Η Μαριαγάπη Ξυπολιά έστειλε το πιο σωστό μήνυμα για τον καρκίνο του δέρματος όμως δεν είναι η μόνη

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η Μαριαγάπη Ξυπολιά έστειλε το πιο σωστό μήνυμα για τον καρκίνο του δέρματος όμως δεν είναι η μόνη

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά του GNTM μοιράστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και θέλησε να αφυπνίσει τους followers της για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος.

H Μαριαγάπη Ξυπολιά έγινε ευρέως γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο GNTM όπου έζησε έναν θυελλώδη έρωτα με το μοντέλο του διαγωνισμού μόδας, Αιμιλιάνο Μάρκου.

Η 23χρονη διαγράφει τη δική της πορεία στον χώρο του modeling και έχει καθημερινή παρουσία στα social media όπου έχει αναπτύξει μια πολύ όμορφη σχέση με τους χιλιάδες followers της.

Η εξομολόγηση της Μαριαγάπης Ξυπολιά για το σκληρό bullying και ο ξαφνικός χωρισμός με τον Αιμιλιάνο

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για τον καρκίνο του δέρματος

Πριν από μερικές ώρες το νεαρό μοντέλο δημοσίευσε ένα video σε Instagram-story, δείχνοντάς μας την τομή στην πλάτη της, μετά την αφαίρεση μελανώματος. Η Μαριαγάπη θέλησε να μοιραστεί τη δική της εμπειρία για να αφυπνίσει τους followers της σχετικά με την χρήση αντηλιακού, το οποίο προστατεύει σημαντικά από τον καρκίνο του δέρματος.

Screenshot-2024-03-28-150606.png

«Πριν ένα χρόνο και δυο μήνες αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι από την πλάτη μου. Όταν πήραμε τα αποτελέσματα της βιοψίας το μόνο που κράτησα από τον γιατρό ήταν, «πάλι καλά το προλάβαμε». Να φοράτε αντηλιακό, δε σας στερεί το μαύρισμα, σας προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Μαριαγάπη Ξυπόλια.

https://www.instagram.com/p/C27Mly_MJOw/

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η νεαρή κοπέλα προέβη σε μια προσωπική εξομολόγηση καθώς παλαιότερα είχε μιλήσει για τη μάχη με τα κιλά της τονίζοντας: «Εδώ είμαι στην Κίνα όταν μπήκα καραντίνα 21 ημέρες. Έκανα την πιο αυστηρή δίαιτα που έχω κάνει στη ζωή μου. Είχα χάσει 7 κιλά μέσα σε τρεις εβδομάδες και ενάμιση μήνα μετά την καραντίνα πήρα πίσω όλα τα κιλά και δύο μήνες μετά είχα ανέβει 13 κιλά πάνω. Ακόμη πιο πάνω από το φυσιολογικό μου βάρος. Δεν είχα περίοδο για 4 μήνες, το οποίο με έκανε να πάρω κι άλλα κιλά και όσο περισσότερο στρες είχα για όλο αυτό τόσο χειρότερα γινόμουν. Ήταν ένας φαύλος κύκλος».

Ο Αιμιλιάνο Μάρκου του GNTM επέστρεψε για λίγο στην Ελλάδα και μας δείχνει την κούκλα μαμά του

mariagapi10.webp

Και πρόσθεσε: «Κατάφερα να επανέλθω μετά από πολλούς μήνες. Όλο αυτό με εμπόδιζε από το να περνάω καλά, δεν ήθελα να βγαίνω έξω, να πηγαίνω στη δουλειά και να κάνω πράγματα που αγαπώ. Μπορεί να μη φαινόταν έντονο αλλά είχε μεγάλο impact στην ψυχολογία μου και στο πώς ένιωθα για το σώμα μου. Σίγουρα το ότι υπήρχε λεκτικό bullying στη δουλειά δεν με βοηθούσε να γίνω καλύτερα. Τώρα είμαι υγιής και νιώθω καλύτερα από ποτέ. Δεν ζορίζω τον εαυτό μου με τη διατροφή μου, τρώω ισορροπημένα γεύματα. Εννοείται ότι τσιμπάω και τα snacks μου».

mARIAGAPI12.webp

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό μας» το μοντέλο είχε αναφερθεί στο σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα που αντιμετώπισε εξηγώντας: «Γενικώς στον χώρο της τηλεόρασης αλλά και της μόδας υπάρχει bullying. Το διαχειρίστηκα...χάλια. Ήμουν στην Κίνα όταν μου συνέβη και είχα πέσει πάρα πολύ ψυχολογικά. Τα γυναικολογικά μου σταμάτησαν για 4 μήνες και αυτό μου δημιούργησε ακόμη περισσότερα προβλήματα. Πάχυνα από το πουθενά και φυσικά είχα σχόλια από το πρακτορείο, τύπου «πρέπει να χάσεις κιλά» ή «φάε μόνο σούπα με λαχανικά αλλά μόνο το νερό». Ε, πως να μην πέσεις ψυχολογικά; Δεν το έκανα αυτό που μου είπαν, αλλά κατάφερα μετά από μισό χρόνο να ξαναβρώ τον εαυτό μου, είμαι πολύ υγιής και πολύ ευγνώμων για αυτό».

