Η στήριξη της Blake Lively στην America Ferrera αποδεικνύει πως τελικά υπάρχει γυναικεία αλληλεγγύη

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η στήριξη της Blake Lively στην America Ferrera αποδεικνύει πως τελικά υπάρχει γυναικεία αλληλεγγύη
AP

Η Blake Lively έκανε μια πολύ γλυκιά κίνηση για να στηρίξει τη συνάδελφό της, America Ferrera, με την οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν.

Μια πολύ ξεχωριστή τιμή δέχθηκε πριν λίγα 24ωρα η America Ferrera στα Critics Choice Awards 2024, όταν η Margot Robbie της απένειμε το βραβείο SeeHer, που απονέμεται σε γυναίκες που υπερασπίζονται την ισότητα των φύλων, απεικονίζουν χαρακτήρες με αυθεντικότητα, αψηφούν τα στερεότυπα και ξεπερνούν τα όρια.

Η Robbie εκφώνησε έναν συγκινητικό λόγο στον οποίο εξηγούσε πώς η Ferrera έχει επηρεάσει την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία, αφηγούμενη ιστορίες για πολύπλοκες γυναίκες. Η κινηματογραφική Barbie τόνισε επίσης τη διάκριση της 39χρονης ως πρώτη και μοναδική Λατίνα που κέρδισε βραβείο Emmy για πρωταγωνιστικό ρόλο σε κωμωδία, για την «Ugly Betty».

«Φαντάζομαι ότι το να είσαι η πρώτη σε οποιονδήποτε τομέα μπορεί να είναι απομονωτικό. Φαντάζομαι ότι σου ασκεί τεράστια πίεση να είσαι τέλειος, να παίζεις εκ του ασφαλούς», είπε η Margot Robbie.

Η Blake Lively έχει κάνει μια μεγάλη αλλαγή στο στυλ της και είναι πιο effortless cool από ποτέ

Και πρόσθεσε: «Αλλά αυτό που θαυμάζω περισσότερο στην America είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε αυτήν την πίεση, ενώ δεν φοβήθηκε ποτέ να συνεχίσει να λέει την αλήθεια όταν αυτή μετράει περισσότερο».

H στήριξη της Blake Lively στην America Ferrera ήρθε μέσα από ένα Instagram story

Πριν από λίγες ώρες η Blake Lively μοιράστηκε σε Instagram-story ένα απόσπασμα από την ομιλία της America Ferrera και έγραψε: «Δώστε σε αυτή τη γυναίκα κάθε σκηνή, κάθε άγαλμα, κάθε μικρόφωνο για πάντα, παρακαλώ. Θεέ μου, είμαστε ευλογημένοι να είμαστε σε τροχιά την ίδια στιγμή που είσαι αδελφή μου».

fererra1.jpg

Οι δύο γυναίκες συνεργάστηκαν το 2005 στην ταινία «The Sisterhood of the Travelling Pants» και έκτοτε διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις.

Blake Lively, America Ferrera
makes an appearance on MTV's Total Request Live on Monday, Aug. 4, 2008 in New York. (AP Photo/Evan Agostini)

Κατά την παραλαβή του βραβείου της η Ferrera μίλησε για το βαθύ νόημα που έχει αυτή η διάκριση για εκείνη προσωπικά, λαμβάνοντας υπόψη τις ρίζες της. Τα λόγια της συγκίνησαν πολλές γυναίκες στο Hollywood ανάμεσά τους οι: Brie Larson, Taraji P. Henson και Blake Lively.

«Λαχταρούσα να δω ανθρώπους σαν εμένα στην οθόνη ως ολοκληρωμένους ανθρώπους. Όταν άρχισα να δουλεύω πριν από 20 χρόνια, αυτό έμοιαζε αδύνατο, το ξέρω. Φαινόταν αδύνατο ότι κάποιος θα μπορούσε να κάνει καριέρα παίζοντας λατινομαερικανικούς χαρακτήρες με κανονικές διαστάσεις. Αλλά εξαιτίας των σεναριογράφων, των παραγωγών και των σκηνοθετών… εγώ και μερικοί συνάδελφοί μου Λατίνοι είχαμε την ύψιστη ευλογία να φέρουμε στη ζωή μερικές ατρόμητες και φανταστικές γυναίκες», είπε η Ferrera κατά την παραλαβή του βραβείου της.

Πηγή κεντρικής: apimages.com