Μπορεί η Κατερίνα Δαλάκα να κερδίσει το Survivor για 2η φορά; Φέτος θα παίξει ρόλο ο τελικός!

Γεωργία Βλαχοπούλου
Μπορεί η Κατερίνα Δαλάκα να κερδίσει το Survivor για 2η φορά; Φέτος θα παίξει ρόλο ο τελικός!

H Κατερίνα Δαλάκα έχει φτάσει στους 8 του φετινού Survivor και όλοι αναρωτιούνται αν αυτή θα είναι η μεγάλη νικήτρια, ο Φάνης ή ο Γκιουλέκας.

Έχουμε μπει ήδη στην τελική ευθεία του Survivor 2024 και οι υποθέσεις των fans για το ποιος ή ποια θα κερδίσει το έπαθλο είναι πολύ συγκεκριμένες. Τρία ονόματα φιγουράρουν στη θέση του νικητή, αυτό της Κατερίνας Δαλάκα, του Φάνη Μπολέτση και του Γιώργου Γκιουλέκα.

Survivor: Ο ρόλος της Δαλάκα στον ψυχολογικό πόλεμο που δέχεται η Δώρα και η αντίδραση του Twitter/X

Η Κατερίνα Δαλάκα έχει ήδη κερδίσει μια φορά τον τίτλο και το έπαθλο του Survivor το 2019 στον κύκλο που έπαιζαν Έλληνες εναντίον Τούρκων. Έναν χρόνο νωρίτερα, το 2018 είχε βγει δεύτερη, αφού το έπαθλο κέρδισε τελικά ο Ηλίας Γκότσης. Μπορεί η ίδια να φτάσει ξανά στον τελικό σε αυτήν την 4η συμμετοχή της στο συγκεκριμένο ριάλιτι και να σηκώσει την «κούπα»;

Πολλοί υποστηρίζουν πως ναι, μπορεί να είναι η νικήτρια του φετινού κύκλου. Βέβαια έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ δυνατό αγωνιστικά Φάνη.

https://www.instagram.com/p/C12roLErO8D/

Η Δαλάκα μπορεί να κερδίσει το Survivor αν ο τελικός γίνει με μονομαχία;

H παίκτρια του Survivor η αλήθεια είναι πως έχει γράψει τη δική της ιστορία στο συγκεκριμένο παιχνίδι και πραγματικά θεωρείται μία από τις πιο δυνατές παίκτριες.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Acun Ilicali, ο Τούρκος παραγωγός του Survivor, την εκθείασε σε έναν αγώνα απέναντι στην τουρκική ομάδα, λέγοντας πως είναι το «λογότυπο» του Survivor.

Βέβαια, κατά την συμμετοχή της στο Survivor All Star όπου συμμετείχαν οι καλύτερες γυναίκες όλων των κύκλων του ριάλιτι που είχαν προβληθεί η ίδια δεν είχε προλάβει να προσαρμοστεί αγωνιστικά (άλλωστε είχε να παίξει στους στίβους μάχης στον Άγιο Δομίνικο 4 χρόνια), αφού αποβλήθηκε παραβιάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού.

Survivor: Η ασέβεια που έδειξε η Δαλάκα στην αποχώρηση της Σταυρούλας ξεσήκωσε το Twitter/X

Στον φετινό κύκλο η Κατερίνα Δαλάκα είναι και πάλι από τις πιο δυνατές παίκτριες, ωστόσο την έχουμε δει να βγαίνει εκτός στίβου για να «ξεκουραστεί» και να κρατήσει δυνάμεις (έλειπε 2 βδομάδες χωρίς να ξέρουμε τον ακριβή λόγο) αλλά και να ματσάρει αδύναμες παίκτριες για να πάρει εύκολες νίκες (θυμίσου για παράδειγμα την Χρύσα ή την Ευγενία Μπόρλα), κάτι το οποίο έχει σχολιαστεί αρνητικά.

