MasterChef: Ο Λευτέρης προδόθηκε από τους φίλους του αλλά το κοινό περιμένει τη Ζωή να αποχωρήσει 

Κατερίνα Μπούσιου
MasterChef: Ο Λευτέρης προδόθηκε από τους φίλους του αλλά το κοινό περιμένει τη Ζωή να αποχωρήσει 

Μελόδραμα σε δύο πράξεις το χθεσινό επεισόδιο: Το δεύτερο λάθος του Άνχελ και τα «γαλλικά» του Γιάννη ήταν τα πιο μελανά σημεία του MasterChef. 

Η υπερβολική αυτοπεποίθηση και η cool αντιμετώπιση ως χαρακτηριστικά του Άνχελ και του Γιάννη, των δύο αρχηγών των μπριγάδων, είναι προφανές πως δεν θα τους οδηγήσουν μακριά στο MasterChef. Χθες πρωταγωνίστησαν στο αλαλούμ που προκλήθηκε με την ήττα των γκρι και την τελική υποψηφιότητα προς αποχώρηση του Λευτέρη. Δεν κινδυνεύει βέβαια να φύγει από τον διαγωνισμό, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα φροντίσει να τιμωρήσει στο μέλλον όσους τον πρόδωσαν.

https://www.instagram.com/p/C4yewpSr5Ie/

Το λάθος του Άνχελ και ο αφόρητος Γιάννης

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές, πως το φετινό και διαφορετικό MasterChef έχει εξελιχθεί με τις αλλαγές στους κανόνες του, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι στρατηγικής. Που σημαίνει ότι ο εξυπνότερος κερδίζει και ο πιο πονηρός. Κάποιοι δεν το έχουν κατανοήσει ακόμη και παίρνουν βιαστικές αποφάσεις.

MasterChef: Ο Άνχελ κοντράρει τον Γιάννη στον τίτλο του χειρότερου αρχηγού με αποδείξεις

Για παράδειγμα ο Άνχελ, ο οποίος έκανε ένα ακόμη λάθος αυτή την εβδομάδα. Μετά την ήττα της ομάδας του, είχε δικαίωμα να αφαιρέσει έναν παίκτη από τη διαδικασία ασυλίας. Το σωστό είναι να αφαιρέσεις τον πιο καλό σου παίκτη και εκείνον που δεν έσφαλε στις δοκιμασίες, άρα δεν θα ψηφιστεί στη συνέχεια. Εκείνος έκανε το αντίθετο και προτίμησε τον Χρήστο.

Αυτό ήταν πταίσμα σε όσα ακολούθησαν σε ένα συμβούλιο και μία ψηφοφορία γεμάτες εντάσεις. Οι εγωιστές γκρι (όπως σωστά ανέφερε ο Λευτέρης) είχαν αρχίσει την γκρίνια πριν ακόμη μάθουν από τους κριτές πως χάνουν τη δοκιμασία. Τόνισαν με κάθε αγένεια στη συνέχεια, πως δεν εμπιστεύονται καθόλου τη Ζωή (στην ουσία για να καθαρίζει τα λαχανικά την είχαν) και άρχισαν να υπονοούν πως η αστοχία του Λευτέρη στην ομαδική, τον καθιστούσε τον εύκολο στόχο στη ψηφοφορία.

Ο Άνχελ ως αρχηγός έκανε και ένα μικρό show μετά τη διαδικασία ασυλίας (με νικητή τον Κώστα) και cool ύφος, λέγοντας πως όσοι θέλουν μπορούν να τον καθαιρέσουν όποτε θέλουν. Ο Γιάννης ωστόσο (ο έτερος αρχηγός) έδωσε show με τα «γαλλικά» του αφού είπε βλάκα τον Άνχελ και χαρακτήρισε με τον χειρότερο τρόπο και τον Λευτέρη με ορολογία πεζοδρομίου. Το κοινό όπως ήταν φυσικό στο Twitter/X διαμαρτυρήθηκε για το χαμηλό επίπεδο. Ήταν το μοναδικό τόσο ακραίο σε χαρακτηρισμούς, επεισόδιο, μέχρι στιγμής.

Ακόμη και με τη στάση του Λευτέρη που είχε μία άνευ προηγουμένου γκρίνια ενώ αρχικά έλεγε πως δεν τον ένοιαζε αν θα τον ψήφιζαν για αποχώρηση.

Ο Λευτέρης ψηφίστηκε τελικά από τους περισσότερους (κυρίως από φίλους του όπως ο Κώστας και ο Χρήστος) και είναι σήμερα ανάμεσα στους υποψήφιους προς αποχώρηση μαζί με τη Ζωή, τον Χρήστο, τον δεύτερο Χρήστο Γρανίτη, τον Ηλία και τον Παναγιώτη. Δίκαια όμως, γιατί στο δικό του πιάτο υπήρχε η αστοχία.

Το κοινό ωστόσο δεν πιστεύει ότι κινδυνεύει να φύγει από τον διαγωνισμό. Η επιθυμία τους και η πληροφορία που έχει διαρρεύσει από χθες αναφέρει πως η Ζωή είναι εκείνη που θα φύγει.

Όμως επειδή έχουμε συνηθίσει στις εκπλήξεις και στις ανατροπές του MasterChef όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε ακόμη επιφυλακτικοί. Άλλο είναι το θέμα.

Πως ο Λευτέρης θα κάνει comeback την επόμενη εβδομάδα και αυτή τη φορά μπορεί να προκαλέσει τον Άνχελ για να ξαναπάρει την αρχηγία. Δήλωσε ξεκάθαρα χθες πως τον ενδιαφέρει μόνο η νίκη στο MasterChef, όχι απλά να πάρει μία καλή θέση στη δεκάδα.