Ο Γιώργος Λιάγκας επιβεβαίωσε όσα ξέραμε για τη σχέση του με τη Φαίη Σκορδά σήμερα

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο Γιώργος Λιάγκας επιβεβαίωσε όσα ξέραμε για τη σχέση του με τη Φαίη Σκορδά σήμερα

Ο Γιώργος Λιάγκας ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου και μοιράστηκε άγνωστες λεπτομέρειες για το διαζύγιο και την επόμενη ημέρα μετά το χωρισμό από τη Φαίη Σκορδά.

Μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Λιάγκας στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης (29/02) και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πορεία του στην τηλεόραση, το διαζύγιο με την Φαίη Σκορδά, τα παιδιά του, την κάθοδό του στην πολιτική και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ως παιδί διαζευγμένων γονιών.

Το πατρικό της στο Κιλκίς ήταν για τη Φαίη Σκορδά πάντα το καταφύγιό της

Ο γνωστός παρουσιαστής βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» και μίλησε στον καταξιωμένο δημοσιογράφο-κουμπάρο του με αφοπλιστική ειλικρίνεια δηλώνοντας αρχικά:

«Δεν έχω κρατήσει φίλιες που να πω ότι… Να σου πω, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Δεν έχω άλλους φίλους που να πω ότι είναι φίλοι μου από τη δουλειά. Δεν έχω».

Ο Γιώργος Λιάγκας λειτούργησε όπως ακριβώς έπρεπε στο μεγάλο πένθος της Φαίης Σκορδά

Κι όταν η κουβέντα πήγε στην πρώην σύζυγό του Φαίη Σκορδά και μητέρα των παιδιών του, ο Λιάγκας επιβεβαίωσε τη σχέση που καταλάβαμε όλοι από τον θάνατο του πατέρα της Φαίης πως έχουν οι δύο πρώην: ο ένας στηρίζει τον άλλο με μεγάλο σεβασμό.

Για το διαζύγιό του από τη Φαίη Σκορδά ο Γιώργος Λιάγκας παραδέχθηκε:

«Όταν, δε, αυτό αλλάζει, εσύ φέρεις ένα βάρος, που φέρω κι εγώ ακόμα, ότι πιθανόν τα παιδιά μου να λάβουν το χωρισμό, που ήταν μια κοινή απόφαση, ένας ήρεμος και γλυκός χωρισμός από τη Φαίη ως ότι ο πατέρας τους τα εγκαταλείπει, όπως εμένα πιθανόν κάποιος γονιός που να έφυγε βίαια από τη ζωή μου. Άρα εγώ το αντιμετώπισα πάρα πάρα πολύ δύσκολα. Πήγα σε γιατρό. Δεν ήταν για μένα μία εύκολη περίοδος. Από την άλλη, το γεγονός ότι εγώ πέρασα άσχημα σαν παιδί, είναι αυτό που λέτε όλοι όσοι με γνωρίζετε και είναι για μένα πολύ τιμητικό, αλλά αυτονόητο ότι προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν κοντά στα παιδιά μου. Και δεν μιλάω υλικά, αλλά κυρίως σε χρόνο, ποιοτικό χρόνο να κάνουμε πράγματα μαζί. Και πιθανόν στην υπερβολή που το κάνω εγώ να έχει να κάνει με τα δικά μου παιδικά βιώματα».

«Είμαι πολύ τυχερός που στη ζωή μου γνώρισα την Φαίη»

Αναφερόμενος στον χωρισμό και τη σχέση του με τη Φαίη Σκορδά ο Γιώργος Λιάγκας παραδέχθηκε: «Νίκο, θα σου πω κάτι το οποίο δεν το έχω ξαναπεί. Όταν χωρίσαμε με την Φαίη ήμασταν εδώ στον ΑΝΤ1 και ήσουν από τους πρώτους ανθρώπους που το έμαθες, σε πήρα και σου το είπα. Το είπαμε κάποια στιγμή στον σταθμό γιατί έπρεπε να σταματήσει και η τηλεοπτική συνεργασία. Και την ίδια ώρα που τους λέγαμε ότι χωρίζουμε, μας παρουσίασαν μια έρευνα ότι είμαστε το πιο αγαπητό και αγαπημένο ζευγάρι στην Ελλάδα, όχι στην ελληνική τηλεόραση».