1716281906742-197800266-431684138_1448453095765931_2730740478343846821_n.jpg

Γιατί μπορεί ο σκοπός σε κάθε αγώνα ασυλίας και επάθλου να είναι η νίκη με κάθε τρόπο - άρα φυσικά οι καλοί παίκτες θα παίξουν εναντίον των πιο αδύναμων για να φέρουν σίγουρη νίκη στην ομάδα - ωστόσο η Κατερίνα Δαλάκα μάς είχε συνηθίσει μόνο σε δυνατές μονομαχίες και έχει υπάρξει και νικήτρια.

Μήπως λοιπόν είναι φέτος η πιο δυνατή αγωνιστικά επειδή δεν είχε πολλές δυνατές αντιπάλους;

Αυτό είχε πει και σε συνεντευξή της η Σταυρούλα Χρυσαειδή, αφού αποχώρησε οικειοθελώς από το παιχνίδι εξαιτίας του τραυματισμού που είχε στο πόδι της. Όπως είπε δεν μπορεί να πει πως η Δαλάκα είναι η καλύτερη παίκτρια όλων των εποχών γιατί θα έπρεπε να την δει να παίζει ενάντια σε αποδεδειγμένα δυνατές παίκτριες όπως την Στέλλα, την Μαριαλένα και την Μελίνα, για να πει πως πραγματικά είναι καλή - συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού της χωρίς όμως τον τραυματισμό.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που πολλοί πιστεύουν πως αν ο τελικός γίνει μέσω μονομαχίας, η Κατερίνα Δαλάκα ίσως δεν μπορέσει να ανταπεξέλθει στον πολύ δυνατό αγωνιστικά Φάνη βάσει των στατιστικών.

Ο Φάνης τόσο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις έχει βγει «νικητής» όσο και στις αναμετρήσεις του με τους Τούρκους παίκτες που έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό Survivor για να βοηθήσουν τους παίκτες στους αγώνες, εξαιτίας των απανωτών αποχωρήσεων.

Δεδομένου ότι οι Τούρκοι παίκτες αγωνίζονται στο αντίστοιχο All Star και όχι σε οποιονδήποτε κύκλο, ο Φάνης αποδεικνύει και πάλι πόσο δυνατός είναι αγωνιστικά.

Παρ' όλα αυτά το Survivor είναι το παιχνίδι των ανατροπών και έχουμε δει και δυνατούς παίκτες να αποχωρούν από τον φετινό κύκλο επειδή βρέθηκαν σε κακή μέρα αγωνιστικά ή ψυχολογικά. Επομένως αν όλα κριθούν σε κάποια μονομαχία η Κατερίνα Δαλάκα έχει αρκετές πιθανότητες να «στεφθεί» και πάλι νικήτρια.

Άλλωστε, φέτος η ίδια έχει στο μυαλό της μόνο το παιχνίδι, χωρίς να επηρεάζεται η ψυχολογία της από εξωγενείς παράγοντες, όπως ήταν για παράδειγμά κατά τις προηγούμενες συμμετοχές της ο πρώην -πια- σύντροφός της, Δημήτρης Φιντιρίκος.

Θα είναι η Δαλάκα νικήτρια αν ο τελικός γίνει μέσω ψηφοφορίας;

Σε περίπτωση που βέβαια, ο τελικός γίνει μέσω ψηφοφορίας - κάπως άδικο αν αναλογιστεί κανείς πως όλο το φετινό παιχνίδι ήταν αγωνιστικό - τότε η Κατερίνα Δαλάκα έχει πολύ λίγες πιθανότητες να βγει νικήτρια.

Μπορεί η ίδια να έχει ένα ισχυρό fan club, πράγμα που φαίνεται σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται στα social media σχετικά με το Survivor, ωστόσο η συμπεριφορά της αυτήν την φορά έχει κατηγορηθεί από πολλούς.

Άλλωστε, η Κατερίνα Δαλάκα στο τρέιλερ του Survivor είχε πει χαρακτηριστικά:

https://www.instagram.com/reel/C1pjKlEMwBH/

Και πραγματικά είδαμε μια Δαλάκα που δεν είχαμε ξαναδεί.

