Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη δεν λέει απλώς ότι απεχθάνεται τη σελεμπριτοκατάσταση αλλά το έχει αποδείξει

Τζένη Ντεμιράι
Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη δεν λέει απλώς ότι απεχθάνεται τη σελεμπριτοκατάσταση αλλά το έχει αποδείξει

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, που έγινε γνωστή ως Αννέτα στο «Είσαι το Ταίρι μου» το 2001, την τρέχουσα σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά «Σωτέ», του ΑΝΤ1+ και με αφορμή αυτό, βρέθηκε στο πλατό της late night εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Έχω μια απέχθεια για τη σελεμπριτοκατάσταση. Η υποκριτική δεν είναι σελεμπριτοκατάσταση, αυτό είναι πάρεργο, κι αν δε ξέρεις να το κάνεις, δε σημαίνει ότι δε ξέρεις να κάνεις το άλλο», δήλωσε η Δάφνη Λαμπρόγιαννη στην εκπομπή The 2Night Show, η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 16 Ιανουαρίου, κάνοντας μας να προβληματιστούμε και να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε αν κατά βάθος -ή μπορεί όχι και τόσο βάθος- συμφωνούμε μαζί της.

Η ηθοποιός, που έγινε γνωστή ως Αννέτα στο «Είσαι το Ταίρι μου» το 2001, την τρέχουσα σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά «Σωτέ», του ΑΝΤ1+ και με αφορμή αυτό, βρέθηκε στο πλατό της late night εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Με τον όρο σελεμπριτοκατάσταση, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κάθε συνθήκη ή συμπεριφορά που έχει στόχο την αυτοπροβολή και την εστίαση σε ζητήματα που σχετίζονται λιγότερο με την ουσιαστική αξία των πραγμάτων και περισσότερο με την επιφανειακή σημασία τους.

Η σχετική δήλωση της Δάφνης Λαμπρόγιαννη αναπαράχθηκε σε πληθώρα μέσων ενημέρωσης, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν αποτέλεσε απλώς μία δήλωση, αλλά μία κατάσταση που έχει αποδείξει ότι είναι κομμάτι της ζωής της από την αρχή της πορείας της στον χώρο των τεχνών.

Με ποιον τρόπο, όμως, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη έχει αποδείξει ότι απεχθάνεται την σελεμπριτοκατάσταση;

#1 Επιλέγει να δίνει λίγες συνεντεύξεις, όταν πραγματικά χρειάζεται

Ένα από τα βασικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Λαμπρόγιαννη έχει επιλέξει να μην αναλώνεται με όσα σχετίζονται με τη δημοσιότητα αποτελεί το γεγονός ότι δεν επιλέγει να δίνει συνεντεύξεις χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική επαγγελματική αφορμή.

Ακόμα, όμως, κι όταν επιλέγει να εμφανιστεί σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρεται σε όσα δεν αντέχει να βλέπει στον καλλιτεχνικό χώρο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, αποτέλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε το 2023 στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται». Τότε, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «μεγαλώσαμε μαζί με κάποιους ανθρώπους που κάπως είναι η ευρύτερη οικογένειά μας, που μας άδειασαν, μας άδειασαν πολύ άσχημα και μιλάω φυσικά για όλες αυτές τις ιστορίες που όλοι ακούσαμε. Λέω για το MeToo. Και που δεν ακούσαμε, γιατί υπάρχουν πολλές ιστορίες που δεν βγήκαν προς τα έξω και δεν θα βγουν ποτέ. Ξέρω ότι στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες που δεν ακούστηκαν, δηλαδή αυτό που έχει βγει είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου».

#2 Δεν έχει social media

Έλα, μπορούμε όλοι να το παραδεχτούμε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούν την αίσθηση πως όλοι είμαστε οι «celebrity» του μικρόκοσμού μας. Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, όμως, έχει επιλέξει να απομακρυνθεί από όλη αυτή την διαδικτυακή μάστιγα, καθώς, όπως δήλωσε παλαιότερα χαρακτηριστικά «Δεν μου αρέσει καθόλου αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, δεν μου ταιριάζει. Θέλω να ξέρω σε ποιον μιλάω, να τον βλέπω και να με βλέπει, να έχουμε προσωπική επαφή».

dafni-lamprogianni.jpg

#3 Δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για την προσωπική της ζωή

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη έχει επιλέξει να προφυλάξει σε μεγάλο βαθμό την προσωπική της ζωή και αυτό αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν ακόμα λόγο που αποδεικνύει ότι δεν αγαπά ιδιαίτερα όλα όσα περιλαμβάνουν τον όρο «celebrity» και δεν σχετίζονται αυστηρά με την δουλειά της ως ηθοποιός.

Παρόλα αυτά, σε μία από τις συνεντεύξεις της αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, τα οποία δεν ήταν εύκολα. Μιλώντας για τα πρώτα χρόνια της ζωής της και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε είχε δηλώσει: «Ο μπαμπάς μου ήταν τσαγκάρης και η μαμά μου νοικοκυρά. Δεν ήμασταν πλούσιοι. Ζούσαμε στην Καλογρέζα. Ο πατέρας μου έκανε κάποια στιγμή μια βιοτεχνία παπουτσιών. Έφευγε στις 5 το πρωί κι επέστρεφε μεσάνυχτα, κατάκοπος. Τα πρώτα χρόνια δεν είχε καν μεταφορικό μέσο. Αυτή είναι η καταγωγή μου και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτήν. Ήταν άνθρωποι που δούλεψαν πολύ. Καμιά φορά περνάω έξω από τη βιοτεχνία όπου δούλευε ο μπαμπάς μου, στην πλατεία Κουμουνδούρου και λέω: “Εδώ ήταν ο ναός”. Το ρήμα “σέβομαι” είναι το λιγότερο που μπορώ να πω για τους γονείς μου. Μας μεγάλωσαν εμένα και τον αδερφό μου, με αγάπη και σοφία, μάθαμε να ζούμε με μέτρο. Το πρώτο μου στερεοφωνικό το πήρα με δικά μου χρήματα. Δεν ζητούσα ποτέ. Δεν αισθάνθηκα όμως ότι μου λείπει κάτι! Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου».

Το ίδιο κάνει και ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ότι δεν τον ενδιαφέρει να έχει καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του, ούτε του αρέσει να τον αγκαλιάζει το κοινό και να τον φωτογραφίζει.

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη έχει την ίδια γνώμη με τον Γιάννη Μπέζο και εξηγεί γιατί δεν είναι είδωλο

mpezos.jpg

Εκτός αυτών, όμως, την έννοια της «σελεμπριτοκατάστασης» φαίνεται ότι δεν συμπαθεί ιδιαίτερα και ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι δεν του αρέσει να δίνει συνεντεύξεις. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε πει χαρακτηριστικά «Δεν με ευχαριστεί να δίνω συνεντεύξεις. Έχω την εντύπωση ότι οι συνεντεύξεις έχουν ένα στοιχείο έπαρσης. Νομίζεις ότι αυτά που λες αξίζει να τα ακούσει ο κόσμος. Δεν είναι έτσι».

kimoulis.jpg

Πηγή κεντρικής εικόνας: @ant1tv