Και πρόσθεσε: «Μας έλεγαν «Τι κάνετε; Θα δημιουργήσετε μια αναταραχή γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι είστε το πιο αγαπημένο ζευγάρι. Άλλο όμως τι γίνεται μέσα σε ένα ζευγάρι… Που δεν έγινε καμία σφαγή με την Φαίη, έτσι; Πολύ γλυκά και ήρεμα χωρίσαμε. Προφανώς είναι δυο άνθρωποι που κάποια στιγμή δεν ταιριάζουν και αυτό βγαίνει.

Θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερός που στη ζωή μου γνώρισα την Φαίη. Γιατί η Φαίη με ενέπνευσε να γίνω πατέρας. Μπορεί να μην γινόμουν πατέρας ποτέ. Είχα φτάσει στα 40, γνώρισα την Φαίη, με ενέπνευσε ότι μπορεί να κάνουμε μαζί οικογένεια, παιδιά που αυτό είναι το σημαντικό και κάναμε παιδιά.

Το πιο σημαντικό για την Φαίη Σκορδά είναι τα παιδιά της:Όλες οι φορές που μίλησε για τους γιους της

Άρα είμαι πολύ τυχερός γιατί γνώρισα έναν άνθρωπο που με ενέπνευσε και έγινα πατέρας αφενός και αφετέρου είναι μια εξαιρετικά καλή μάνα. Αυτό είναι το σημαντικό στη σχέση μου με την Φαίη. Όλα τα άλλα τώρα τα τηλεοπτικά είναι εκ του περισσού. Από την άλλη βέβαια είμαι και εγώ ένας πολύ έντονος άνθρωπος και η Φαίη μια πολύ έντονη προσωπικότητα. Άρα μοιραία οι σχέσεις αυτών των ανθρώπων είναι συγκρουσιακές. Δεν σφαχτήκαμε όμως ποτέ, θα το ξαναπώ».

1709285751494-959849730-liagas4.jpg

Το πιο σημαντικό για την Φαίη Σκορδά είναι τα παιδιά της:Όλες οι φορές που μίλησε για τους γιους της

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο DownTown ο Γιώργος Λιάγκας εξομολογήθηκε για το διαζύγιο από τη Φαίη Σκορδά:

«Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσω κάτι. Ποτέ δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο στην απόφαση να πάρουμε διαζύγιο. Ούτε από τη δική μου μεριά ούτε από τη μεριά της Φαίης.

Γιατί τότε γράφτηκαν πολλά και καλό θα είναι κάποια πράγματα να τα ξεκαθαρίσουμε. Δεύτερον, δεν υπάρχει τώρα καμία κόντρα και δεν υπήρχε ποτέ. Κάποια στιγμή κάτι τελειώνει σε ένα ζευγάρι. Άλλωστε, όλα τελειώνουν. Εγώ την αγαπάω τη Φαίη και πιστεύω ότι και η Φαίη με αγαπάει και φυσικά τη θεωρώ μια εξαιρετική μάνα. Αλλά προφανώς κάτι μας τελείωσε, για να περάσει σε ένα άλλο στάδιο η σχέση δύο ανθρώπων.

Σε κάθε σχέση είναι πιθανόν να φύγει το πάθος της αρχής. Ενδεχομένως να έγινε αυτό και στη δική μας σχέση. Αυτό το βασικό στοιχείο που εξομαλύνει τις σχέσεις. Και όταν εκλείπει το στοιχείο αυτό σε ένα ζευγάρι, δημιουργούνται κόντρες γιατί βγαίνουν οι διαφορές στην επιφάνεια. Έτσι, αντί να ζούμε σε ένα σπίτι με εντάσεις, θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλύτερα να ζούμε ξεχωριστά και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι. Και εμείς, αλλά κυρίως τα παιδιά».

Kαι πρόσθεσε: «Πολύ δύσκολη και για μένα και για τη Φαίη. Και το δύσκολο κομμάτι δεν ήταν το πώς θα χωρίσω εγώ και η Φαίη, γιατί εμείς είμαστε ενήλικες, παίρνουμε τις αποφάσεις μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αυτές δημιουργούν».

