Με «σκονάκια» στα χέρια θα βγάλουμε MasterChef; Η Χριστίνα είπε την πιο σωστή κουβέντα και κέρδισε

Πατούλια Κατερίνα
Με «σκονάκια» στα χέρια θα βγάλουμε MasterChef; Η Χριστίνα είπε την πιο σωστή κουβέντα και κέρδισε

Βλέπουμε 8 χρόνια MasterChef και πρώτη φορά βλέπουμε διαγωνιζόμενους να λένε για συνταγές γραμμένες στα χέρια.

Να πούμε τη μεγάλη αλήθεια της Τετάρτης. Το χτεσινό επεισόδιο στο MasterChef ήταν ένα έπος για το πώς γίνεται το παλιό καλό ριάλιτι σε έναν διαγωνισμό μαγειρικής. Και «σκονάκια» και δάκρυα και ιδρώτας και επικές ατάκες ακούστηκαν από τους παίκτες πριν φτάσουν να μαγειρέψουν το γλυκό της μέρας σε αυτήν την γλυκιά εβδομάδα που έχει γεμίσει φαρμάκι. Με αυτά και με εκείνα, το Masterchefgr κατάφερε να μπει στην πεντάδα των trends του ελληνικού Twitter/ X πιο πάνω και από το Survivor.

Το επεισόδιο του «χάους» στο MasterChef: Το σκονάκι του Λευτέρη φέρνει κλάματα και αποχώρηση

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αναγκάστηκε να γίνει καθηγητής, να πάρει τις λευκές κόλλες των παικτών, να ψάξει για χαρτάκια στις τσέπες, σκονάκια στις παλάμες και να εξηγήσει το αυτονόητο στους κανόνες του MasterChef: Δεν μπαίνουμε να μαγειρέψουμε με έτοιμες συνταγές.

Τι ακριβώς συνέβη με τα «σκονάκια» στο MasterChef;

Αυτό που είχαμε δει από το τρέιλερ ακόμα, μετουσιώθηκε σε κακό χαμό λίγο πριν τη δοκιμασία της ημέρας. ο Γιάννης Γανίτης με τη βοήθεια του Γιάννη Κούρτογλου κατηγόρησαν ανοιχτά τον Λευτέρη πως ήρθε στη δοκιμασία με γραμμένη στο χέρι συνταγή, την οποία έγραψε στις σημειώσεις κι έπειτα βρέθηκε στην τουαλέτα όπου μέσα σε δύο λεπτά εξαφάνισε όσα είχε γράψει στο «σκονάκι» επί της παλάμης.

Στο beef μπλέχτηκαν σχεδόν όλοι οι παίκτες και οι κριτές με τον Γανίτη να φωνάζει:

«Εγώ σεφ το είδα ξεκάθαρα το σκονάκι» κι έπειτα η κόντρα να κορυφώνεται με τον «δάσκαλο» του φετινού MasterChef να φωνάζει προς τον Λευτέρη:

«Ο κόσμος γελάει, θα έπρεπε να ντρέπεσαι, είναι ντροπή».

Με δάκρυα, μια μικρή κρίση πανικού ο Λευτέρης, πήρε τελικά τον μοναδικό πόντο για την ομάδα του, την γκρι μπριγάδα, τονίζοντας:

«Έχω έρθει εδώ για να κερδίσω το φετινό MasterChef, ας προσπαθήσουν, θα φύγω όποτε είναι να φύγω, μέχρι να φύγω όμως θα με έχουν απέναντί τους, γιατί ό,τι κάνω θέλω να το κάνω καλά. Λυπάμαι που θα με δουν έτσι οι δικοί μου άνθρωποι».

Και η αλήθεια είναι πως λυπηθήκαμε όλοι ως τηλεθεατές, για τον παίκτη εκείνο που στην προηγούμενη δοκιμασία οι κριτές τον αποθέωσαν και που μπροστά στους τρεις σεφ ο Λευτέρης έμπλεξε παραπάνω τα πράγματα τονίζοντας:

«Διάβαζα από ένα τετραδιάκι πριν μπούμε μέσα. Εγώ ζήτησα από τον Χρήστο που είναι στον εξώστη να με βοηθήσει με μια συνταγή και την έγραψε στο χέρι του, εδώ πάντως δεν έχει τίποτα ο Χρήστος, ούτε εγώ σήμερα κάτι».

