Η Εβελίνα Παπούλια εδώ και χρόνια κάνει upcycling αλλά από τις δημιουργίες της μία ξεχωρίζει

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Εβελίνα Παπούλια εδώ και χρόνια κάνει upcycling αλλά από τις δημιουργίες της μία ξεχωρίζει

Η Εβελίνα Παπούλια ξέραμε ότι έχει ταλέντο στην υποκριτική, τον χορό και το τραγούδι. Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως έχει ταλέντο και στο upcycling.

Την Εβελίνα Παπούλια το ευρύ κοινό την γνώρισε μέσα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στους Δυο Ξένους. Από τότε βέβαια, η ηθοποιός έχει κάνει μια αρκετά επιτυχημένη καριέρα στην υποκριτική συμμετέχοντας και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές αλλά και θεατρικές παραστάσεις, όπως κάνει φέτος στην παράσταση «Εγώ, Εγώ κι...Εγώ» με συμπρωταγωνιστή της Φάνη Μουρατίδη.

Ταυτόχρονα, η ίδια είναι και μια εξαιρετική χορεύτρια, αφού στα 18 της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου και φοίτησε στη σχολή χορού «Martha Graham School of Contemporary Dance» παρακολουθώντας ταυτόχρονα μαθήματα υποκριτικής, ενώ της αρέσει πολύ το τραγούδι. Μάλιστα έχει και πολύ καλή φωνή, κάτι που «κληρονόμησε» και η κόρη της, Αφροδίτη.

https://www.instagram.com/p/Cwoz9__MtOd/

Η αγάπη της για το upcycling

Κάτι που ίσως δεν γνώριζες είναι πως η Εβελίνα Παπούλια εδώ και περίπου 20 χρόνια έχει μια κρυφή «αγάπη» για την αναπαλαίωση επίπλων. Η ίδια είναι λάτρης του upcycling κι έτσι εδώ και πολλά χρόνια αναπαλαιώνει έπιπλα ζωγραφίζοντάς τα, δίνοντάς τους ουσιαστικά νέα πνοή. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα η ίδια δημοσιεύει στα social media της όλο και περισσότερες εικόνες των έργων της και όπως θα δεις στην gallery που ακολουθεί έχει πραγματικά ταλέντο και σε αυτό.

Όπως θα είδες οι δημιουργίες της αποπνέουν τον ροκ χαρακτήρα που έχει και η ίδια, ενώ τα σχέδιά της επικεντρώνονται στου υπερήρωες αλλά και την Frida Kahlo.

«Αγαπώ τόσο πολύ να ανακατασκευάζω, να ανακαινίζω, να αναπαλαιώνω, να μετατρέπω οτιδήποτε παλιό σε κάτι καινούριο και διαφορετικό και ομολογώ πως μέσα σε αυτή την εποχή που διανύουμε είναι η στιγμή ευτυχίας μου!Ζούμε σε μια εποχή που ό,τι χαλάει το πετάμε αντί να το φροντίζουμε και να το συντηρούμε! Κάπως έτσι κάνουμε και με τις σχέσεις μας, ό,τι χαλάει το διώχνουμε αντί να το φροντίζουμε με αγάπη και να το μετουσιώνουμε σε κάτι άλλο. Όταν καταπιάνομαι με την ζωγραφική, με το ξύλο, με τα χρώματα, νιώθω πως δίνω μια ακόμη ευκαιρία στην ίδια μου τη ζωή σεβόμενη το πριν, ζώντας το παρόν και ατενίζοντας χωρίς φόβο το μέλλον» είχε γράψει η ηθοποιός σε ανάρτησή της.

Η σχέση της με τον μπαμπά της και η ξεχωριστή πολυθρόνα

Κάποιες όμως από τις δημιουργίες της έχουν πιο ιδιαίτερη σημασία για την ίδια, όπως η πρόσφατη πολυθρόνα με το σύμβολο του Superman, την οποία αφιερώνει στον μπαμπά της.

«Τελείωσε και αυτή…. Στην πορεία μπορεί να κάνω διορθώσεις αλλά απ' το πολύ χρώμα τώρα δεν βλέπω λεπτομέρειες. Γιατί ο superman??? Γιατί ο superman μου θυμίζει πάντα τον πατέρα μου» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας με τη συγκεκριμένη πολυθρόνα.

413480508_1565713654190464_4193741362931754487_n.jpg

Η Εβελίνα Παπούλια είχε ιδιαίτερη αγάπη στον μπαμπά της τον Δημήτρη, ο οποίος έχει φύγει εδώ και πολλά χρόνια από τη ζωή. Η ίδια ακόμα τον μνημονεύει και βρίσκοντας τυχαία μια φωτογραφία της μαζί του απ' όταν ήταν μικρή έγραψε το 2022 στο Instagram της: «Δεν έβρισκα ούτε μια φωτογραφία…Βρέθηκε όμως μια έτσι απρόσμενα… Σας συστήνω τον μπαμπάκα μου!!! Τον υπέροχο μπαμπάκα μου!!! Γιατί τελικά οποίος και αν φύγει απ' τη ζωή μας πάντα θα κάνει την εμφάνιση του με απροσδόκητους τρόπους!! Ναι… και εγώ σ’ αγαπώ!!!!».

https://www.instagram.com/p/CjS_dkHMGDv/

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό People είχε αναφέρει μάλιστα, πως εκείνος είχε κρεοπωλείο στην Κυψέλη κι εκείνη ήταν πολύ περήφανη κάθε φορά που έλεγε σε όποιον την ρωτούσε πως ο μπαμπάς της ήταν χασάπης.

«Είχε κρεοπωλείο στην Κυψέλη. Το άνοιξε όταν γεννήθηκα εγώ. Πολύ καλλιτεχνική φύση και από ευκατάστατη οικογένεια. Μια μέρα τους παράτησε ο πατέρας του και βρέθηκαν ξαφνικά στο μηδέν, με τον πατέρα μου να πρέπει να ζήσει αλλά και να βοηθήσει μια μάνα και δυο αδελφές γιατί ήταν πια ο άντρας του σπιτιού. Θυμάμαι με ρωτούσαν οι παιδικές μου φίλες τι δουλειά κάνει ο πατέρας μου και δεν έλεγα ποτέ κρεοπώλης. ‘Έλεγα χασάπης. Το τόνιζα με περηφάνια» είχε πει χαρακτηριστικά.

papoylia.jpg