Mιλώντας στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» και τον Γιώργο Μπέζα η Φαίη Σκορδά είχε εξομολογηθεί: «Το ότι μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία να πούμε δύο λόγια στη Real ήταν μια κοινή απόφαση και το κάναμε για να μην μπούμε μετά σε αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι μια απόφαση που την πήραμε χθες και για εμάς το μόνο που μας νοιάζει είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να μην αλλάξει η καθημερινότητά τους. Οι αποφάσεις μας, όσο μπορούμε, βέβαια, έχουν να κάνουν με το πόσο καλά είναι τα παιδιά μας και δόξα τω θεό μέχρι στιγμής είμαστε μια χαρά. Για εμάς σημαντικό είναι τα παιδιά μας και από τη στιγμή που έχουμε δύο παιδιά θα προσπαθήσουμε να έχουμε και πάρα πολύ καλές σχέσεις».

Γιώργος Λιάγκας: To διαζύγιο των γονιών του και ο χωρισμός από τη Φαίη Σκορδά

Μιλώντας για τον χωρισμό των δικών του γονιών ο Γιώργος Λιάγκας εξομολογήθηκε:

«Είμαι ένα παιδί χωρισμένων γονιών. Και ένα παιδί άσχημα χωρισμένων γονιών. Στα πρώτα χρόνια έμεινα μαζί με την μητέρα μου, χώρισαν με μεγάλη σύγκρουση. Το θέμα είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια, εμένα η μητέρα μου εξαφανίστηκε από τη ζωή μου. Δεν θέλω να πω κάτω από ποιες συνθήκες και για ποιον λόγο. Αυτό από μόνο του είναι μια πολύ μεγάλη πληγή.

Όταν μία μάνα ή ένας πατέρας, κυρίως η μάνα όμως, φεύγει βίαια για πολλά χρόνια από τη ζωή ενός παιδιού, όταν κάποια στιγμή εσύ καλείσαι επειδή δεν γίνεται διαφορετικά, να χωρίσεις από τον άνθρωπό σου, το θεωρείς μεγάλη αποτυχία και το σκέφτεσαι διπλά και τριπλά. Φέρεις ένα βάρος ότι πιθανώς τα παιδιά σου να λάβουν τον χωρισμό ως ότι ο πατέρας τους τα εγκαταλείπει, όπως εμένα πιθανώς κάποιος γονιός μου να έφυγε βίαια από τη ζωή μου».

Απαντώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου για τη σχέση με τη μητέρα του σήμερα ο παρουσιαστής αποκάλυψε:

«Νίκο, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το έχω πει ποτέ. Δεν υπάρχουν σχέσεις. Αλλά είναι κάτι το οποίο το έχω μέσα μου κάπου, σε ένα κουτάκι. Δεν έχω βγει ποτέ να το πω δημόσια, όχι γιατί ντρέπομαι, αλλά γιατί δεν θέλω να πουν α, επειδή εκείνος πέρασε έτσι, πιθανόν για αυτό να φέρεται έτσι και άρα να του δώσουμε ελαφρυντικά. Δηλαδή δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω ως άλλοθι κάποιων απόψεων ή συμπεριφορών. Υπάρχει εκεί, δεν υπάρχουν σχέσεις και από εκεί και πέρα όλα καλά.

Ο πατέρας μου ήταν τα πάντα για εμένα.

Ήταν ένας καλός άνθρωπος, μεγάλωσα δίπλα του και με μητρικό πρότυπο την γιαγιά μου. Είμαι πολύ τυχερός γιατί μου έμαθε το καλό και το κακό, μου έδωσε αρχές και αξίες και χαίρομαι που βλέπω ότι αυτές οι αξίες περνάνε στα παιδιά μας. Βλέπω δηλαδή τα παιδιά μου, τι αξιακούς κώδικες έχουν και βλέπω ότι είναι πολύ πιο καλοί και από αυτούς που έχω εγώ. Γίνονται καλύτεροι άνθρωποι και αυτό οφείλεται και στη μαμά τους και στον μπαμπά τους προφανώς».

Πηγή κεντρικής: ndp