3 τοποθετήσεις της Μαριάννας Τουμασάτου που θέλουν να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Τσακιρίδου Χριστίνα
3 τοποθετήσεις της Μαριάννας Τουμασάτου που θέλουν να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Η Μαριάννα Τουμασάτου μιλά δημόσια χωρίς περιστροφές και εμείς αγαπάμε τον πηγαίο αυθορμητισμό της.

Καλεσμένη της εκπομπής «Καλύτερα Αργά» ήταν πριν λίγα 24ωρα η Μαριάννα Τουμασάτου, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Σταύρου, τους συναδέλφους της, την κόρη της αλλά και για την απόφαση να γίνει δωρήτρια σώματος και οργάνων, όταν φύγει από τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής της με την Αθηναΐς Νέγκα, η ηθοποιός επισήμανε: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ακτιβίστρια, όχι. Είναι too much για μένα. Συμβιβάζομαι πολλές φορές και σε κάποια πράγματα που ενδεχομένως, μου κοστίζουν. Μακάρι να ήμουν ακτιβίστρια, αλλά δεν είμαι».

H Μαριάννα Τουμασάτου εξήγησε γιατί θα γίνει δωρήτρια σώματος και οργάνων

Μιλώντας με ειλικρίνεια για την απόφασή της να γίνει δωρήτρια οργάνων η Μαριάννα Τουμασάτου εξήγησε: «Ας είναι σε καλή κατάσταση το σώμα μου, για να πιάσει και τόπο. Στην ιατρική χρειάζεται. Αν κάνεις μία χρήση σε ένα σώμα που πια δεν το κατοικείς, η ψυχή σου έχει φύγει, όλα έχουν πάει στην θέση τους, αυτό πια δεν το χρειάζεσαι. Όμως ένας γιατρός, για να γίνει καλύτερος γιατρός και να είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να σώσει έναν άνθρωπο, αν του είναι χρήσιμο ας το πάρει, εγώ τι να το κάνω; Δεν πήρα χαμπάρι πώς συζητήθηκε αρκετά η απόφασή μου αυτή. Για τα Πανεπιστήμια και την Ιατρική χρειάζεται αυτό. Πρέπει να μάθουν, γιατί αν κάνεις χρήση σε ένα σώμα που πια δεν το κατοικείς, η ψυχή σου έχει φύγει κι όλα έχουν πάει στη θέση τους, ένας γιατρός ίσως γίνει καλύτερος και φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο να σώσει έναν άνθρωπο. Άμα είναι τόσο χρήσιμο, ας το πάρει. Εγώ τι θα το κάνω;».

Και πρόσθεσε: «Δεν μου την έδωσε κάποιος άλλος αυτή την ιδέα, ούτε ήξερα, ούτε και ξέρω αν υπάρχει έλλειψη σε αυτό το κομμάτι. Απλά μου φάνηκε ότι δεν εξυπηρετεί και το άλλο. Δηλαδή το να θρέψω ένα σκουλήκι είναι πιο σημαντικό από το να πει ένας άνθρωπος έχω μάθει να κόβω πάνω σε αυτό το σώμα; Όταν έρθει ο ζωντανός άνθρωπος, που θα χρειάζεται μια εμπειρία παραπάνω, ο γιατρός θα την έχει κερδίσει από το δικό μου σώμα. Αν μπορείς να βοηθήσεις, καλό είναι να το κάνεις. Αυτό. Δεν είναι κάτι σπουδαίο. Φαντάζομαι ότι είμαστε πολλοί αυτοί που το έχουμε κάνει αυτό. Απλά εγώ τυχαίνει να είμαι πιο αναγνωρίσιμη από κάποιους άλλους κι έτυχε και το είπα. Τόσα χρόνια το έχω κάνει, τώρα έτυχε και το είπα».

