Η Ελένη από το Ρετιρέ 32 χρόνια μετά - Η ζωή της Κλαίρης Κατσαντώνη και η φιλία με την Τζόυς Ευείδη

Κατερίνα Μπούσιου
Η Ελένη από το Ρετιρέ 32 χρόνια μετά - Η ζωή της Κλαίρης Κατσαντώνη και η φιλία με την Τζόυς Ευείδη

Γιατί συνεχίζουμε να μιλάμε για το Ρετιρέ και πόσο επηρέασε τη ζωή των ηθοποιών του; Ποιοι εκτός από την Κλαίρη Κατσαντώνη αποσύρθηκαν αργότερα από την υποκριτική; 

Λόγω των επαναλήψεών της, η σειρά «Το Ρετιρέ» παραμένει η πιο cult διαχρονική τηλεοπτική μας συνήθεια. Στην αξία της, εκτός το ότι βοήθησε την καριέρα των ηθοποιών που συμμετείχαν σε αυτήν, θα συμπεριλάβουμε και τον τρόπο που βοήθησε στη δημιουργία των καθημερινών σίριαλ και των μετέπειτα κωμωδιών που άφησαν ιστορία.

Αρκετοί από τους πρωταγωνιστές συνέχισαν την καριέρα τους, αλλά υπήρξε και η Κλαίρη Κατσαντώνη η οποία αποφάσισε μετά τον ρόλο της ως Ελένη, να διαχειριστεί διαφορετικά τη ζωή της.

Το αποτυχημένο reunion

Η σειρά «Το Ρετιρέ» κράτησε δύο σεζόν και έριξε τίτλους τέλους απότομα το 1992. Λέμε απότομα γιατί δεν προβλεπόταν ούτε από τον δημιουργό Γιάννη Δαλιανίδη, ούτε από το τότε Mega, να διακοπεί. Όμως η απόφαση από δύο ηθοποιούς (η Κατερίνα Γιουλάκη μία εξ αυτών όπως φημολογείται) να μην συνεχίσουν, έφερε το πρόωρο φινάλε. Υπάρχουν πολλές ιστορίες που ακολουθούν τη σειρά, κυρίως για την αυστηρότητα και την τελειομανία του Δαλιανίδη, που τον έφερε σε ρήξη με αρκετούς ηθοποιούς. Υπήρξε όμως και εκείνος που τους βοήθησε στη συνέχεια με την καριέρα τους. Το Ρετιρέ, διαδέχθηκαν οι «Μικρομεσαίοι» και μόνο ο Παύλος Ευαγγελόπουλος συνέχισε και σε αυτή στη σειρά.

Ο οποίος και είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην εκπομπή Στούντιο 4, πως παρά την μεγάλη επιτυχία, αντιμετώπισε προβλήματα μετά τη σειρά: «Ένιωσα να με εξαιρούν και ξαφνικά στη συνείδηση του κόσμου τοποθετήθηκα κάπου αλλού. Με πείραξε στην αρχή γιατί δε μου αρέσει να υπάρχουν ταμπέλες και να χαρακτηρίζονται οι ηθοποιοί».

6 τηλεοπτικοί έρωτες χωρίς happy end και δεν είναι μόνο ο Αντώνης και η Χριστίνα στο Ντόλτσε Βίτα

Το ταίρι του τηλεοπτικού Ιάσονα, η Ελενίτσα του, που υποδύθηκε η Κλαίρη Κατσαντώνη, αποφάσισε όχι μόνο να μη συνεχίσει στην τηλεόραση, αλλά να εγκαταλείψει οριστικά την υποκριτική. Ο λόγος ήταν καθαρά προσωπικός γιατί δημιούργησε τη δική της οικογένεια και τα δύο της παιδιά έγιναν η μόνη προτεραιότητά της.

Διατήρησε κάποιες φιλικές σχέσεις μόνο με τη Τζόυς Ευείδη αλλά και τον Παύλο Ευαγγελόπουλο. Η πρώτη, ήταν και εκείνη που ρωτήθηκε κάποια στιγμή για την συνάδελφό της και είχε αποκαλύψει πως διατηρούν επαφές και είναι αφοσιωμένη στα παιδιά της, ζώντας εκεί που μεγάλωσε, στο Παγκράτι.

katsantoniklairi.jpg

Στις φωτογραφίες όπως βλέπεις, δεν έχει αλλάξει καθόλου. Εύκολα την αναγνωρίζεις σε σχέση με το παρελθόν.

Το 2015 επιχειρήθηκε από το περιοδικό Down Town, φωτογράφιση - reunion των ηθοποιών της σειράς. Η Κατερίνα Γιουλάκη όμως είχε αρνηθεί τη συμμετοχή της και αυτή τη φωτογράφηση μαζί με τις συνεντεύξεις δεν την είδαμε να δημοσιεύεται. Αποκαλύφθηκε χρόνια αργότερα, με τους συντάκτες του περιοδικού να σημειώνουν πως παρά τις καλές τους προθέσεις, το αποτέλεσμα δεν ήταν εκείνο που είχαν φανταστεί: «Το Ρετιρέ Δεκέμβριος 2015. Άγνωστο παραμένει γιατί το reunion του Ρετιρέ έμεινε στο συρτάρι. Λίγο το γεγονός ότι απουσίαζε η Κατερίνα Γιουλάκη, λίγο το location που δεν θύμιζε σε τίποτα 90s, η φωτογράφιση θεωρήθηκε μη αντιπροσωπευτική του vintage κλίματος που θέλαμε να αποδοθεί» όπως σημείωναν στο κείμενο που συνόδευε το στιγμιότυπο.

https://www.instagram.com/p/Bq4e8Ohnn3R/

Η Κατερίνα Γιουλάκη μετά το Ρετιρέ έκανε κάποιες εμφανίσεις στην τηλεόραση, αλλά και εκείνη μετά από λίγα χρόνια αποφάσισε να σταματήσει την υποκριτική. Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της μίλησε για το παρελθόν: «Ένα σιριαλάκι ήταν. Μόνο Όσκαρ που δεν μας έδωσαν. Μου άφησε μία αναγνωρισιμότητα, που την είχα βέβαια, μου άφησε τρυφερές στιγμές. Την εποχή που γυριζόταν άγγιζε τα προβλήματα της οικογένειας, των εργαζομένων».

https://www.instagram.com/p/B_12VVqF53z/