Την πιο σωστή συμβουλή για τα κιλά των γιορτών την έδωσε η Βαλέρια Κουρούπη

Γεωργία Βλαχοπούλου
Την πιο σωστή συμβουλή για τα κιλά των γιορτών την έδωσε η Βαλέρια Κουρούπη

«Να μην τρελένεστε» προτείνει η ηθοποιός Βαλέρια Κουρούπη μαζί με ακόμα 2-3 tips σε όσους θέλουν να χάσουν τα κιλά των γιορτών και όλοι συμφώνησαν μαζί της.

Η ηθοποιός Βαλέρια Κουρούπη που φέτος απολαμβάνουμε στα «Στα Σύνορα» μέσα από τη συχνότητα του Star, τα τελευταία χρόνια ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, καθόλου ζωικά προϊόντα και γυμναστική σε εβδομαδιαία βάση. Κάπως έτσι άλλωστε, έχει καταφέρει να έχει ένα πολύ γυμνασμένο σώμα, όπως φαίνεται και μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει στα social media της κατά τη διάρκεια της γυμναστικής της.

https://www.instagram.com/reel/Cu_4q5ysc25/

Η πιο σωστή συμβουλή αν θες να χάσεις τα κιλά των γιορτών

Μιας και οι γιορτές έχουν φτάσει στο τέλος τους και όλο και περισσότεροι διάσημοι και μη μοιράζονται με τους ακολούθους τους την επιθυμία τους να ξεκινήσουν κάποια διατροφή ή γυμναστική για να χάσουν τα κιλά των γιορτών. Ωστόσο, την πιο σωστή συμβουλή έδωσε η Βαλέρια Κουρούπη, με ένα βίντεο στο Instagram της.

«Αυτό το βίντεο δεν είναι ένα βίντεο σαν όλα τ' άλλα που σου λένε πώς θα χάσεις τα κιλά των γιορτών, πώς θα επανέλθεις και θα βρεις ξανά τη φυσική σου κατάσταση και τη φόρμα σου. Όχι! Αυτό το βίντεο είναι ακριβώς το ανάποδο. Θέλω να σας πω επειδή με ρωτάτε και μου λέτε "φάγαμε λίγο παραπάνω", "πώς θα επανέλθουμε" κι όλα αυτά, να μην πιέζεστε, να μην αγχώνεστε, να μην τρελένεστε, να μην τοξινώνετε τον οργανισμό σας. Αυτό είναι ένα πράγμα που μας έχουν φορέσει ότι μετά τις γιορτές πρέπει "καπάκια" να ξεκινάμε δίαιτες και να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο να γραφόμαστε και new year's resolutions...Συμφωνώ! Πρέπει όλοι να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Είμαι η πρώτη διδάξασα - το ξέρετε ότι ασχολούμαι με αυτό πολύ και μου αρέσει. Όμως, θέλω να σας συμβουλεύσω, αν μετράει κάπως η γνώμη μου επειδή με ρωτάτε, να μην κάνετε πράγματα που δεν σας αρέσουν. Δηλαδή, μην πάτε να γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο να κάνετε βάρη αν δεν αγαπάτε τα βάρη, μην ξεκινήσετε τρέξιμο και πάρετε παπούτσια αν δεν σας αρέσει το τρέξιμο. Το Νο1 είναι να βρείτε πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους, που σας ευχαριστούν και σας αρέσει να περνάτε την ώρα σας με αυτόν τον τρόπο» ξεκίνησε λέγοντας η Βαλέρια Κουρούπη.

https://www.instagram.com/reel/C1reZb2s67B/

«Κάντε ένα σπορ, κάντε εντατικό περπάτημα με μουσικούλα στ' αυτιά κι ακουστικά, μην κάνετε τίποτα τώρα αν δεν έχετε χρόνο και διάθεση και απλά πιεστείτε και το κόψετε μαχαίρι για πάντα.Ξεκινήστε το τη στιγμή που θα είστε έτοιμοι ψυχολογικά και θα έχετε όρεξη να κάνετε μια σωματική δραστηριότητα. Να κάνετε γιόγκα σπίτι μόνοι - εγώ έτσι έκανα στην αρχή κι ακόμη το κάνω δηλαδή όταν δεν έχω χρόνο. Από βιντεάκια το YouTube βρίθει ευτυχώς, από heat, από βιντεάκια για πιλάτες, για γιόγκα - με λίγη προσοχή αν δεν είστε πολύ εκπαιδευμένοι σε αυτό και δεν έχετε εμπειρία για να μην τραυματιστείτε. Πάντως γίνεται παιδιά» είπε μεταξύ άλλων στη συνέχεια η ίδια, ενώ κατέληξε λέγοντας:

linos.charalambous_1689428854_3147479816223122455_6439022-(1).webp

Είναι πάρα πολύ σημαντική η ψυχική μας υγεία, είναι ό,τι πιο σημαντικό, η μεγαλύτερή μας προτεραιότητα και τίποτα δεν γίνεται αν δεν το κάνουμε με αγάπη και ευχαρίστηση. Μας πιέζει, δεν το κάνουμε.

Κοιμηθείτε καλύτερα, πιείτε νεράκια, φάτε όσο σας παίρνει αυτές τις μέρες γιατί ακόμα είναι γιορτές, ακόμη θα σας καλέσουν (σ.σ για φαγητό), ακόμη θα φέρει κάποιος γλυκά στο γραφείο. Μειώστε ποσότητες, γιατί και η ποσότητα είναι πολύ σημαντική - μην φάτε 5 γλυκά φάτε 1 - και σιγά σιγά με καλή διάθεση και μόνο με αγάπη προς τον εαυτό μας κι όχι για τους άλλους (επειδή μάς πιέζουν ή επειδή μάς είπαν "πάχυνες") ξεκινάμε βήμα βήμα να δούμε τι θα κάνουμε και ποιος είναι ο δικός μας προσωπικός στόχος».

Kαι η αλήθεια είναι πως τόσο οι followers της, όπως κι εμείς ταυτιστήκαμε με όσα είπε καθώς για οτιδήποτε αποφασίζουμε στη ζωή μας, είτε αφορά την εμφάνισή μας είτε τη ζωή μας πρέπει να το κάνουμε με βάση τα δικά μας «θέλω» και όχι τις πιέσεις των άλλων. Όσο περισσότερο άλλωστε, θέλουμε ή μας αρέσει κάτι, τόσο πιο εύκολο είναι και να το πετύχουμε και η Βαλέρια Κουρούπη το γνωρίζει καλά αυτό.