Η έκπληξη του Famagusta και η πρώτη μικρή ανατροπή που ετοίμασε ο Ανδρέας Γεωργίου

Κατερίνα Μπούσιου
Η έκπληξη του Famagusta και η πρώτη μικρή ανατροπή που ετοίμασε ο Ανδρέας Γεωργίου

Η πρεμιέρα και τα πρώτα επεισόδια του Famagusta αλλά και το προσωπικό στοίχημα του Γεωργίου με την επίσημη προβολή στην Κύπρο. 

Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η σειρά Famagusta δημιουργήθηκε από τον Ανδρέα Γεωργίου, τον Κούλλη Νικολάου και τη σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου, ακριβώς με αυτή την αφορμή. Λίγο πριν την πρεμιέρα σε ενημερώνουμε για ό,τι θα δεις στα πρώτα επεισόδια, τη μικρή ανατροπή του δημιουργού και τη συγκινητική πρώτη προβολή που θα γίνει στην Κύπρο, καθώς και την αναφορά του Κούλλη Νικολάου σε μία συγκλονιστική σκηνή των πρώτων επεισοδίων.

Η οικογένεια Σέκερη, μία ασθένεια και η συγκίνηση του Νικολάου

«Υπόθεση προσωπική και εθνική» είχε χαρακτηρίσει η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου και συνεργάτης του Ανδρέα Γεωργίου στη Γη της ελιάς, τη νέα σειρά Famagusta η οποία κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στις 21 Ιανουαρίου στις 21.00, σε ένα τρυφερό της σχόλιο, κάτω από δική του ανάρτηση. Και εκτός από υπόθεση προσωπική είναι και ένα ακόμη επαγγελματικό στοίχημα για εκείνον. Σε μία παραγωγή με πολύ υψηλά τηλεοπτικά standards.

https://www.instagram.com/reel/C0hZa2uMwGk/

Από το πρώτο τρέιλερ η σειρά μας είχε δώσει σαφέστατα το στίγμα της, με αυτή την καθηλωτική μορφή της Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Όλα ξεκινούν από τη στιγμή της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. Η Χριστίνα Σέκερη (Κοραλία Καράντη) τραυματίζεται από το ωστικό κύμα μίας βόμβας και οι κάποιοι κάτοικοι δίπλα της, νομίζοντας πως εκείνη έχει πεθάνει, παίρνουν το μωρό από την αγκαλιά της για να το σώσουν. 50 χρόνια μετά εκείνη ζει ακόμη, με την πληγή του αγνοούμενου παιδιού της.

Έχει αποκτήσει ήδη 3 παιδιά με τον γνωστό ποινικολόγο σύζυγό της Γιάννη Μπέζο, αλλά ούτε και εκείνος ξέχασε το πρώτο τους παιδί. Τώρα πια εκείνη έχει μία μεγάλη oικογενειακή φάρμα, όπου δραστηροποιούνται επαγγελματικά, τα παιδιά της.

https://www.instagram.com/reel/C1MrSVDs4kN/

Τον ρόλο του Παύλου Σέκερη από την οικογένεια έχει ο Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος είναι αρχαιολόγος, παντρεμένος με την Ιφιγένεια που υποδύεται η Βασιλική Τρουφάκου και έχουν αποκτήσει ένα παιδί. Ας σου δώσω και ένα μικρό spoiler για αρχή.

Ενώ ο γάμος τους φαίνεται ότι βρίσκεται στο τέλος τους, η ανακάλυψη πως εκείνος πάσχει από μία σπάνια ασθένεια προσδιορίζει όχι μόνο το παρόν τους, αλλά και το μέλλον τους. Η δική του αισιοδοξία θα κρατήσει ακόμη ζωντανή τη σχέση τους και θα την επαναπροσδιορίσει με έναν άλλο τρόπο.

Στη ζωή τους θα μπει ξαφνικά και ο Μάικλ, δημοσιογράφος με ελληνοκυπριακή καταγωγή, τον οποίο υποδύεται ο Χρήστος Λούλης και ο οποίος ζει στο Λονδίνο. Επιστρέφει όμως στο νησί για να ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα που αφορά στην εισβολή και στις ιστορίες των αγνοούμενων. Το πολυάριθμο καστ (μεταξύ αυτών η Αιμιλία Υψηλάντη, η Σοφία Παυλίδου ως σύζυγος του Χρήστου Λούλη, ο Γιώργος Ζένιος και ο Στέφανος Μιχαήλ) θα συμπληρώσει τις παράλληλες ιστορίες των πρωταγωνιστών.

https://www.instagram.com/p/Cx7vKg7tNGV/

Η πρόθεση του Ανδρέα Γεωργίου είναι να οργανωθεί πριν την τηλεοπτική πρεμιέρα μία ειδική βραδιά στην Κύπρο για την προβολή του πρώτου επεισοδίου, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη. Για να τιμηθεί η επέτειος με μνήμες που δεν έχουν σβηστεί ακόμη στη Μεγαλόνησο.

Ο Κούλλης Νικολάου, συμπαραγωγός του Ανδρέα Γεωργίου σε όλες του τις τηλεοπτικές σειρές και ηθοποιός παράλληλα φέτος στη Γη της ελιάς, μίλησε στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους στην Κύπρο και μεταξύ άλλων, ανέφερε για τη σκηνή που θα μας συγκλονίσει και ήδη συγκλόνισε όλους τους συντελεστές της σειράς.

Είναι όταν ο Γιάννης Μπέζος και η Κοραλία Καράντη, επέστρεψαν στο παλιό τους σπίτι στην Αμμόχωστο, από εκεί που ξεκίνησαν όλα: «Είναι μόνο μουσική και βουβή δράση. Εγώ έκλαιγα με αναφιλητά. Είχα πάθει ταχυπαλμία».