αντίδρασή μας ταυτίζεται με αυτή της Συνατσάκη

Τζένη Ντεμιράι
Το Threads είναι νούμερο 1 trend στη Google και η αντίδρασή μας ταυτίζεται με αυτή της Συνατσάκη

Η αρχική παγκόσμια επιτυχία του Threads έφτασε και στην Ευρώπη αλλά η πτώση μάλλον δε θα αργήσει. 

Ο όμιλος Meta του Mark Zuckerberg έφερε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον μεγάλο ανταγωνιστή του X (πρώην Twitter), ο οποίος ακούει στο όνομα Threads και έχει γίνει νούμερο 1 trend στη Google, τις τελευταίες ώρες.

Η εφαρμογή, την οποία μπορείς να συνδέσεις με τον λογαριασμό σου στο Instagram, θυμίζει το ύφος της πλατφόρμας του Elon Musk, αφού η φιλοσοφία του βασίζεται σε μικρά κείμενα και όχι σε εικόνες.

Σκοπός είναι να υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών της εφαρμογής.

Η εφαρμογή λειτουργεί στον υπόλοιπο κόσμο από τον Ιούλιο του 2023, ωστόσο, καθυστέρησε να φτάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν περεταίρω μελέτες που σχετίζονται με τις επιπτώσεις των ευρωπαϊκών κανόνων.

Οι αναρτήσεις των χρηστών του Threads μπορούν να έχουν μήκος έως 500 χαρακτήρες και να περιλαμβάνουν εκτός από κείμενο και συνδέσμους, φωτογραφίες, βίντεο διάρκειας έως 5 λεπτών.

Ως χρήστης του app μπορείς να μοιραστείς τις αναρτήσεις που κάνεις στο Threads στο Instagram story σου ή σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα επιλέξεις.

Meta Twitter Rival

Η αρχική παγκόσμια επιτυχία και η πτώση

Στο παγκόσμιο ντεμπούτο του, το Threads κέρδισε περισσότερες από 100 εκατομμύρια εγγραφές την πρώτη εβδομάδα διαθεσιμότητάς του. Το «χάος» που επικράτησε, μάλιστα, το τελευταίο διάστημα στο X/Twitter φαίνεται να ευνόησε το νέο εγχείρημα της Meta.

Ο ενθουσιασμός των χρηστών στον υπόλοιπο κόσμο έχει ήδη σβήσει, αφού εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι στερείται βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν την πλατφόρμα του Twitter να ξεχωρίζει, όπως, τα trending topics, τα άμεσα μηνύματα αλλά και οι λειτουργίες αναζήτησης.

Φαίνεται ότι το Threads χρειάζεται αρκετές αναβαθμίσεις, αν η Meta επιθυμεί να διατηρήσει των αρχικό ενθουσιασμό των χρηστών.

Η ανάγκη για αναβαθμίσεις επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι παρά την αρχική επιτυχία της εφαρμογής, περίπου το 82% των λογαριασμών δεν χρησιμοποιούσαν σε καθημερινή βάση την εφαρμογή τους επόμενους μήνες, με περίπου 8 εκατομμύρια χρήστες να είναι εκείνοι που την άνοιγαν τακτικά, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας έρευνας αγοράς Sensor Tower.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι είναι «αρκετά αισιόδοξος» για τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Meta Zuckerberg

Οι Έλληνες celebrities σε εξερεύνηση

Στην Ελλάδα φαίνεται ότι βρισκόμαστε ακόμα στη φάση του ενθουσιασμού με τη νέα εφαρμογή της Meta, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις αντιδράσεις πολλών διάσημων προσώπων που έσπευσαν να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Threads.

Κάποιοι από αυτούς, βρίσκονται σε διαδικασία «εξερεύνησης», μη γνωρίζοντας ακόμα τον τρόπο με τον οποίο μπορούν χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και το είδος των αναρτήσεων που είναι ιδανικές για αυτή.

Η Κόνι Μεταξά έγραψε το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου στο Threads «Γράφω ότι θέλω δηλαδή; Χωρίς κάποιο στόχο; Δεν είχα ποτέ Twitter».

Ενώ στη συνέχεια έκανε μία δεύτερη ανάρτηση στην οποία έγραφε: «Εδώ που δεν βλέπω πολλές φωτό, μου βγαίνει να κράξω ελεύθερα. Ίσως έτσι νιώθουν και όλοι αυτοί που κάνουν comment στα βίντεο κλιπ μου στο youtube».

Στο ίδιο mood εξερεύνησης ήταν και η Ιωάννα Τούνη, η οποία έγραψε «Πειράζει που δεν έχω ιδέα τι κάνουμε εδώ»;

407019510_669687438631566_9059998518040858440_n.jpg

Από τη Μαίρη Συνατσάκη είναι «όχι»

Παρά το γεγονός ότι η Μαίρη Συνατσάκη είναι από τα πρόσωπα που αγαπούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι πολύ ενεργή σε αυτά, δεν αντιμετώπισε με τον ίδιο τρόπο και το Threads, λόγω μίας εικόνας που θα μπορούσε να έχει θέση μόνο στο Only Fans.

Συγκεκριμένα, η επιχειρηματίας και Youtuber ανέβασε σε instagram stories τη γνώμη της για το Threads, αισθανόμενη αρκετά αμήχανα με αυτή την εμπειρία.

«Μπήκα για λίγο στο threads να δω τι γίνεται», έγραψε στο πρώτο σχετικό story, ενώ στο επόμενο πρόσθεσε «Είδα τα @@ κάποιου ράπερ που τα πόσταρε αντί ευχών για τις γιορτές». Ενώ με ένα τρίτο story κατέληξε «Βγήκα από το threads», κάνοντας φανερό ότι δεν επιθυμεί να δώσει δεύτερη ευκαιρία στην εφαρμογή.

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP