Η μεταμόρφωση του Μελέτη Ηλία στο Προξενιό της Ιουλίας, δύο γάμοι και ο άγνωστος δολοφόνος

Κατερίνα Μπούσιου
Η μεταμόρφωση του Μελέτη Ηλία στο Προξενιό της Ιουλίας, δύο γάμοι και ο άγνωστος δολοφόνος

Τα νέα επεισόδια ξεκινούν από το τέλος. Τα συγκλονιστικά πλάνα της σειράς «Το Προξενιό της Ιουλίας» και το flashback των εξελίξεων με την επιστροφή των νέων επεισοδίων.  

Η σειρά που διαφημίστηκε αρκετά από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και ξεκίνησαν τα γυρίσματα, επιστρέφει με νέα επεισόδια από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά με μία πολύ έξυπνη ανατροπή. Δείχνοντάς μας μέρος του φινάλε της, για να δούμε σταδικά μέχρι τον Ιούνιο πως φτάσαμε σε αυτό. Η επανεκκίνηση του «Προξενιού της Ιουλίας», έχει δύο γάμους, μία απόπειρα αυτοκτονίας, ένα οριστικό τέλος και έναν μυστήριο φόνο. Μα κυρίως έχει μία μεγάλη μεταμόρφωση του πρωταγωνιστή Μελέτη Ηλία.

https://www.instagram.com/p/C1jr5_Vsxzk/

Η Ιουλία και ο Γρηγόρης κάνουν τους γάμους τους

Η Ευγενία Ξυγκόρου, η τηλεοπτική Ιουλία στο «Προξενιό της Ιουλίας», είναι το κεντρικό πρόσωπο των επεισοδίων της επόμενης εβδομάδας, γιατί επιτέλους ντύνεται νύφη, στο πλευρό του μεγαλύτερου σε ηλικία και πλούσιου γαιοκτήμονα, Γιωργίκη Προβιού. Ο Μελέτης Ηλίας όπως βλέπεις και από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε, είναι κομψότατος ως γαμπρός. Αλλά δεν είναι αυτή του η μεταμόρφωση, η οποία θα μας απασχολήσει.

Πριν φτάσουμε σε αυτήν, θα ζήσουμε λίγο έως πολύ ένα θέατρο του παραλόγου. Η Στάσα μαμά της Ιουλίας την οποία υποδύεται η Ελισάβετ Μουτάφη, θα τηρήσει όλες τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, αλλά θα κρύψει με πολύ έντεχνο τρόπο την εγκυμοσύνη της κόρης της. Παρεπιμπτόντως η Ιουλία περιμένει κοριτσάκι.

Από την άλλη πλευρά ο Γρηγόρης μέσα στην απελπισία του, θα τα ρισκάρει όλα για όλα. Ντυμένη νύφη θα προλάβει την Ιουλία για να σταματήσει τον γάμο, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Ο χωρισμός του ζευγαριού είναι οριστικός και αμετάκλητος. Και μέσα στη θλίψη του θα κάνει και μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας. Είναι πια μονόδρομος ο δικός του γάμος με τη Φιλιώ.

Στο Προξενιό της Ιουλίας έχουμε γάμο με απρόοπτα και ο γαμπρός Μελέτης Ηλίας προέβλεψε το μέλλον του

Τα δύο ζευγάρια ξεκινούν την έγγαμη ζωή τους μέσα στη θλίψη. Σύντομα όμως η Ιουλία θα δει πως δεν παντρεύτηκε έναν τρυφερό σύζυγό και θα τον δει στην πιο βίαιη μορφή του. Ο Μελέτης Ηλίας μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά σε έναν βάναυσο σύντροφο και η ζωή της είναι πραγματικά μία κόλαση.

Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε πριν τη διακοπή της σειράς για τις εορτές των Χριστουγέννων, παρεξένεψε αρκετούς, γιατί μας έδειξε μία σκηνή που είναι προς το φινάλε της σειράς.

Και αυτό το flashback στις εξελίξεις θα το δούμε αρκετές φορές μέχρι το καλοκαίρι. Σε αυτή λοιπόν τη σκηνή, ο Δημήτρης Αλεξανδρής ως αστυνομικός μπαίνει στο σπίτι του Γιωργίκη και τον βρίσκει μαχαιρωμένο και την Ιουλία αιματοβαμμένη στο διπλανό δωμάτιο. Με το παιδί της εξαφανισμένο.

Μετά από αυτό η Ιουλία θα γίνει η Νο1 ύποπτη. Αλλά όχι μόνο για τον φόνο του συζύγου της. Κάπως έτσι ξεκινά και το ομότιτλο βιβλίο. Όμως τίποτε δεν είναι προφανές σε αυτή την ιστορία. Με λίγα λόγια, αλλού θα πρέπει να αναζητήσουμε τον δολοφόνο. Η ιστορία και η σειρά ακολούθως, όπως βλέπεις, αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.