Η καθηλωτική Ασλάνογλου στις Ψυχοκόρες έκανε την έκπληξη και γίνεται ο πιο τραγικός ρόλος της σειράς

Κατερίνα Μπούσιου
Η καθηλωτική Ασλάνογλου στις Ψυχοκόρες έκανε την έκπληξη και γίνεται ο πιο τραγικός ρόλος της σειράς

Η σειρά Ψυχοκόρες με έντονο το κοινωνικό αποτύπωμα της δεκαετίας του '50 έχει προσωπικά δράματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία, αλλά στηρίζονται σε αληθινές ιστορίες.  

Επαναλαμβάνω συχνά πως οι Ψυχοκόρες στηρίζονται σε αληθινές ιστορίες νεαρών γυναικών που έζησαν τη βία, σωματική και ψυχολογική ως υπηρέτριες. Οι ευεργέτες τους έγιναν οι τύραννοί τους. Πήραμε μία έντονη γεύση χθες με όσα έκαναν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και ο Χρήστος Μαλάκης. Η Μαρίνα Ασλάνογλου έκλεψε όμως τις εντυπώσεις αλλά ακόμη δεν φαντάζεσαι το που θα καταλήξει ο ρόλος της. Ούτε το καλύτερο θρίλερ δεν έχει τέτοια εξέλιξη.

https://www.instagram.com/p/Ctrn9QELDbk/

Η Νάτσαινα είναι ικανή για όλα. Δηλαδή για τα χειρότερα

Ακόμη και οι καλοί ψυχίατροι δεν θα ήξεραν ποιον να συντρέξουν σε αυτή τη σειρά. Αρχικά στο σπίτι του Κοτρώτση στις Ψυχοκόρες όπου είχαμε το δράμα της Όλγας και το ξέσπασμα της Νέλλας με τη Δήμητρα Ματσούκα να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, με όλα και σε όλους. Ακόμη και όταν ήρθε αντιμέτωπη με την Μαρίκα. Η οποία όμως δεν τη φοβήθηκε όταν της έθιξε τη μητέρα της. Την τηλεοπτική, όχι την πραγματική.

kimouli.jpg

Αυτό είναι μόνο η αρχή της διαμάχης τους.

Η κόντρα Μαριάννας Κιμούλη και Δήμητρας Ματσούκα στις Ψυχοκόρες, οδηγεί σε μία νέα τραγωδία

Στη συνέχεια, μεταφερθήκαμε στην επαρχία, στο χωριό που μένει η Φρόσω. Η οποία ζει ένα ψυχολογικό θρίλερ, που αντίστοιχο δεν θα έχεις δει ούτε στο Netflix.Λίγο πριν καεί κατά λάθος στο σπίτι της Αλμπίνας, μίας πρακτικής θεραπεύτριας που ζει μία ζωή στη φύση μακριά από το χωριό - άρα δαχτυλοδεικτούμενη και ανεπιθύμητη για τη συντηρητική κοινωνία του χωριού - η Φρόσω έχει προλάβει να καταλάβει την αξία του Μέλιου.

Εκείνου, που το κοινό στον ΑΝΤ1+ τις δύο πρώτες σεζόν διάλεξε ως τον πιο αγαπητό ηθοποιό. Σώζεται τελευταία στιγμή και χωρίς να το καταλάβει ξαναβρίσκεται στο σπίτι του τυράννου της, του Νάτση.

Ποιος είναι ο Μέλιος από τις Ψυχοκόρες που ερωτεύεται η Φρόσω και έκανε το κοινό να τον λατρέψει;

Και η γυναίκα του Ευανθία της κάνει το καλύτερο deal που θα μπορούσε να βρει, αρχικά με υπονοούμενα, αργότερα ευθέως. Θα την καλύψει που σκότωσε τον Θωμά για να του ξεφύγει, αλλά εκείνη θα υπομείνει τον άντρα της και θα του χαρίσει τον γιο που ποθεί. Θα γίνει λοιπόν η Φρόσω μία πιστή σύγκρια και έτσι θα γλιτώσει.

Της τάζει πλούτη, της τάζει μεγάλη περιουσία που θα έχει ο γιος της. Της τάζει όμως μία ζωή μακριά από τη φυλακή. Ή φόνισσα, ή σύγκρια, έστω με βία. Η Ασλάνογλου δημιούργησε τον χαρακτήρα ως Ευανθία με εξαιρετική μαεστρία και με ένα υπόβαθρο που έρχεται σταδιακά στο φως, λίγο, λίγο όσο χρειάζεται για να τα ανατρέπει όλα στο λεπτό.

Δείχνει αδύναμη, αλλά είναι τελικά πανούργα. Δείχνει κανονική, αλλά είναι επικίνδυνη. Και θα μας το δείξει στη συνέχεια. Το κοινό τη λάτρεψε, αλλά κατάλαβε και τους μελλοντικούς σκοπούς της.

Κάποια στιγμή η Φρόσω, τη ρώτησε γιατί διάλεξε εκείνη ως ψυχοκόρη της και ως η γυναίκα που θα τεκνοποιήσει το παιδί του συζύγου της, αφού εκείνη δεν μπορεί. Αργότερα θα καταλάβει πως η Νάτσαινα, δεν ήθελε κάποια όμορφη και φιλόδοξη που θα ξελόγιαζε τον άντρα της. Η δική της προίκα δημιούργησε τα πλούτη του και αυτά δεν θα τα αφήσει τόσο εύκολα.

Η Ευανθία θα επιτρέψει στη Φρόσω ακόμη και να έχει δίπλα της τον Μέλιο. Μόνο που θα τον ελέγχει συχνά. Θα του κερδίσει την εμπιστοσύνη για να τον κάνει να μείνει κοντά τους. Και θα γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη. Γιατί δεν θα τους αφήσει να μείνουν ευτυχισμένοι. Ειδικά μόλις η Φρόσω μείνει τελικά έγκυος.