Famagusta: Η συγκίνηση για τα εγκλήματα πολέμου και η μικρή ανατροπή με τον Χρήστο Λούλη

Κατερίνα Μπούσιου
Famagusta: Η συγκίνηση για τα εγκλήματα πολέμου και η μικρή ανατροπή με τον Χρήστο Λούλη

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ως Μακάριος ήταν συγκλονιστικός στον ρόλο του στο Famagusta στην αναπαράσταση της πιο σημαντικής στιγμής της ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού. 

Η πιο σοβαρή στιγμή στην ιστορία της Κύπρου με το πραξικόπημα και την εξορία του Μακάριου, αποδόθηκε ρεαλιστικά από τον Γρηγόρη Βαλτινό στον ρόλο του Κύπριου Ιεράρχη και Πρόεδρου, στο χθεσινό επεισόδιο του Famagusta, το οποίο ήταν αρκετά ιδιαίτερο. Τα εγκλήματα πολέμου συγκίνησαν το κοινό του Twitter για μία ακόμη φορά, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη για το πώς θα φτάσουμε στο φινάλε. Αλλά τι θα συμβεί με τους 2 συνολικά κύκλους της σειράς;

Ο συγκινητικός Μακάριος και η αποκάλυψη για την βιολογική μητέρα του Μάικλ

Το χθεσινό επεισόδιο του Famagusta δε λειτούργησε μόνο συναισθηματικά αλλά και επιμορφωτικά. Με τις πολιτικές συνθήκες που οδήγησαν στο πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο, την κατάληψη της εξουσίας από τον διορισμένο από την δικτατορία της Ελλάδας, Νίκο Σαμψών, τη φυγή του ιεράρχη στο Λονδίνο και την επάνοδό του στη Μεγαλόνησο όταν πια ήταν αργά, λόγω της τουρκικής εισβολής.

Υψηλάντη - Καράντη αντιμέτωπες στο Famagusta: Ποιοι γνώριζαν την αλήθεια και την έκρυψαν

Το γνωστό ραδιοφωνικό μήνυμα του Μακάριου από έναν πειραματικό ραδιοφωνικό σταθμό της Πάφου, (Κυπριακέ λαέ είναι γνώριμη η φωνή που ακούεις) για να αποκαλύψει πως παρά τις φήμες είναι ζωντανός, αποδόθηκε υπέροχα από τον Γρηγόρη Βαλτινό. Δεν ήταν σαν τον Μακάριο. Ήταν ο ίδιος Μακάριος εκείνη τη στιγμή.

Το κοινό συγκινήθηκε και από την απόδοση των ιστοριών δύο Κυπρίων που ήταν επίσης υπέροχοι και απλοί στην απόδοση. Δεν γνώρισαν τους μπαμπάδες τους γιατί χάθηκαν στην εισβολή και ανακάλυψαν μετά από χρόνια ότι έφυγαν δίπλα δίπλα πολεμώντας. Ήταν από τα καλύτερα επεισόδια μέχρι στιγμής της σειράς. Αβίαστα έβγαινε η συγκίνηση. Εγκλήματα πολέμου που έμειναν για 50 χρόνια χωρίς τιμωρία.

Στο επεισόδιο είχαμε και μία αποκάλυψη για το μέλλον. Η αδελφή της Σοφίας, βρήκε τη λύση για να μην κατηγορηθεί ο Μάικλ. Να αποκαλύψουν στην Σέκερη (Κοραλία Καράντη) πως είναι η μητέρα του. Θα είναι μετά αδύνατον να είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής εναντίον του, ο σύζυγός της. Και αυτό και θα συμβεί. Παράλληλα με τη συνέντευξη που θα του δώσει εκείνη και θα αποκαλυφθεί και η ύπαρξη του σημαδιού στο χέρι του.

sofiafamagusta.jpg

Μένουν άλλα 3 επεισόδια μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η αποκάλυψη. Η σειρά έχει ωστόσο άλλα 16 επεισόδια. Τα οποία θα δούμε σε δύο κύκλους σύμφωνα με πληροφορίες. Εντός ωστόσο της σεζόν.

https://www.instagram.com/p/C17BQ3aMxfb/