Η πορεία της Μαρίας Κίτσου από τις διακρίσεις, στη νέα Μάγισσα και ο άγνωστος αδελφός τη Μιχαήλ

Κατερίνα Μπούσιου
Η πορεία της Μαρίας Κίτσου από τις διακρίσεις, στη νέα Μάγισσα και ο άγνωστος αδελφός τη Μιχαήλ

Από το βραβείο Μελίνα Μερκούρη, στο θέατρο και σε λίγο στη «Μάγισσα» και στο «Να με λες μαμά». Η ταλαντούχα Μαρία Κίτσου δεν θέλει να είναι μόνο η πρώτη, αλλά η μόνη σε ότι και αν έχει κάνει στη δουλειά της.  

Δεν χρειάστηκαν οι Άγριες Μέλισσες και ο ρόλος της ως Ελένη Σταμίρη για να γνωρίσουμε το ταλέντο της Μαρίας Κίτσου, αλλά ήταν μία καλή ευκαιρία για το ευρύ κοινό να θαυμάσει το υποκριτικό εύρος μίας ήδη αναγνωρίσιμης θεατρικής ηθοποιού. Και τώρα επιστρέφει ως η νέα Μάγισσα στον δεύτερο κύκλο της σειράς με τον υπότιτλο «Φλεγόμενη καρδιά». Ποια είναι η Μαρία που ξεκίνησε ως θεολόγος αλλά την κέρδισε η τέχνη;

Ο θάνατος του πατέρα της, η αγάπη στη μητέρα της και τον επιστήμονα αδελφό της Μιχάλη

Η τύχη ή αλλιώς οι συγκυρίες, φαίνεται πως έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή της Μαρίας Κίτσου. Από μία βαθιά αγάπη της για τη θρησκεία βρέθηκε να σπουδάζει Θεολογία, αλλά σύντομα όλα άλλαξαν από μία εγγραφή στην πολιτιστική ομάδα του Πανεπιστημίου. Λίγους μήνες μετά, μαζί με έναν συμφοιτητή της θα ανεβάσουν την παράσταση «Αντιγόνη» του Ανούιγ και από εκεί και πέρα, η τέχνη και το θέατρο ήταν μονόδρομος. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και άμα τη εμφανίσει ξεκίνησαν οι διακρίσεις και οι σπουδαίες ερμηνείες να καταγράφονται στο βιογραφικό της.

Η αντισυμβατική αλλαγή της Μαρίας Κίτσου στο στυλ της και η επιστροφή ως Μάγισσα και ως Μαμά

https://www.instagram.com/p/CydjPH2o5Jt/

Έχει μία τελειομανία στη δουλειά της, όπως είχε όταν ήταν μικρή στο σχολείο με τα μαθήματά της. Μόνιμα αριστούχος και απουσιολόγος. Μπορεί να έχει γύρισμα ή πρόβα για ένα 12ωρο αλλά θα επιστρέψει στο σπίτι της, για να μελετήσει, να εμβαθύνει σε κάθε λεπτομέρεια για την επόμενη μέρα.

Δεν θέλει όμως να είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη σε ό,τι κάνει αλλά η μόνη, (να πρωτοτυπεί δηλαδή) όπως έχει δηλώσει και αυτή τη μοναδικότητα μας την έχει ήδη δείξει.

Για την παράσταση «Ορφανά» είχε κερδίσει πριν από 12 χρόνια το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» και ακολούθησαν πλήθος διακρίσεων. Αποτέλεσε πολύ μεγάλη έκπληξη, πώς μία τέτοια ταλαντούχα ηθοποιός με καθορισμένη πορεία στο κλασσικό ρεπερτόριο του θεάτρου, πήρε την απόφαση να κάνει τηλεόραση, ως η Ελένη Σταμίρη στις Άγριες Μέλισσες. Η αλήθεια είναι πως η Μαρία Κίτσου άνοιξε δρόμο και για αρκετούς άλλους ηθοποιούς να το κάνουν. Και ναι, αυτό βοήθησε στην αναγέννηση της TV.