Τα «καρφιά» στην Ασημίνα και οι στημένες ψηφοφορίες

Από εκεί που στις προηγούμενες συμμετοχές της δεν είχε έρθει σε διαμάχη, αυτή την φορά και απαντούσε στα όσα της καταλόγιζαν (θυμίσου την κόντρα με τον James Καφετζή) αλλά και έριχνε τα δικά της «καρφιά», ακόμα και στην φίλη της την Ασημίνα.

Θυμάσαι τι είχε πει όταν την ψήφισε, όπως και όλη η κόκκινη ομάδα για αποχώρηση, αφού είχε μείνει πάρα πολύ καιρό εκτός αγώνων; Στην ουσία την είπε «βαρίδι» της ομάδας, λίγο πιο κεκαλυμμένα.

Πρέπει σιγά σιγά η Ασημίνα να ενταχθεί στην ομάδα και να μην τη "δικαιολογούμε" γιατί αυτό της κάνει και κακό και είναι σαν να της χαϊδεύουμε τα αυτιά. Πρέπει να μπει να παλέψει για τον εαυτό της και πρέπει να αγωνίζεται κανονικά όπως αγωνιζόμαστε και εμείς.

Δεν υπάρχει δικαιολογία, σήμερα πρέπει να μπει και να παλέψει για τον εαυτό της. Έχει περάσει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα - κι αυτή δεν νιώθει άνετα που εμείς "κουβαλάμε" και δεν μπαίνει, αυτή νιώθει ακόμα χειρότερα - αλλά αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είναι η ώρα να μπει και να παλέψει η Ασημίνα που ξέρουμε.

Από την άλλη τις τελευταίες μέρες η Δώρα στην ουσία αποκάλυψε πως είχαν συζητήσει μαζί για το ποια θα ήταν η κατάλληλη σειρά για να αποχωρήσουν οι παίκτες, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Δαλάκα είναι αυτή που επηρεάζει τις ψηφοφορίες των κόκκινων. Δεν είναι τυχαίο πως ο James Καφετζής μαζί με τον φίλο του Γιώργο Γκιουλέκα είχαν πει πως στην κόκκινη ομάδα υπήρχε η «αίρεση» της Δαλάκα. Β'εβαια, απ' ότι φαίνεται και ο Γκιουλέκας προσαρτήθηκε σε αυτήν την αίρεση.

Η Δαλάκα φυσικά δεν παραδέχτηκε τίποτα και είπε στην Δώρα - πρώην συμπαίκτριά της πια - πως μάλλον την μπερδέυει με άλλη παίκτρια.

Το σαρδόνιο γέλιο της Δαλάκα μετά την αποχώρηση της Σταυρούλας

Πάλι πρόσφατα και όσο οδεύουμε προς τον τελικό, η Δαλάκα έδειξε τον πραγματικό της εαυτό. Μετά την αποχώρηση της Σταυρούλας κι ενώ οι παίκτριες από την Τουρκία έλεγαν πως η αποχώρησή της έγινε για ψυχολογικούς λόγους κι όχι λόγω του τραυματισμού της - απλά επειδή δεν άντεχε να χάνει από μια τόσο καλή παίκτρια όπως είναι η Δαλάκα - εκείνη χαμογέλασε προφανώς επειδή ανυψώθηκε ο εγωισμός της και δεν σχολίασε τίποτα. Δεν μίλησε καν σαν αθλήτρια που είναι για το πόσο σημαντικό είναι να μην «σακατεύονται» οι παίκτες για ένα παιχνίδι.

Φυσικά, αυτή η συμπεριφορά εξόργισε το κοινό κι έριξε κι άλλο τη δημοφιλία της.

Τελικά και μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί και ασχέτως από το αν θα είναι η νικήτρια, για όσους αγάπησαν την Κατερίνα Δαλάκα το 2018 και το 2019, η εκδοχή της στο φετινό Survivor μάλλον είναι κάπως απογοητευτική. Κι αυτό γιατί είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε την Δαλάκα την αθλήτρια και δίκαιη παίκτρια και τώρα παρακολουθούμε την Δαλάκα που κινείται υπογείως ως άλλος Μαρτίκας.