H Taylor Swift μιλά για τον πόνο του έρωτα στο «The Tortured Poets Department» και αιφνιδιάζει ξανά

Τζένη Ντεμιράι
H Taylor Swift μιλά για τον πόνο του έρωτα στο «The Tortured Poets Department» και αιφνιδιάζει ξανά

Οι στίχοι των τραγουδιών του 11ου άλμπουμ της Taylor Swift, «The Tortured Poets Department», μιλούν για έρωτα, πόνο, τον Matty Healy και τον Joe Alwyn.

Το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024 κυκλοφόρησε το 11ο άλμπουμ της Taylor Swift, «The Tortured Poets Department».

Η κυκλοφορία του άλμπουμ είχε ανακοινωθεί από την τραγουδίστρια κατά την απονομή των Grammys 2024, τον περασμένο Φεβρουάριο, σοκάροντας τους θαυμαστές της που δεν είχαν μάθει ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Taylor εργαζόταν πυρετωδώς για την δημιουργία του άλμπουμ.

Η Taylor Swift μπήκε και επίσημα στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes

https://www.instagram.com/reel/C57BKuWO8CA/

Η διαρροή του «The Tortured Poets Department» στο διαδίκτυο και τα «στρατόπεδα» των swifties

Σήμερα, όλοι μιλούν για αυτό, σχολιάζοντας όχι μόνο το γεγονός ότι το «The Tortured Poets Department» είναι ακόμα μία κατάθεση ψυχής, αλλά και τη διαρροή του, η οποία δημιούργησε ένταση ανάμεσα στα άτομα που ακολουθούν πιστά την καλλιτέχνιδα σε κάθε της βήμα.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο The Guardian, το άλμπουμ διέρρευσε στο διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα οι Swifties να χωριστούν σε δύο «στρατόπεδα»: σε εκείνος που άκουσαν το «The Tortured Poets Department» πριν την επίσημη κυκλοφορία, μη μπορώντας να περιμένουν και σε εκείνους που έθεσαν στο επίκεντρο τον σεβασμό προς την καλλιτέχνιδα και την ομάδα της, που δούλεψαν σκληρά για τα 16 κομμάτια που επέλεξαν να παρουσιάσουν σε συγκεκριμένη ημέρα και αρνήθηκαν να ακούσουν τα κομμάτια πριν τις 19/04.

https://www.instagram.com/p/C57c1DWMkf_/

Το ίδιο πρόβλημα, πάντως, είχε προκύψει και με το 10ο άλμπουμ, «Midnights», το οποίο είχε επίσης διαρρεύσει στο διαδίκτυο, πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Αυτό, τελικά, είχε μικρή επίδραση στις πωλήσεις, αφού το συγκεκριμένο άλμπουμ τελικά πούλησε 1,6 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ μόνο την πρώτη εβδομάδα. Φαίνεται, ότι το «The Tortured Poets Department» θα αποτελέσει ακόμα μία μνημειώδη επιτυχία της 34χρονης τραγουδοποιού, αφού την Πέμπτη 18 Απριλίου, το Spotify ανακοίνωσε ότι έσπασε ρεκόρ και έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες προαποθηκεύσεις στην πλατφόρμα.

Music Review-Taylor Swift

Πηγή εικόνας: AP

Ακόμα μία αιφνιδιαστική αποκάλυψη από την Taylor Swift

Ο δρόμος προς την κυκλοφορία του άλμπουμ, πάντως, είναι γεμάτος εκπλήξεις. Πέρα από την αποκάλυψη στα Grammys, τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Απριλίου (2π.μ. ώρα Ελλάδος), η Taylor Swift ανακοίνωσε για ακόμα μία φορά με αιφνιδιαστικό τρόπο την κυκλοφορία δεύτερου μέρους του άλμπουμ με 15 επιπλέον τραγούδια. «Το The Tortured Poets Department είναι ένα μυστικό διπλό άλμπουμ», έγραψε στο Instagram, ενώ πρόσθεσε «Έχω γράψει τόση βασανισμένη ποίηση τα τελευταία 2 χρόνια και ήθελα να τα μοιραστώ όλα μαζί σας, οπότε, ορίστε, το δεύτερο μέρος του TTPD: The Anthology… Και τώρα η ιστορία δεν είναι πια δική μου… Είναι δική σας».

https://www.instagram.com/p/C57qcCPucLV/

Παρά το γεγονός ότι το «The Tortured Poets Department» ήρθε μόλις έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του 1989 (Taylor’s Version) και 18 μήνες μετά το «Midnights», το κοινό το ανέμενε με μεγάλη προσμονή. Σε αυτό συμμετέχουν ο Αμερικανός ράπερ Post Malone (Fortnigh) και η Florence Welch από το βρετανικό συγκρότημα Florence + The Machine. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φυσικά αντίτυπα του άλμπουμ περιλαμβάνουν ένα πρωτότυπο ποίημα της Stevie Nicks των Fleetwood Mac.