https://www.instagram.com/p/CvjteUUo7dH/

Την έχουν χαρακτηρίσει πολλές φορές ρομαντική, αν και η ίδια θεωρεί τον εαυτό της αλάνι και σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει όπως και εμείς από την άνεση που έχει στις συνεντεύξεις της, ότι δεν κρύβει τίποτε από τη ζωή της, δεν είναι διπλωματική και είναι αφοπλιστικά ειλικρινής, με ένα πολύ γλυκό χιούμορ να τα συνοδεύει όλα αυτά. Έχει ευτυχήσει να έχει πολλούς και αγαπημένους φίλους, τη μία και μοναδική φορά που μας απασχόλησε η προσωπική της ζωή ήταν με τη σύντομη σχέση της με τον Μίνω Μάτσα και έχει μία οικογένεια στην οποία είναι πραγματικά δοσμένη ολοκληρωτικά.

Ο θάνατος του πατέρα της από καλπάζουσα μορφή καρκίνου, συνέβη την παραμονή της πρώτης της μεγάλης παράστασης μετά την αποφοίτησή της, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου. Την επόμενη μέρα της πρεμιέρας, μετά το τέλος της παράστασης, η ίδια δεν άντεξε όπως έχει πει σε δηλώσεις της: «Με θυμάμαι να βγαίνω στην σκηνή, να παίζω και μετά να καταρρέω. Με κρατούσαν στα χέρια...Με βοήθησε πολύ το θέατρο για να το παλέψω όλο αυτό».

Στο ερώτημα: «Γιατί αυτό το τέλος στη Μάγισσα;» ο Αναστάσης Ροϊλός έδωσε την απάντησή του

Παράλληλα φέτος με τον ρόλο της στη Γέρμα και λίγο πριν ξεκινήσει γυρίσματα για τη μίνι σειρά του Alpha «Να με λες μαμά» χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μία ακόμη οικογενειακού τύπου δυσκολία όπως δήλωσε στη συνέντευξή της στον Άρη Καβατζίκη και στο «Πάμε Δανάη»: «Κόντεψα να χάσω τη μητέρα μου, ήταν πολύ σοβαρά και οριακά με την υγεία της και αυτό με συγκλόνισε, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να γίνει καλά. Και μόνο στη σκέψη ότι θα μπορούσα να τη χάσω είχα τρελαθεί...Μου έτυχαν όλα μαζί, γυρίσματα, πρόβες, μπήκε η μητέρα μου στο νοσοκομείο, γέμισε το σώμα μου με ψωρίαση. Έκανα ειδικές ενέσεις, είναι ψυχοσωματικό, το έχω από παιδί.

Ένα ξεχωριστό πρόσωπο στη ζωή της είναι και ο αδελφός της Μιχαήλ. Ένας σπουδαίος επιστήμονας, Ιστορικός και Ακαδημαϊκός με σπουδαία καριέρα ως καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Αμερικής. Όπως θα δεις και από το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα του, η εξειδίκευσή του αναφέρεται και στην επιρροή των δύο μεγάλων θρησκειών (Ιουδαισμός και Χριστιανισμός) στα μετα - Βυζαντινά χρόνια.

kitsow.jpg

Πριν από δύο χρόνια είχε κάνει έκπληξη στην αδελφή του μιλώντας από την Αμερική στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

kitsouadelfos.jpg

Απολογούμενος αρχικά που δεν είχε προλάβει να δει ακόμη τις Άγριες Μέλισσες: «Η Μαρία είναι μία γυναίκα η οποία αυτό που θα θέσει ως στόχο θα το πραγματοποιήσει. Θα το κάνει όμως με ηθικά μέσα. Ποτέ δεν υπήρξε μία γυναίκα που πατάει επί πτωμάτων, ποτέ δεν το έκανε, ποτέ δεν θα το κάνει. Είναι δυναμική μέχρι να καταφέρει αυτό που έχει σαν όνειρο, ανεξαρτήτων δυσκολιών».

Σε αυτή τη συνέντευξη ο Μιχαήλ Κίτσος είχε τονίσει πως και οι δύο οφείλουν πολλά για το αξιακό σύστημα που απέκτησαν, στην ιδιαίτερη ανατροφή που είχαν από τους γονείς τους.