Ο David Beckham είναι άσσος στην καθαριότητα- Η μάχη με το OCD και η παράξενη συνήθειά του

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο David Beckham είναι άσσος στην καθαριότητα- Η μάχη με το OCD και η παράξενη συνήθειά του

O άσσος του ποδοσφαίρου μίλησε ανοιχτά για την μάχη του με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Ο David και η Victoria Beckham είναι ένα από τα πιο λαμπερά και αγαπημένα ζευγάρια τoυ Hollywood ακόμη και μετά από 26 ολόκληρα χρόνια σχέσης. Στις 4 Ιουλίου ο ποδοσφαιριστής και η σχεδιάστρια μόδας θα συμπληρώσουν 25 χρόνια έγγαμου βίου και ζουν την απόλυτη οικογενειακή ευτυχία μαζί με τα 4 παιδιά (Brooklyn, Harper, Romeo, Cruz) τους.

O David Beckham μιλά για το OCD και την εμμονή με την καθαριότητα

Ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής θα αποκαλύψει τη μάχη του με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή σε επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix, η οποία θα αποκαλύψει ένα μοτίβο ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς που τον αφήνει να περνά ώρες κάθε βράδυ καθαρίζοντας το σπίτι του.

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ) είναι μια συχνή μακροχρόνια ψυχική κατάσταση που προκαλεί ιδεοληψίες (εμμονικές σκέψεις) και ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές.

Ο 47χρονος περιέγραψε λεπτομερώς πώς περνάει ώρες καθημερινά καθαρίζοντας και τακτοποιώντας, αφού η οικογένειά του έχει πάει για ύπνο, καθώς μισεί να κατεβαίνει το πρωί και να βλέπει ακατάστατο το σπίτι.

https://www.instagram.com/p/CakpG1sIoXQ

Ο David Beckham δήλωσε μέσα από την κουζίνα του: «Την καθαρίζω τόσο καλά, που δεν είμαι σίγουρος ότι η γυναίκα μου το εκτιμά τόσο πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Το γεγονός ότι όταν όλοι είναι στο κρεβάτι, πηγαίνω στη συνέχεια τριγύρω, καθαρίζω τα κεριά, ανάβω τα φώτα στη σωστή ρύθμιση, φροντίζω να είναι παντού τακτοποιημένα. Δεν μου αρέσει να κατεβαίνω το πρωί και να υπάρχουν ποτήρια και πιάτα και, ξέρετε, μπολ. Είναι κουραστικό να πηγαίνω γύρω από κάθε κερί και να το καθαρίζω. Κόβω το κερί, καθαρίζω το γυαλί, αυτό είναι το αγαπημένο μου μίσος, ο καπνός γύρω από το εσωτερικό ενός κεριού. Το ξέρω, είναι περίεργο».

Μια από τις πιο απρόσμενες συνήθειές του είναι η ιεροτελεστία με την οποία καίει τα κεριά του, καθώς ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο τηρεί με απόλυτη ακρίβεια.

Πηγή κεντρικής: davidbeckham