H Kate Winslet απέδειξε ότι ο χρόνος τη βοήθησε να ξεπεράσει τους φόβους που είχε μετά τον Τιτανικό

Τζένη Ντεμιράι
H Kate Winslet απέδειξε ότι ο χρόνος τη βοήθησε να ξεπεράσει τους φόβους που είχε μετά τον Τιτανικό
Invision

«Το να γίνεσαι διάσημος είναι απαίσιο», δήλωσε η Kate Winslet μιλώντας για όσα σκεφτόταν μετά την επιτυχία του «Τιτανικού». 

Η Kate Winslet παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό Porter, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για τα συναισθήματα που τη συνόδευαν το πρώτο διάστημα μετά την κυκλοφορία της ταινίας του «Τιτανικού»το 1997.

«Ένιωθα ότι έπρεπε να κοιτάζω με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να είμαι ένα συγκεκριμένο πράγμα. Και επειδή η εμπλοκή των media ήταν τόσο μεγάλη εκείνη την εποχή, η ζωή μου γινόταν αρκετά δυσάρεστη», παραδέχτηκε η Winslet.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός πρόσθεσε πως «Οι δημοσιογράφοι πάντα θα έλεγαν “Μετά τον Τιτανικό, θα μπορούσες να έχεις κάνει οτιδήποτε και ακόμα επιλέγεις να κάνεις αυτά τα μικρά πράγματα” και εγώ σκεφτόμουν πως “Ναι, στοιχηματίζετε τη ζωή σας πως θα το έκανα! Επειδή, μαντέψτε, το να γίνεσαι διάσημος είναι απαίσιο"».

Στην ίδια συνέντευξη η Winslet, η οποία συνεργάστηκε με τον James Cameron και για τα «Avatar» και «Avatar: The Way of Water», τόνισε πως η μόνη φορά που αισθάνεται πραγματικά αμήχανα μέχρι και σήμερα και ψάχνει τρόπο να «κρυφτεί» είναι όταν βρίσκεται σε πλοίο.

Ο τρόμος για την ξαφνική δημοσιότητα

Αυτή, βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Winslet αναφέρεται στη φήμη που εκτοξεύτηκε μετά τον «Τιτανικό» και τα δυσάρεστα συναισθήματα που τη συνόδευσαν. Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του podcast WTF with Marc Maron θυμήθηκε ότι «μπήκε αμέσως σε κατάσταση αυτοπροστασίας» μετά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία, επειδή ένιωθε να την «εκφοβίζουν» τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας για την απόφασή της να μην αρπάξει την ευκαιρία μετά την σαρωτική επιτυχία που σημείωσε ο «Τιτανικός» εξομολογήθηκε πως η δημοσιότητα την τρόμαξε και την έκανε να διαπιστώσει πως δεν ήταν έτοιμη να διαχειριστεί όλα όσα τη συνοδεύουν.

Britain Kate Winslett

Πηγή: AP

«Ήταν η μέρα με την νύχτα από τη μία στιγμή στην άλλη. Υπήρξα αντικείμενο ελέγχου και κριτικής – τα βρετανικά μέσα έδειξαν στην πραγματικότητα αγένεια προς το πρόσωπό μου», είχε πει τότε.

«Θυμάμαι να σκέφτομαι “Εντάξει, αυτό είναι απαίσιο και ελπίζω να περάσει” Και έτσι έγινε, πέρασε, αλλά παράλληλα με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι αν έτσι μοιάζει το να είσαι διάσημος, δεν ήμουν έτοιμη να γίνω, ευχαριστώ. Όχι, σίγουρα όχι», είχε προσθέσει.

Από τον «Τιτανικό» στο «The Regime» ένα Όσκαρ δρόμος

Αν και η Kate Winslet είχε την ευκαιρία μετά την τεράστια επιτυχία του «Τιτανικού» να αναλάβει μόνο πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μεγάλες παραγωγές, η επόμενη συνεργασία της έγινε για την μικρού προϋπολογισμού ταινία «Holy Smoke!».

Αυτή η επιλογή της αποδεικνύει ότι δεν ήταν έτοιμη να ξεκινήσει να χτίζει μία μεγάλη καριέρα στα 22 της χρόνια. Αυτή η συστολή της, όμως, δεν ήταν ένα κλειδί αποτυχίας.

Η Kate Winslet, ακολουθώντας σταθερά ανοδική πορεία, απέδειξε ότι κατάφερε να ξεπεράσει τον φόβο της δημοσιότητας και να φτάσει ψηλά στην βιομηχανία του Hollywood κατακτώντας διακρίσεις και βραβεία.

Το πιο πρόσφατο από αυτά είναι το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου στα BAFTA το 2023, για τη σειρά «Ι Am Ruth». Αυτό, μάλιστα, αποτέλεσε την πρώτη της διάκριση από την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Στη βρετανική σειρά, η Kate Winslet συμπρωταγωνιστεί με την πραγματική της κόρη, Mia Threapleton. Ανεβαίνοντας στη σκηνή, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Αν μπορούσα να το κόψω αυτό στα δύο, θα έδινα το άλλο μισό στην κόρη μου. Το κάναμε μαζί αυτό μικρή».

https://www.instagram.com/reel/CsPKIqKoG_0/

Η μεγαλύτερη διάκριση της Kate Winslet ήταν το 2009, όταν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τα «Σφραγισμένα Χείλη». Η ηθοποιός έχει βρεθεί έξι φορές ακόμα υποψήφια για Όσκαρ Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου, αποδεικνύοντας ότι ο αρχικός τρόμος της δημοσιότητας δεν στάθηκε εμπόδιο στη μεγάλη της καριέρα, αλλά αποτέλεσε ακόμα ένα challenge που την έκανε πιο δυνατή.

Δες το trailer της ταινίας «Σφραγισμένα Χείλη» στο παρακάτω βίντεο

Η τελευταία της δουλειά είναι το «The Regime», μία σειρά της HBO και του Will Tracy (Succession) που θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Μάρτιο. Πρόκειται για μια σάτιρα που διαδραματίζεται σε μια φανταστική χώρα στην κεντρική Ευρώπη, στην οποία υποδύεται μια μικροβιοφοβική δικτάτορα, την Έλενα (η Καγκελάριος), η οποία ερωτεύεται τον προβληματικό στρατιώτη Corporal Zubak (τον υποδύεται ο Matthias Schoenaerts), ο οποίος προσλαμβάνεται ως προσωπικός της βοηθός πριν γίνει γρήγορα εραστής της - και όλα αυτά μπροστά στον σαστισμένο σύζυγό της.

Δες μερικές ακόμα εικόνες με την Kate Winslet στην παρακάτω gallery

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP