Η παρουσία των γονιών της Winehouse στην πρεμιέρα του «Back to Black» ήταν από μόνη της ένα πρόβλημα

Τζένη Ντεμιράι
Η παρουσία των γονιών της Winehouse στην πρεμιέρα του «Back to Black» ήταν από μόνη της ένα πρόβλημα
2024 Dave Benett

Οι κριτικοί φάνηκε ότι απογοητεύτηκαν από το «Back to Black».

Οι γονείς της Amy Winehouse, Mitch και Janis, έκαναν μία σπάνια δημόσια εμφάνιση αφού παραβρέθηκαν στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Back to Black», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο Λονδίνο.

Η αμφιλεγόμενη ταινία αφηγείται τη ζωή της ταλαντούχας κόρης τους (την οποία υποδύεται η ηθοποιός Marissa Abela) που έχασε τη ζωή της το 2011 σε ηλικία μόλις 27 ετών με αιτία θανάτου δηλητηρίαση από αλκόολ.

Το «Back to Black» & άλλες 5 ταινίες και σειρές που θα δούμε τον Απρίλιο στο σπίτι και το σινεμά

AP I GBR XEN BRITAIN AMY WINEHOUSE

Πηγή: AP

Το ζευγάρι, το οποίο έχει αποκτήσει ακόμα ένα παιδί, τον Alex και χώρισε το 1993, όταν η Amy ήταν εννέα ετών, έδειξε ενωμένο στην πρεμιέρα της ταινίας που θα αρχίσει να προβάλλεται στη χώρα μας από την Πέμπτη 11 Απριλίου.

Mitch-Janis-Winehouse.jpg

Πηγή εικόνας: Getty Images

2024 Dave Benett

Τον 73χρονος Mitch, τον υποδύεται ο Eddie Marsan στην ταινία ενώ την 69χρονη Janis, η οποία έχει διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, την υποδύεται η Juliet Cowan.

2012 GRAMMY Awards Arrivals

Πηγή εικόνας: AP

10 χρόνια χωρίς την Amy Winehouse - Μουσικές, θρίαμβοι και δαίμονες μιας Βack to Βlack ντίβας

Ο Mitch Winehouse δεν περίμενε το «Back to Black» αφού η εξωστρέφειά του έχει ήδη πει πολλά για τον χαρακτήρα του

Μόλις πέρσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Mitch στο ET, ανέφερε ότι θα θυμάται πάντα την κόρη του για τη δύναμη, την προθυμία και την ικανότητά της να απαλλαγεί από τον εθισμό στα ναρκωτικά χρόνια πριν πεθάνει.

«Η Amy είναι πολλά παραπάνω από μία τραγουδίστρια, πολλά παραπάνω από ένα άτομο που παλεύει με τον εθισμό», ανέφερε ο Mitch Winehouse, στη συνέντευξη που παραχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2023. «Ήταν δοτική, ευγενική, ένα υπέροχο μέλος της οικογένειας και μία υπέροχη φίλη. Αυτά είναι όσα θέλουμε να ξέρουν οι άνθρωποι για την Amy», πρόσθεσε.

Britain Amy Winehouse

Πηγή: AP

Μπορεί τα ξένα δημοσιεύματα να μιλούν με ευαισθησία για τον πατέρα της Amy, ωστόσο, η πραγματικότητα φαίνεται να διαφέρει.

Τον Αύγουστο του 2023, ο Mitch κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «Amy Winehouse: In Her Words», με κάποιους να ισχυρίζονται ότι επιδιώκει να κερδίσει χρήματα από την κόρη του, μη σεβόμενος τον θάνατό της. Η άποψη περί «εκμετάλλευσης» από την πλευρά του πατέρα της με σκοπό το κέρδος και την φήμη επικράτησε από τις πρώτες ημέρες του θανάτου της, το 2011, όταν ο Mitch βρέθηκε έξω από το σπίτι της κόρης του και μοίρασε σε θαυμαστές της αρκετά από τα ρούχα της.

Έξι χρόνια μετά τον θάνατό της Amy, ο Mitch στάθηκε ξανά στο επίκεντρο, μετά από δηλώσεις του στα βρετανικά μέσα. Συγκεκριμένα, ο Mitch είχε ισχυριστεί ότι τον επισκέπτεται τακτικά το φάντασμα της κόρης του αλλά και ότι τη νιώθει διαρκώς κοντά του στο σπίτι του στο Κεντ.

Εκτός αυτού, ο Mitch φαίνεται πως δήλωσε ότι το πνεύμα της κόρης του επισκέπτεται και τη σύζυγό του, με τη μορφή ενός μαύρου πουλιού που είχε ζωγραφισμένο στο μπράτσο της.

Το περιεχόμενο των δηλώσεων του συνδέθηκε με ιδιοτέλεια και βαθιά επιθυμία να επωφεληθεί σε οικονομικό επίπεδο από τον χαμό της κόρης του.

Η εξωστρέφεια του πατέρα της είναι ορατή και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό μέχρι και σήμερα. Σε πολλές δημοσιεύσεις του η Amy στέκεται στο επίκεντρο, Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανάρτησή του ανήμερα των γενεθλίων της τραγουδίστριας, στις 14 Σεπτεμβρίου 2020. Τότε, ο Mitch είχε γράψει κάτω από μία φωτογραφία από την παιδική ηλικία της Amy: «Χαρούμενα 39α γενέθλια Amy. Μας λείπεις τόσο πολύ».

https://www.instagram.com/p/CieylAfDWUf/

Την ίδια χρονιά, στις 26 Μαΐου, ο Mitch Winehouse είχε κάνει ακόμα μία ανάρτηση που αφορούσε την κόρη του, η οποία εγείρε προβληματισμούς. Συγκεκριμένα, ο 73χρονος δημοσίευσε μία selfie, η οποία τον δείχνει να κρατά στο δεξί του χέρι ένα ζευγάρι γόβες.

Οι γόβες ανήκουν στην Amy, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ενημερώνοντας, παράλληλα, όσους τον ακολουθούν στο Instagram πως πουλήθηκαν για 2.800 λίρες. Έχοντας background ένα πορτρέτο της κόρης του, ο Mitch δήλωνε ότι τα χρήματα θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, επικαλούμενος την NHS, μία ομοσπονδία περισσότερων από 250 φιλανθρωπικές οργανώσεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποια συγκεκριμένη οργάνωση από αυτές.

https://www.instagram.com/p/CAqH8JTphzh/

Οι κριτικοί απογοητεύτηκαν από το «Back to Black»

Σε γενικές γραμμές, το «Back to Black» δεν ενθουσίασε τους κριτικούς των διεθνών μέσων ενημέρωσης, αφού σε μεγάλα sites παρατηρούμε ότι δεν ξεπερνά τα δυόμισι αστέρια.

Ο Hamish MacBain γράφει στο «The Standard» ότι «Το Back to Black είναι μία βασικού επιπέδου, φτηνή κινηματογραφική παραγωγή», ενώ προσθέτει πως η φωνή της Marisa Abele δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναπαραστήσει με ρεαλιστικό τρόπο το μαγευτικό μουσικό ταλέντο της Amy.

Ενώ η Charlotte O'Sullivan αναφέρει στο «Independent» ότι «Αυτή η εξαιρετικά αμφιλεγόμενη βιογραφική ταινία για την Amy Winehouse έχει πολλά ελαττώματα, αλλά δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύεται τον "εθισμό-κόλαση" του θέματός».

Από την πλευρά της, η Leslie Felperin του «The Hollywood Reporter» σχολιάζοντας τις τραγουδιστικές ικανότητες της πρωταγωνίστριας γράφει «Χωρίς να είναι απαραίτητα τραγουδίστρια στο επάγγελμα, η ηθοποιός φέρεται να έκανε ώρες ολόκληρες μαθήματα μουσικής για να φτάσει σε σημείο να μιμείται το τραγούδι της Winehouse επί σκηνής. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα εξακολουθεί να ακούγεται αυτορυθμιζόμενο».

Πηγή κεντρικής εικόνας: Getty Images