Το τέλειο φινάλε για τη Ρένια Λουζίδου και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και το Twitter ζητά β' κύκλο

Κατερίνα Μπούσιου
Το τέλειο φινάλε για τη Ρένια Λουζίδου και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και το Twitter ζητά β' κύκλο

H θεική κωμωδία του Alpha «Φόνοι στο καμπαναριό» έριξε αυλαία για τον πρώτο της κύκλο, ενώ τίποτε δεν αποκλείει να δούμε σύντομα και τον δεύτερο κύκλο. 

Μαζί με το ΙQ 160 του Star η σειρά του Alpha «Φόνοι στο καμπαναριό» είναι από τις καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων ετών. Από εκείνες που μας είχαν λείψει και οι μόνες που δεν ήταν στο γνώριμό μας οικογενειακό στυλ. Το χθεσινό φινάλε του πρώτου κύκλου θαυμάστηκε σε όλα τα επίπεδα από το κοινό.

Μα δεν τελειώσαμε...

Αυτή ήταν η τελευταία ατάκα που χρησιμοποίησε και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μιλώντας με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο «Φόνοι στο καμπαναριό» και φαίνεται πως είναι σημαδιακό γιατί μετά το τέλος του πρώτου κύκλου την επόμενη χρονιά θα έχουμε τη δεύτερη σεζόν. Αυτή η μορφή των σειρών με τα λιγοστά επεισόδια σε κάθε κύκλο είναι και το μοτίβο που θα δεις πολύ συχνά από του χρόνου. Και είναι πιο αποδοτικές και πιο ενδιαφέρουσες σεναριακά οι σειρές με αυτό τον τρόπο.

https://www.instagram.com/p/C1KIaWCMoth/

Η σειρά που έφερε την σκηνοθετική υπογραφή του Αντώνη Αγγελόπουλου (και σκηνοθέτη της σειράς «Παρά πέντε») βασίστηκε σε ένα ευφάνταστο σενάριο των Τσιάμη, Μήτσα και Χριστόπουλου, είχε και το ανάλογο και εξαιρετικά εύστοχο καστ, εκτός φυσικά από την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τη Ρένια Λουιζίδου. Ως Ηγουμένη Μαρία και αδελφή Αρσινόη, λειτούργησαν στον ρόλο τους με σεβασμό σε αυτό που υποδύθηκαν δίχως να το χλευάζουν.

Η Ρένια Λουιζίδου ζει έναν δυνατό έρωτα με τον σύζυγό της εδώ & 25 χρόνια και δεν είναι «Ακάλυπτος»

Χθες μας αποχαιρέτησαν τηλεοπτικά, για λίγο ωστόσο. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ηθοποιοί συνεργάζονται σε σειρά και φάνηκε πως έχουν μία πολύ ωραία χημεία.

Το χθεσινό φινάλε ήταν ανατρεπτικό. Γιατί, για τη δολοφονία του νεαρού που στο πρώτο επεισόδιο βρίσκεται νεκρός στην εκκλησία ευθυνόταν (όπως νόμιζε) η Ουρανία, η οποία παραπλανήθηκε από εκείνον. Όταν κατάλαβε ότι άνηκε σε σπείρα και σκοπός του ήταν μόνο να κλέψει την εικόνα του μοναστηριού. Βέβαια αποδείχτηκε πως ήταν ατύχημα. Και ο δαιμόνιος αστυνομικός που αρκετά μοιάζει σε Κλουζώ με τις ενδιάμεσες γκάφες που κάνει βρήκε τη λύση. Τέλειο φινάλε και καθόλου αναμενόμενο, όπως έγραψε το Twitter.

Και λίγο πριν κλείσει το επεισόδιο, το επίσημο προφίλ του Alpha στο Twitter χρησιμοποίησε τη φράση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, οπότε να περιμένουμε μετά τις 15 Ιανουαρίου και τον δεύτερο κύκλο της αγαπημένης σειράς.

alphatv.jpg