Το τέλος του 3ου κύκλου στη Γη της ελιάς μετά την τραγωδία με τον Φίλιππο φέρνει μεγάλες αλλαγές

Κατερίνα Μπούσιου
Το τέλος του 3ου κύκλου στη Γη της ελιάς μετά την τραγωδία με τον Φίλιππο φέρνει μεγάλες αλλαγές

Η ζωή τριών ατόμων θα αλλάξει ενώ παραμένουν στην 4η σεζόν στη Γη της ελιάς. 

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου σε αρκετά κανάλια θα έχουν παρθεί αποφάσεις για τις νέες σειρές μυθοπλασίας της επόμενης χρονιάς αλλά και με ποιον τρόπο θα γίνει η συνέχεια σε άλλες, όπως η Γη της ελιάς στο Mega. Σε κάποιες βασικές αρχές υπάρχει σχεδιασμός. Όπως για παράδειγμα στο μεγάλο γεγονός του φινάλε που θα επηρεάσει τις ζωές 3 πρωταγωνιστών και τον τρόπο που θα γίνει η μετάβαση σε μία νέα πραγματικότητα. Και όπως συνήθως γίνεται θα περάσουμε από την τραγωδία σε μία άλλη ζωή. Ίσως και σε έναν ακόμη έρωτα.

Ο θάνατος του Φίλιππου και το μέλλον της Αθηνάς

Η αποχώρηση του Διονύση Παπανδρέου από τον ρόλο του ως Φίλιππος στη Γη της ελιάς είναι το μεγάλο συμβάν του φινάλε και μας έχει αποκαλυφθεί από νωρίς. Υπάρχουν αρκετά spoilers που υποστηρίζουν πως ο τηλεοπτικός σύζυγος της Βασιλικής θα βρει τραγικό θάνατο προστατεύοντας την οικογένειά του από την επίθεση ενόπλων που δεν είχαν εκείνους ως στόχο αλλά τον Κωνσταντίνο. Το φινάλε είναι μία μεγάλη τραγωδία για την Βασιλική και τη μητέρα του, αλλά και για τον Γιώργο Παρτσαλάκη, τον Λυκούργο και σύζυγο της Χάδως.

Ο επεισοδιακός χωρισμός που αλλάζει τη ζωή του Στάθη και της Ιουλίας στη Γη της ελιάς

Από τον Σεπτέμβριο έχουν γίνει οι κατάλληλες αλλαγές στο σενάριο συνολικά λόγω των αποχωρήσεων στη σειρά. Έτσι θα δούμε την Ιφιγένεια Τζόλα ως Βασιλική να προσπαθεί να κάνει μία νέα αρχή, για χάρη της κόρης της και να στηρίξει την πεθερά της που έχει χάσει πλέον και τα δύο της παιδιά.

Ο Μιλτιάδης θα προσπαθήσει να σταθεί στο πλευρό της. Εξάλλου θα της έχει εκμυστηρευτεί από φέτος τη συμπάθεια - αγάπη του. Μην απορήσεις αν έχουμε και έναν νέο έρωτα σε αυτή την περίπτωση.

Ερωτηματικά έχουμε για έναν άλλο έρωτα. Εκείνον της Αθηνάς και του Τζον. Ο Απόστολος Γκλέτσος επιστρέφει μετά την απουσία σε κάποια επεισόδια και θα αντιμετωπίσει την αντίδραση της κόρης της Αθηνάς. Λίγο βαρετή όλη αυτή η σεναριακή αλλαγή. Η Άντζελα Γκερέκου πάντως η οποία συνεργάζεται φέτος στο θέατρο με τον Στέφανο Κυριακίδη (τον πρώην έρωτά της Ιάκωβο στη Γη της ελιάς) φωτογραφήθηκε και με τους δύο κάνοντας χιούμορ. Με τον πρώην και τον νυν.

https://www.instagram.com/p/C3NnPosoZe4/

Το ζητούμενο είναι αν θα συνεχίσει ο ηθοποιός την 4η σεζόν (δεν έχει αποφασιστεί ακόμη) και πως θα είναι ο ρόλος του. Εδώ είτε θα πάμε για γάμο, είτε για χωρισμό. Δεν υπάρχει η ενδιάμεση λύση.

Πάντως είναι μεγάλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σεναριογράφοι στις σειρές που συνεχίζονται τη φετινή χρονιά. Πολλές από τις αλλαγές δεν ενθουσιάζουν το κοινό. Υπάρχει μία μεγάλη πτώση τις τηλεθέασης σε όλες τις σειρές τις τελευταίες δύο εβδομάδες όπως ήδη σου έχω πει και δεν είναι τυχαία. Το κοινό βαριέται τις επαναλήψεις στο σενάριο. Δείχνοντας με την αποχή του τη δυσαρέσκειά του.

Να λάβουμε υπόψη μας ότι έχει μειωθεί αριθμητικά και το κοινό που βλέπει τηλεόραση. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό ζήτημα.