Οι στίχοι των τραγουδιών μιλούν για έρωτα, πόνο, τον Matty Healy και τον Joe Alwyn

Το άλμπουμ γράφτηκε την περίοδο που η Taylor Swift βρισκόταν στο αποκορύφωμα της καριέρας της, όμως, σε προσωπικό επίπεδο δεν βρισκόταν στην καλύτερη της φάση. Πολλοί από τους θαυμαστές της υπέθεταν ότι το άλμπουμ θα εστίαζε στην μακροχρόνια σχέση της με τον Joe Alwyn. Έμπνευση της Taylor, όμως δεν φαίνεται να ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό ο επί έξι χρόνια σύντροφός της, με τον οποίο χώρισε αρχές του 2023, αλλά ο μουσικός των «The 1975» Matty Healy, με τον οποίο είχε ένα σύντομο ειδύλλιο.

«Ήταν πραγματικά μια σανίδα σωτηρίας για μένα - ακριβώς τα πράγματα που περνούσα, τα πράγματα για τα οποία έγραφα ... όλο αυτό μου θύμισε κατά κάποιο τρόπο γιατί η σύνθεση τραγουδιών με βοηθάει πραγματικά να ξεπεράσω τα προβλήματα στη ζωή μου», είπε στους θαυμαστές της μιλώντας για το άλμπουμ σε συναυλία νωρίτερα φέτος. «Ποτέ δεν είχα ένα άλμπουμ στο οποίο χρειαζόμουν τη σύνθεση τραγουδιών περισσότερο από ό,τι στο Tortured Poets», είχε πει ακόμα.

Κάποια από τα κομμάτια του Tortured Poet είναι γεμάτα πόνο και λαχτάρα, ενώ άλλα «φωνάζουν» θυμό και δυσπιστία.

Στο εναρκτήριο κομμάτι «Fortnight», η Swift αναλογίζεται με νοσταλγία το γεγονός ότι έγινε ξένη με έναν πρώην εραστή. «And no one here's to blame/ But what about your quiet treason?» τραγουδάει.

Στη συνέχεια, στο ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, η τραγουδίστρια κάνει πιο συγκεκριμένες αναφορές. «Sometimes I wonder if you're gonna screw this up with me/ But you told Lucy you'd kill yourself if I ever leave», τραγουδάει, αναφερόμενη προφανώς στη Lucy Dacus των Boygenius, η οποία είναι φίλη του Healy.

Στο «My Boy Only Breaks His Favorite Toys», η Swift τραγουδάει για το ότι παίζει με το αντικείμενο της αγάπης της. «Put me back on my shelf/ But first, pull the string and I'll tell you that he runs because he loves me», τραγουδάει σε έναν στίχο. Αυτό, πιθανότατα σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Alwyn έχει αντιμετωπίσει τα πυρά των θαυμαστών του μετά τον χωρισμό τους επειδή φαίνεται να φεύγει από το επίκεντρο στο οποίο βρισκόταν όσο έβγαινε με τη Swift.

«I felt more when we played pretend than with all the Kens/ 'Cause he took me out of my box/ Stole my tortured heart/ Left all these broken parts/ Told me I'm better off/ But I'm no», τραγουδά αργότερα στο τραγούδι.

Στο «So Long, London», ένα από τα πιο συγκλονιστικά κομμάτια του άλμπουμ, η Swift περιγράφει λεπτομερώς την προσπάθεια να σώσει μια αποτυχημένη σχέση και τη μοναξιά που την ταλαιπώρησε.

«I stopped trying to make him laugh/ Stopped trying to drill the safe», τραγουδάει, κάνοντας αργότερα μια αναφορά στο «σπίτι στο Heath» που άφησε πίσω της. Στη συνέντευξή της στο εξώφυλλο του Time , η Swift μίλησε για τη μετακόμιση σε μια «ξένη χώρα» - πιθανότατα στο Λονδίνο, όπου περνούσε συχνά χρόνο με τον Alwyn - εν μέσω της δημόσιας διαμάχης της με τον Kanye West και την Kim Kardashian.

Music Review-Taylor Swift

Πηγή εικόνας: AP

Τέσσερα μαθήματα ζωής από φράσεις της Taylor Swift θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP