Οι «Spice girls» έγιναν συλλεκτικά γραμματόσημα & η Victoria Beckham παραμένει no1 στις καρδιές μας

Τσακιρίδου Χριστίνα
Οι «Spice girls» έγιναν συλλεκτικά γραμματόσημα & η Victoria Beckham παραμένει no1 στις καρδιές μας

Τα βασιλικά ταχυδρομεία της Βρετανίας τιμούν το θρυλικό girl band με μια ξεχωριστή συλλογή γραμματοσήμων. 

Ιστορία γράφουν οι «Spice Girls» καθώς είναι το πρώτο girl band που τιμάται από τα βασιλικά ταχυδρομεία της Βρετανίας, με μια συλλεκτική συλλογή γραμματοσήμων.

Τα γραμματόσημα θα κυκλοφορήσουν στις 11 Ιανουαρίου με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από τη «γέννηση» ενός εκ των πιο επιτυχημένων pop συγκροτημάτων στον κόσμο.

Τα πέντε εκρηκτικά κορίτσια (Mel B-Scary Spice, Melanie Chisholm- Sporty Spice, Emma Bunton-Baby Spice, Geri Halliwell-Ginger Spice, Victoria Beckham-Posh Spice). έκαναν το ντεμπούτο τους στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία το 1996 με το τραγούδι «Wannabe», το οποίο βρισκόταν για αρκετές εβδομάδες στην κορυφή των charts.

Οι θρυλικές εμφανίσεις των «Spice Girls» έγιναν γραμματόσημα

Οι «Spice Girls» είναι το έκτο μουσικό συγκρότημα (και το μοναδικό girl band) που εμφανίζεται σε ειδική έκδοση γραμματοσήμων, μετά τους Beatles το 2007, τους Pink Floyd το 2016, τους Queen το 2020, τους Rolling Stones το 2022 και τους Iron Maiden το 2023.

Το limited edition σετ των 15 γραμματοσήμων θα περιλαμβάνει εικόνες από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις του συγκροτήματος ενώ κάθε μέλος έχει το δικό του γραμματόσημο στο οποίο αναγράφεται το ψευδώνυμό του (Baby Spice, Posh Spice, Sporty Spice, Ginger Spice και Scary Spice).

Screenshot-2024-01-08-140806.png

Οι τιμές των γραμματοσήμων ποικίλλουν όμως για την ώρα ξεχωρίζει το συλλεκτικό σετ με χρυσό 24 καρατίων, με το κόστος του να ανέρχεται στις 150 λίρες Αγγλίας (περίπου 172 ευρώ).

Screenshot-2024-01-08-140729.png

Μιλώντας για αυτή την τιμή στον ξένο Τύπο το συγκρότημα ανέφερε: «Όταν σχηματίσαμε τις Spice Girls, δεν μπορούσαμε να ονειρευόμαστε ότι 30 χρόνια αργότερα θα ήμασταν το πρώτο γυναικείο γκρουπ που θα της αφιερωθεί μια ολόκληρη συλλογή γραμματοσήμων, αυτό είναι το Girl Power!».

https://www.instagram.com/p/C1tgmitM9xx/

Ο David Gold, διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων και πολιτικής της Royal Mail, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι Spice Girls ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη από τότε που σχηματίστηκαν ως ομάδα το 1994. Είμαστε περήφανοι που γιορτάζουμε το πιο επιτυχημένο γυναικείο μουσικό γκρουπ που έχουμε δει ποτέ, όχι μόνο για τη μουσική τους αλλά και για τη διαρκή επιρροή τους σε τόσο πολλές πτυχές της ζωής μας».

Το 2019 οι θαυμαστές των «Spice Girls» εκστασιάστηκαν στο άκουσμα της είδησης ότι οι τραγουδίστριες ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους για μια ειδική περιοδεία, από την οποία απείχε η Victoria Beckham που απέρριψε την πρόσκληση.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2012, το group έκανε επικό reunion για μία και μοναδική εμφάνιση στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο.

Πηγή κεντρικής: spicegirls