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά μετά το GNTM είναι έτοιμη για The Voice αφού το τραγούδι είναι «η επιμονή της»

+ 5 celebrities που μίλησαν ανοιχτά για τον καρκίνο του δέρματος

1. Khloé Kardashian

To 2023 η Khloé Kardashian μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωσή της με καρκίνο του δέρματος. Η τηλεπερσόνα υπεβλήθη σε αφαίρεση ενός μελανώματος από το μάγουλό της και είχε μοιραστεί την εμπειρία με τους followers της.

«Για όσους δεν γνωρίζουν, πέρασα μια τρομάρα με καρκίνο του δέρματος στο πρόσωπό μου. Έπρεπε να αφαιρέσουμε έναν όγκο από το μάγουλό μου, έμεινα με μια εγκοπή. Σίγουρα δεν παραπονιέμαι, γιατί θα προτιμούσα να έχω μια τομή παρά μελάνωμα. Ο γιατρός μου όχι μόνο αφαίρεσε τον όγκο και φρόντισε να είμαι εντελώς απαλλαγμένη από τον καρκίνο, αλλά έκανε και τόσο καταπληκτική δουλειά, ώστε η ουλή μου να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και πιο όμορφη. Σε ευχαριστώ πολύ, Garth! Ξέρεις ότι σε λατρεύω», είχε γράψει η Khloé Kardashian.

2. Hugh Jackman

Τον Απρίλιου του 2023 ο Hugh Jackman ανακοίνωσε στο Instagram ότι περιμένει τα αποτελέσματα μιας βιοψίας για καρκίνο του δέρματος και θέλησε να αφυπνίσει τους fans του.

«Προτιμώ να το μάθετε από εμένα, σε περίπτωση που με δει κάποιος, για παράδειγμα, στο δρόμο. Μόλις έκανα δύο βιοψίες. Πήγα στη γιατρό μου, Dr. Iron, που είναι καταπληκτική. Και είδε κάποια πράγματα που μπορεί να είναι, ή να μην είναι, βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Θα ξέρω σε δύο τρεις μέρες και όταν μάθω, θα σας πω. Να σας υπενθυμίσω πάντως ότι στον κόσμο του καρκίνου του δέρματος, το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι το λιγότερο επικίνδυνο από όλα. Φορέστε, σας παρακαλώ, αντιηλιακό. Δεν αξίζει να το ρισκάρετε. Όσο κι αν θέλετε να μαυρίσετε, πιστέψτε με… Αυτό οφείλεται σε ό,τι συνέβη πριν από 25 χρόνια και μου βγαίνει τώρα. Και να φορέσετε αντιηλιακό, πάλι να περάσετε φανταστικά εκεί έξω. Σας παρακαλώ, προστατευτείτε», είχε πει on camera ο διάσημος ηθοποιός.

https://www.instagram.com/reel/CqlvvNVp6JR/

3. Melanie Griffith

H διάσημη ηθοποιός πάλεψε αρκετές φορές με τον καρκίνο του δέρματος και εντοπίστηκε από τους φωτογράφους με ουλές. Η Griffith διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του δέρματος το 2009. Λίγα χρόνια αργότερα η σταρ ήρθε ξανά αντιμέτωπη με τον καρκίνο καθώς εντόπισε ένα σκούρο σημείο στη μύτη της, το οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί χειρουργικά.

4. Andy Cohen

O Andy Cohen είχε εντοπίσει ένα σκουρόχρωμο σημείο στα χείλη του το οποίο αποδείχθηκε πως ήταν μελάνωμα.

5. Sarah Ferguson

Τον Ιανουάριο του 2024 η δούκισσα του York είχε αποκαλύψει τη νέα της μάχη με τον καρκίνο του δέρματος δηλώνοντας: «Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού το 2023 και με μελάνωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, φέτος και αν δεν ήταν η επιμέλεια και η φροντίδα των γιατρών μου, η κατάστασή μου θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη. Ήταν ένα γεμάτο 2023 και σχεδόν ανέβαλα τη μαστογραφία ρουτίνας, αλλά η αδερφή μου Τζέιν με έπεισε να πάω. Αφού υποβλήθηκα σε μαστεκτομή και αποκατάσταση, μπορούσα μόνο να ελπίζω ότι ήμουν πια καθαρή, γι' αυτό η νέα διάγνωση καρκίνου του δέρματος μου προκάλεσε σοκ. Τώρα είμαι στα καλύτερα χέρια και αισθάνομαι καλά πάντα με την υποστήριξη της οικογένειάς μου. Οι μέρες θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, γι' αυτό μην παραλείψετε ή αναβάλετε τις εξετάσεις σας σας και παροτρύνετε τους αγαπημένους σας να πάνε για τις δικές τους #preventcancer. #CancerAwareness».

https://www.instagram.com/p/C3kAo8VOBnl/

Πηγή κεντρικής: mariagapi