4 χρόνια μετά την επίθεση η Ιωάννα Παλιοσπύρου τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό της

Γεωργία Βλαχοπούλου
4 χρόνια μετά την επίθεση η Ιωάννα Παλιοσπύρου τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό της

Με την τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει στο Instagram πριν δεχθεί την επίθεση με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου «γιορτάζει» την αλλαγή που έκανε στη ζωή της μετά τα όσα πέρασε.

Tέσσερα χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 20 Μαΐου του 2020, στις 9.30 το πρωί, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πηγαίνοντας όπως πάντα στην δουλειά της, δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα.

Από τότε η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκανε στροφή 180 μοιρών στην ζωή της, μετέτρεψε τα σημάδια της σε δύναμη και πλέον η ίδια δεν θυμίζει σε τίποτα μια κοπέλα που δέχθηκε αυτού του είδους την τραγική και ιδιαίτερα επίπονη επίθεση.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκλεισε τα 38: Το ξεχωριστό look και η ευχή από το «στήριγμά» της

H ανάρτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου για τα 4 χρόνια από την επίθεση που δέχτηκε

Παρ' όλα αυτά, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν ξεχνάει ποτέ την ημέρα που άλλαξε η ζωή της.

Γι' αυτό και ανήμερα της 4ης επετείου της αναδημοσίευσε στα social media της την τελευταία της ανάρτηση, πριν την επίθεση με το βιτριόλι. Την ανάρτηση που είχε κάνει με διάφορες φωτογραφίες της 6 μέρες πριν το μοιράιο πρωινό, στις 14 Μαΐου του 2020. Ήταν σαν να χαιρετάει τον παλιό εαυτό της, σαν να του μιλάει από το μέλλον, λέγοντάς του να μην φοβάται για όσα έρθουν και πως όλα θα πάνε καλά και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά.

Snapinsta.app_445029635_697137079142143_6652958895971600316_n_1242.jpg

Και αυτή την υπόσχεση που έδωσε στον παλιό της εαυτό η Ιωάννα Παλιοσπύρου κρατάει μέχρι και σήμερα.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκανε ποστ τις δύσκολες στιγμές με τα χειρουργεία του 2023 για έναν λόγο

Οι αλλαγές στην εμφάνιση και την ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου τα 4 τελευταία χρόνια

Η καστανή πια Ιωάννα αγαπάει τον εαυτό της με τα σημάδια του και δίνει θάρρος σε όσους έχουν αντίστοιχα σημάδια να τα αποδεχτούν και να τα αγαπήσουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το ότι δημιούργησε το δικό της ίδρυμα, το Ioanna Paliospirou foundation, για να μπορεί να βοηθήσει ψυχολογικά αλλά και ιατρικά τους εγκαυματίες.

Μόνο κάποιος άνθρωπος που έχει περάσει αυτόν τον πόνο μπορεί να καταλάβει και ποιες είναι οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων και πόση βοήθεια αλλά και χρήματα χρειάζεται η αποκατάστασή τους.

Δεν είναι όμως, μόνο το ίδρυμα που δημιούργησε. Η ίδια πολύ συχνά μοιράζεται με τους followers της τόσο τα χειρουργεία που ακόμα χρειάζεται να κάνει για να αποκατασταθεί η ζημιά που έγινε στο σώμα της, όσο και λοιπές διαδικασίες εξίσου σημαντικές, όπως το να αποκαταστήσει τα μαλλιά της στα σημεία που κάηκαν από το βιτριόλι.

https://www.instagram.com/reel/CxNCirkMCQP/

Είναι ένας τρόπος - μαζί και με τα podcast που κάνει με ανθρώπους που έχουν επιβιώσει από διάφορα - να βοηθήσει άτομα που περνούν δύσκολα, δίνοντάς τους κουράγιο και αποδεικνύοντάς τους από την δική της εμπειρία πως υπάρχει λόγος να αισιοδοξούν, πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα και πως η ζωή τους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Η Ιωάννα έδειξε σε όλους πως μια πράξη μίσους μπορεί να μετατραπεί σε πράξη αγάπης κι έγινε σύμβολο δύναμης. Έτσι, η ίδια αντί να θυμώσει με όλους και με όλα για τον βίαιο τρόπο που όπως έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή της άλλαξε η ζωή της, η εμφάνισή της, τα όνειρα και ο εαυτός της, αποφάσισε να διαχειριστεί την νέα της ζωή ανταποδίδοντας το καλό και την στήριξη που βρήκε από το οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον αλλά και από όλους τους Έλληνες στηρίζοντας με όποιον τρόπο μπορεί όποιον χρειάζεται βοήθεια.

Πώς νιώθει η Ιωάννα Παλιοσπύρου σήμερα;

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος για να πετύχεις μετά από κάτι τόσο σοβαρό να χαμογελάς. Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή Mega Live News είπε πως ακόμα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, ωστόσο το μήνυμά της είναι να μην τα παρατάμε ποτέ.

Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα ακόμα. Η αναπηρία είναι μια υπόθεση που θέλει διαχείριση και δουλειά διαρκείας. Αλλά αυτό που θέλω να πω σε όσους παλεύουν τα δικά τους θέματα είναι ότι: "δεν τα παρατάμε ποτέ, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ μέχρι την τελευταία μας αναπνοή", αυτό είναι το σημαντικό για εμένα.

«Εγώ μέσα μου αισθάνομαι όμορφη, νιώθω όμορφη» είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στη συνέχεια, παρότι ακόμα έχει προβλήματα λειτουργικά όπως με το μάτι της για παράδειγμα, το οποίο κινδύνευσε και να χάσει.

Όσο για τη Έφη Κακαράντζουλα και την υπόθεσή της που 4 χρόνια μετά δεν έχει τελεσιδικήσει η ίδια είπε: «Προσπαθώ να μην εστιάζω σε αυτή τη γυναίκα, όχι από φόβο αλλά γιατί νιώθω ότι μου λερώνει την ψυχή. Αυτό αισθάνομαι γι' αυτό τον άνθρωπο».