Η νέα δημόσια εμφάνιση της Μαριάννας Τουμασάτου φανέρωσε τη στυλιστική της εμμονή

Πρόσφατα η καλλιτέχνης μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» όπου αποκάλυψε: «Έδωσα δείγμα για μυελό των οστών, αλλά δεν βρέθηκε δυστυχώς κάποιος συμβατός, ένιωσα απέραντη ευτυχία. Θα το ξανακάνω. Είμαι δωρήτρια σώματος και οργάνων. Έχω δεχθεί βοήθεια, αγάπη, νοιάξιμο, να είναι κάποιος εκεί για εσένα. Όταν θα έρθει η ώρα να φύγω, το σώμα μου να πάει στο πανεπιστήμιο και τα όργανα, εάν είναι λειτουργικά, να δοθούν για μεταμοσχεύσεις».

3 δηλώσεις της Μαριάννας Τουμασάτου που θέλουν να σε κάνουν λίγο καλύτερο άνθρωπο

1) Η Μαριάννα Τουμασάτου είχε βρεθεί στην εκπομπή «Μουσούδες» της Μαρίας Κωνσταντάκη στο Action όπου μίλησε εκεί τόσο για τα 9 κατοικίδιά της και τη σχέση που έχει η κόρη της με αυτά.

«Ξέρεις πόσα ζώα έχουν προστατεύσει ανθρώπους; Είναι γνωστό και viral του βίντεο με το γατί που έσωσε ένα παιδί που το κατασπάραζε ένα σκυλί», η οποία παραδέχτηκε πως βρέθηκε κάποια στιγμή στο νοσοκομείο, λίγα μόλις λεπτά πριν πεθάνει:

«Είμαι αλλεργική! Είμαι αλλεργική και στις γάτες και στους σκύλους. Από γατί έχω πάει ένα τέταρτο πριν πεθάνω στο νοσοκομείο! Γιατί ήμουν και κρυωμένη, ήρθε το αλλεργιογόνο και έκατσε επάνω στο κρύωμα και πήγα χωρίς οξυγόνο στο νοσοκομείο. Ήμουν έτοιμη για διασωλήνωση. Είμαι και στα σκυλιά αλλεργική. Θα σου πω όμως κάτι. Υπάρχει κανονική ομοιοπαθητική που μπορούν να κάνουν και πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι που έχουν μια δυσκολία στο να συνυπάρχουν με τα ζώα. Υπάρχει τρόπος λοιπόν και αυτή είναι η ομοιοπαθητική. Εμένα είναι η κανονική ομοιοπαθητική. Δηλαδή παίρνω τη γάτα, την βάζω στα μούτρα μου, πρήζομαι λίγο και άμα με πιάσει βάρος, το φροντίζω, προσέχω, θα κάνω τα εισπνεόμενα μου και δεν θα την έχω στα μούτρα μου όλη την ώρα».

2) Σε εμφάνισή της, η Μαριάννα ρωτήθηκε αν έχει τύψεις που άφησε τη κόρη της στο σπίτι για να έρθει στην πρεμιέρα.

«Έχετε ρωτήσει κάποιον άντρα αν έχει τύψεις που βγαίνει ή μόνο τις μανούλες;Για ξανασκεφτείτε το πριν ρωτήσετε μια μανούλα, να ρωτήσετε και έναν μπαμπάκα. Οι τύψεις δεν είναι ίδιον των γυναικών, ούτε των μητέρων. Τύψεις έχεις όταν δεν φέρεσαι καλά, όταν φέρεσαι καλά στο παιδί σου δε σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνεις τίποτα άλλο για να πουν οι άλλοι Ααα είναι μια καλή μαμά. Είμαι καλή μαμά έτσι κι αλλιώς», είχε πει η ηθοποιός χαρακτηριστικά.

3) Σε παλαιότερες δηλώσεις της στην κάμερα του «Mega Καλημέρα» η Μαριάννα Τουμασάτου ανέφερε σχετικά με τις γυναίκες με παραπανίσια κιλά: «Το να μην εκτιθέμεθα με διάφορους τρόπους, καλό είναι, αλλά όχι επειδή κάποιος έχει παραπάνω βάρος δεν πρέπει να φοράει κάτι που θέλει να βάλει. Στο σπίτι του είναι; Γενικά να μην ανακατευόμασταν ο ένας στη ζωή του άλλου, τι καλά που θα ήταν».

Πηγή κεντρικής: mariannatoumasatou