Τα δύο τραγούδια της Taylor Swift για την Kardashian προκαλούν τη social κατάρρευση της Kim

Τζένη Ντεμιράι
Τα δύο τραγούδια της Taylor Swift για την Kardashian προκαλούν τη social κατάρρευση της Kim
Invision

«Και δεν μπορώ να συγχωρήσω τον τρόπο που με έκανες να νιώσω», αναφέρει η Taylor Swift στο «thanK you aIMee» και όλοι μιλούν για την κόντρα της με την Kim Kardashian.

Η Kim Kardashian έχει ήδη χάσει πάνω από 100Κ followers -και συνεχίζει να χάνει- αφότου η Taylor Swift κυκλοφόρησε το άλμπουμ «The Tortured Poets Department: The Anthology», δύο από τα τραγούδια του οποίου συνδέθηκαν με το όνομα της Kim.

Η Kardashian πλέον έχει 363.000.000 ακόλουθους στο Instagram, ενώ τον περασμένο μήνα ο αριθμός των ακολούθων της άγγιζε τα 364.000.000.

H Taylor Swift μιλά για τον πόνο του έρωτα στο «The Tortured Poets Department» και αιφνιδιάζει ξανά

«thanK you aIMee»: Το κομμάτι που οδήγησε στην απώλεια των followers

Τα unfollow φαίνεται να σχετίζονται με το τραγούδι «thanK you aIMee», που έχει κεφαλαία τρία γράμματα, τα οποία συμπληρώνουν το μικρό όνομα της Kim Kardashian. Το κομμάτι αναφέρεται σε έναν bronze, μαυρισμένο με σπρέι νταή του λυκείου.

Σε σχόλια που έγιναν στο Twitter, παρατηρούμε ότι η υποστήριξη στην Swift είναι θερμή, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που μπήκαν στη διαδικασία να σχολιάσουν τους στίχους του κομματιού. «Η Taylor είπε, δεν θα σε συγχωρέσω Kim», αναφέρει ένας από τους χρήστες της εφαρμογής του Musk, ενώ κάποιος ακόμα τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος ακούγοντας τους στίχους του «thank you aIMee».

Στο τραγούδι, η Swift αναφέρει ότι ο αντίπαλός της «πατάει» πάνω στον «τάφο» της και υποστηρίζει ότι ο «αγώνας» τους δεν ήταν δίκαιος.

«Όλο αυτό το διάστημα που εσύ έριχνες μπουνιές, εγώ έχτιζα κάτι», τραγουδάει. «Και δεν μπορώ να συγχωρήσω τον τρόπο που με έκανες να νιώσω», προσθέτει.

Εκτός από το «thanK you aIMee», με την Kim Kardashian φαίνεται να σχετίζονται και οι στίχοι του τραγουδιού «Cassandra», στο οποίο η λέξη «φίδια» ακούγεται πολλές φορές. Η κόντρα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Taylor, Kim και Kayne West έχει συνδεθεί πολλές φορές με το emoji του φιδιού,γεγονός που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι το κομμάτι είναι ένα ακόμη διακριτικό «χτύπημα».

Πώς ξεκίνησε η κόντρα της Kim Kardashian με την Taylor Swift;

Η κόντρα ανάμεσα στην Taylor Swift και την Kim Kardashian έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Kayne West. Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι η κόντρα ων δύο γυναικών ξεκίνησε το 2016, μετά την κυκλοφορία ενός τραγουδιού στο οποίο ο West ράπαρε ότι αυτός και η Taylor «μπορεί να κάνουν ακόμα σεξ επειδή έκανε αυτή τη σκ*λα διάσημη», ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η αρνητική ενέργεια είχε προϋπάρξει.

Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν το 2009, στα MTV VMAs, όπου ο Ye, όταν η Taylor Swift παραλάμβανε το βραβείο για το καλύτερο female video, ανέβηκε στη σκηνή, άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια της και είπε: «Taylor, είμαι πραγματικά χαρούμενος για εσένα, θα σε αφήσω να τελειώσεις, αλλά η Beyonce είχε ένα από τα καλύτερα βίντεο όλων των εποχών». Αυτή η στιγμή ήταν η αρχή του beef που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Taylor Swift και το ζεύγος West – Kardashian, το οποίο ήταν παντρεμένο εκείνη την περίοδο.

Το 2015, οι δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν ξανά στην ίδια διοργάνωση. Τότε, η Taylor κλήθηκε να παρουσιάσει τον ράπερ και το έκανε με τα παρακάτω λόγια, τα οποία έδειξαν ότι η ιστορία δεν είχε ξεχαστεί. «Υποθέτω ότι θα πρέπει να πω σε όλους τους άλλος αποψινούς νικητές, “Είμαι πολύ χαρούμενη για εσένα και Imma, θα σε αφήσω να τελειώσεις, αλλά ο Kanye West έχει μία από τις μεγαλύτερες καριέρες όλων των εποχών. Αυτή τη στιγμή, έχω την τιμή να παρουσιάσω το βραβείο για το πιο πρωτοποριακό βίντεο του 2015 στον φίλο μου, Kanye West».

Εκείνη τη νύχτα, όσο ο West ευχαριστούσε για 10 λεπτά το κοινό, η Taylor και η Kim γιόρταζαν μαζί την νίκη του.

Το 2016 ήταν μία καθοριστική χρονιά, αφού τότε ο Ye κυκλοφόρησε το κομμάτι «Famous», οι στίχοι του οποίου αναφέρουν μεταξύ άλλων «Νιώθω ότι εγώ και η Taylor μπορεί να συνεχίζουμε να κάνουμε σεξ. Γιατί;», ενώ λίγο αργότερα αναφέρει «επειδή έκανα αυτή τη σκ**λα διάσημη».

Το τραγούδι έλαβε ανάμεικτες κριτικές, ενώ ο West δήλωσε μέσω Twitter/X στη συνέχεια «Δεν διαφώνησα με την Taylor Swift, ποτέ δεν το έκανα», προσθέτοντας ότι «είμαι καλλιτέχνης και ως καλλιτέχνης θα εκφράσω το πώς αισθάνομαι χωρίς λογοκρισία».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε ζητήσει τη γνώμη της Kardashian και ήταν εντάξει με αυτό και ότι είχε τηλεφωνήσει στην Taylor και είχε μια ωριαία συζήτηση μαζί της για την ατάκα και το βρήκε αστείο, δίνοντας την έγκρισή της. Η Kardashian, μάλιστα, για να τον υποστηρίξει, δημοσιοποίησε το ηχητικό ντοκουμέντο που είχε ηχογραφηθεί χωρίς να το γνωρίζει η Swift.

«Δεν πήγα καν να πάρω τα εύσημα για την ιδέα ... στην πραγματικότητα είναι κάτι που σκέφτηκε η Taylor ... Έτρωγε δείπνο με έναν από τους φίλους μας (του οποίου το όνομα δεν θα αναφέρω και του είπε ότι δεν μπορώ να είμαι θυμωμένη με τον Kanye γιατί με έκανε διάσημη! #FACTS» ανέφερε στο post του ο ράπερ.

Τότε, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Taylor Swift, Tree Paine, εξέδωσε μια δήλωση στο USA TODAY σχετικά με την κυκλοφορία του «Famous».

«Ο Kanye δεν τηλεφώνησε για έγκριση, αλλά για να ζητήσει από την Taylor να κυκλοφορήσει το single του "Famous" στον λογαριασμό της στο Twitter. Εκείνη αρνήθηκε και τον προειδοποίησε να μην κυκλοφορήσει ένα τραγούδι με τόσο έντονο μισογυνιστικό μήνυμα. Η Taylor δεν ενημερώθηκε ποτέ για τον πραγματικό στίχο».