Έπρεπε να δούμε έναν από τους πιο δυνατούς παίκτες και υποψήφιους για τον τίτλο φέτος παίκτες να λυγίζει on air; Είναι όμως και δίκαιο να βγει MasterChef ένας παίκτης με έτοιμες συνταγές και «σκονάκια» στην παλάμη; Χρειάζεται το MasterChef ως concept τέτοια beefs επί της οθόνης; Μήπως αδικείται ο διαγωνισμός με τέτοιες στιγμές που έκαναν τον θρυλικό Μπόμπενα να μοιάζει νηπιαγωγείο μπροστά τους; Η αλήθεια είναι πως τέτοιας δυναμικής επεισόδια, τα έχουμε δει να συμβαίνουν στο MasterChef Αμερικής και ίσως μας δίνουν μια ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει στις κουζίνες. Αλλά οι κανόνες στα τηλεοπτικά παιχνίδια είναι κανόνες. Κι αν επέζησε η Ασημίνα με τη Δαλάκα από το περσινό δράμα με τις παραγγελίες φαγητού στο Survivor, μια χαρά θα τα πάει και ο Λευτέρης.

«Δεν έχω πρόβλημα, θα παίξω έτσι, καλύτερα να παίζουμε τίμια με ό,τι έχουμε στο μυαλό μας, όχι με ό,τι έχουμε στα χέρια μας. Έχουμε γράψει αφότου μπήκαμε μέσα», είπε ο Γιάννης Κούρτογλου ενώ ο Κώστας «έριξε κι άλλο λάδι» στη φωτιά τονίζοντας πως πολλοί παίκτες μπαίνουν με χαρτάκια συνταγών στις τσέπες ή με «σκονάκια» στο χέρι.

Τι λένε οι κανόνες του MasterChef για σκονάκια και γραμμένες συνταγές

Ο Λεωνίδας Κουταόπουλος σε ρόλο καθηγητή, μάζεψε κόλλες και σημειώσεις και τόνισε με αρκετά αυστηρό ύφος τους κανόνες του παιχνιδιού.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε αναγκαστεί να διαχειριστούμε κάτι παρόμοιο. Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι και ισχύουν για όλους.

Εδώ κρίνουμε πιάτα και είμαστε εδώ ως θεματοφύλακες. Πρέπει να αγωνίζεστε όλοι επί ίσοις όροις. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε για τον καθένα ξεχωριστά ότι κανείς δεν ξεφεύγει από τα πλαίσια και τους κανόνες του παιχνιδιού.

Απ' έξω να γράψουμε και να μεταφέρουμε κάτι δεν το επιτρέπουμε. Αν ξεφύγει κάποιος έχουμε τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε με κάποια ποινή»

«Πολύ δράμα, έχουμε έρθει για κάτι άλλο εδώ πέρα», είπε ο Άνχελ ο αρχηγός των γκρι και ήταν η Χριστίνα, η νικήτρια της δοκιμασίας και των χιλίων ευρώ, αυτή που είπε την πιο σωστή κουβέντα για το δράμα με τα «σκονάκια»:

«Αυτό που γίνεται όλο δεν είναι καθόλου σωστό. Όμως, είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαριστεί. Ή θα μπαίνουμε όλοι με όσα έχουμε στο μυαλό μας ή να φέρνουμε όλοι συνταγές, δεν χρειάζεται να τσακωθούμε, είναι κάτι που πρέπει να μας το πείτε εσείς οι κριτές».

Το κοινό πάντως, στηρίζει Χριστίνα και «καίει» με τα σχόλιά του τους δύο Γιάννηδες!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γκρι πήραν μόνο έναν πόντο, εκείνον του «επίορκου» Λευτέρη και όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, Ηλίας και Βιβή, οι δύο παίκτες με τα χειρότερα πιάτα ισοψήφισαν!

Ο Άνχελ, ήταν εκείνος που ως αρχηγός έπρεπε για μια ακόμα φορά να επιλέξει τον υποψήφιο προς αποχώρηση που θα μαγειρέψει μαζί με τον Γιάννη Γανίτη και η απόφασή του έφερε την Βιβή ως υποψήφια.

Η παίκτρια πάντως δεν μάσησε τα λόγια της και είπε με θάρρος μια ατάκα που μπαίνει στο pondium του φετινού MasterChef.

https://www.instagram.com/p/C4_mIcSsdId/

«Για όσο θα μείνω στο παιχνίδι, θα σου θυμίζω το ωμό κοτόπουλο που σέρβιρες», είπε η Βιβή που όσο αδύναμη κι αν την χαρακτηρίζουν στην κουζίνα, είναι υπερ-δύναμη στις ατάκες!

https://www.instagram.com/reel/C4_pv7Fp2b_/