Η Σάττι έφερε πίσω το ενδιαφέρον μας για την Eurovision: Οι αναρτήσεις των διασήμων και η τηλεθέαση

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Σάττι έφερε πίσω το ενδιαφέρον μας για την Eurovision: Οι αναρτήσεις των διασήμων και η τηλεθέαση

Μπορεί στην Καινούργιου να άρεσε και το Europapa της Ολλανδίας, όμως νωρίτερα είχε «φωνάξει» όπως όλοι μας «ΜΑ - ΡΙ - ΝΑ» και «Καλή επιτυχία Ελλάδα».

H Mαρίνα Σάττι με το ZARI της έχει καταφέρει το ανέλπιστο. Ένωσε ξανά όλους του Έλληνες μπροστά από την τηλεόραση για να δουν Eurovision. Συμμετοχή της χώρας μας στον μουσικό διαγωνισμό με τέτοια αποδοχή και αγάπη είχαμε χρόνια να δούμε - ίσως από την εποχή που κέρδισε η Έλενα Παπαρίζου.

H Μαρίνα Σάττι με το Ζάρι, το Europapa & άλλες 8 συμμετοχές πέρασαν στον τελικό της Eurovision 2024

Κι όμως η ίδια κατάφερε να «ζεστάνει» ξανά τη διάθεσή μας απέναντι στον μουσικό διαγωνισμό και να μας κάνει να πιστέψουμε ακόμα και στην πρωτιά. Γι' αυτό άλλωστε και η τηλεθέαση που σημείωσε ο Β' Ημιτελικός ήταν από τους πιο υψηλούς τα τελευταία χρόνια. Συνήθως τέτοια νούμερα βλέπαμε την βραδιά του τελικού.

Η τηλεθέαση του Β' Ημιτελικού

Στο δυναμικό κοινό, ο Β' ημιτελικός της Eurovision 2024 σημείωσε μέσο όρο 44,5%, ενώ στο τέταρτο 00:00 – 00:15 σκαρφάλωσε στο 54,6%. Στο γενικό σύνολο από την άλλη, ο μέσος όρος ήταν 38,5%, φτάνοντας σε τέταρτο (00:00 – 00:15) μέχρι το 48,3%.

https://www.instagram.com/reel/C6wnUZdinAL/

Τα post διάσημων Ελλήνων για την Μαρίνα

Και την τηλεθέαση όμως να μην γνωρίζαμε μόνο και μόνο μια «βόλτα» στα social media ήταν αρκετή για να καταλάβει κανείς πως όλοι οι Έλληνες είχαν στη σκέψη τους την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι.

Η Μαρίνα Σάττι παρά τον πυρετό πριν τον ημιτελικό της Eurovision, τρόλαρε τον Ατζαράκη για το «Ζάρι»

Ακόμα και πολλοί celebrities της εγχώριας showbiz έστειλαν τις ευχές τους στην Μαρίνα Σάττι, ελπίζοντας πως η φαρυγγίτιδα που την ταλαιπωρούσε δεν θα στεκόταν εμπόδιο στην καλή της εμφάνιση.

Από καλλιτέχνες που είχαν λάβει μέρος στην Eurovision, όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Άννα Βίσση, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, μέχρι παρουσιαστές και influencers όλοι γέμισαν με post τα stories του στο Instagram με φωτογραφίες της Μαρίνας, τρόπους ψηφοφορίας, στιγμιότυπα από την εμφάνισή της αλλά και «μπράβο» για την πρόκρισή της στον τελικό.

Η Κατερίνα Καινούργιου βέβαια, πρωτοτύπησε λίγο, αφού πέρα από την ανάρτηση για την Μαρίνα Σάττι, μάς έδειξε και την ψήφο που έδωσε στην συμμετοχή της Ολλανδίας και το Europapa, που είναι ένα από τα φαβορί. Αλλά δεν μπορεί να πει κανείς πως το συγκεκριμένο τραγούδι δεν ήταν πολύ συγκινητικό και δεν άξιζε μια θέση στον τελικό.

Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίνας Σάττι μετά την πρόκρισή της στον τελικό

Μετά την πρόκρισή της Μαρίνας Σάτι στον τελικό ακολούθησαν οι πρώτες της δηλώσεις στους δημοσιογράφους με εκείνη όπως πάντα να δείχνει τον αληθινό εαυτό της, με το άγχος του και με την λαχτάρα να τους ικανοποιήσει όλους.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε με τον τρόπο μας, τη γλώσσα μας και να μοιραστούμε τον πολιτισμό και τους χορούς μας. Χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας.

https://www.instagram.com/reel/C6x0efAoCvH/

Οι Τούρκοι επίσης, αγαπούν ιδιαίτερα το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι, όπως φάνηκε από 2 κοπέλες που ήταν ντυμένες όπως εκείνη αλλά όπως της είπε κι ένας Τούρκος δημοσιογράφος. Μάλιστα στο ZARI βρίσκουν τον Βαλκανικό ήχο που έψαχναν φέτος όσοι παρακολουθούν τον διαγωνισμό (αφού η Τουρκία έχει πολλά χρόνια να πάρει μέρος).

«Αυτό είναι αλήθεια, αγαπάμε την Τουρκία. Είχα έναν δάσκαλο που μου μάθαινε τραγούδια από την Ανατολή, από την Τουρκία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν… και αναρωτιόμουν πώς γίνεται να έχον τόσες ομοιότητες με την ελληνική μουσική. Και τότε ο δάσκαλος μου είπε κάτι που δεν θα το ξεχάσω: ότι η ηλικία αυτών των πολιτισμών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των συνόρων ανάμεσα στις χώρες αυτές» είπε η Μαρίνα Σάττι.

Παράλληλα, η Μαρίνα απάντησε και για την υγεία της, λέγοντας πως τις στιγμές πριν τον ημιτελικό έπαιρνε ανά 3 ώρες φάρμακα και φοβόταν πως δεν θα έχει καθόλου φωνή να τραγουδήσει το βράδυ λόγω της φαρυγγίτιδας. Τελικά όμως και φωνή έβγαλε και ενέργεια, όπως εκείνη ήθελε. Βέβαια, θα πρέπει όσο το δυνατόν μπορεί να ξεκουραστεί γιατί σήμερα το βράδυ θα μαγνητοσκοπηθεί και η πρόβα της, η οποία θα πάει στην κριτική επιτροπή για να βαθμολογηθεί. Επομένως, δεν χωράνε λάθη.

Από την άλλη η Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί 12η κάτι που θεωρητικά δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο televoting παρότι είναι στο Α' μισό του τελικού. Ελβετία και Κροατία τα δύο μεγάλα φαβορί θα εμφανιστούν στην 21η και 23η θέση αντίστοιχα.

https://www.instagram.com/p/C6xIXPHi76T/

*Τα στοιχεία τηλεθέασης είναι κατά προσέγγιση, αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων και είναι ενδεικτικά. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.