Η παγίδα κατά της Χριστίνας στο MasterChef έδειξε το ξεκάθαρο σχέδιο του Λευτέρη για τον τελικό

Κατερίνα Μπούσιου
Η παγίδα κατά της Χριστίνας στο MasterChef έδειξε το ξεκάθαρο σχέδιο του Λευτέρη για τον τελικό

Το τελευταίο Mystery Box του MasterChef αποκάλυψε τακτικές και αδυναμίες ενόψει του τελικού. 

Στην τελική ευθεία του MasterChef πολλά μπορούν να συμβούν και δεν χρειάζεται μόνο να έχεις ταλέντο στη μαγειρική. Η εξυπνάδα, οι σωστοί ελιγμοί και κυρίως η ψυχραιμία απέναντι στους αντιπάλους, δίνει τελικά το προβάδισμα. Ο Λευτέρης το έχει καταλάβει αυτό και αποφάσισε χθες να βάλει μπροστά το σχέδιό του κατά της κυρίας του αντιπάλου για τον τίτλο, τη Χριστίνα. Η παίκτρια είναι για δεύτερη φορά υποψήφια προς αποχώρηση, από μία λάθος εκτίμηση (ή καθοδήγηση) του Νίκου Κυψίδη που έφερε και αντιδράσεις από το κοινό.

https://www.instagram.com/p/C7fB7NruiRs/

Ο Κώστας δίκαια νικητής του επάθλου

Το τελευταίο Mystery Box στο MasterChef, λειτούργησε ως η αφετηρία του μεγάλου τελικού. Οι παίκτες πλέον ξέρουν πως αν πρέπει να διεκδικήσουν μία θέση ως φιναλίστ, θα πρέπει αυτές τις ημέρες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να αποφύγουν τα λάθη. Ένας άλλος βασικός κανόνας, είναι να γνωρίζουν και το τι σκέφτονται οι αντίπαλοί τους για εκείνους και να υποψιάζονται τις επόμενες κινήσεις τους.

Πάμε για τους Τop 6 στο MasterChef; Το κοινό εντόπισε spoiler για διπλή αποχώρηση

Άξια χθες ο Κώστας κέρδισε το έπαθλο των 1000 ευρώ αφού έκανε ένα εμπνευσμένο πιάτο με μπαρμπούνι, που έμοιαζε απλό αλλά δεν ήταν. Ο Κώστας δεν κατάφερε μόνο αυτό, αλλά και να κερδίσει στη μεταξύ τους δοκιμασία τη Χριστίνα, ένα από τα φαβορί για τον τελικό. Η οποία υπέπεσε σε ένα λάθος. Προσπαθώντας να εντυπωσιάσει με το πιάτο της που έβγαζε και καπνό, έχασε σε γεύση. Το ίδιο που στη συνέχεια έγινε και με τον Σοφοκλή. Αυτές οι δύο αστοχίες στοίχισαν τη νίκη στους μπορντό.

https://www.instagram.com/p/C7fCFRxO8hy/

Η ψηφοφορία στη συνέχεια είχε μία μικρή έκπληξη από τον Νίκο Κυψίδη - ο οποίος με απόφαση του Ηλία έμεινε στον εξώστη - αλλά και από τον Λευτέρη. Ενώ θα μπορούσαν να ψηφίσουν τον Σοφοκλή που είχε πιο αδύναμο πιάτο από τη Χριστίνα, ψήφισαν εκείνη - όπως και ο ίδιος ο Σοφοκλής - και αυτό ξεκάθαρα ήταν μία κίνηση τακτικής.

Ο μεν Λευτέρης φαίνεται πως έχει σχέδιο και φιλοδοξία για τον τελικό και πρέπει να αποδυναμώσει τη Χριστίνα και κύρια αντίπαλό του και ο μεν Κυψίδης θέλει τη συμμαχία του Λευτέρη και θέλει να φτάσει και εκείνος όσο πιο ψηλά μπορεί. Το κοινό αντέδρασε και με τους δύο και είχε δίκιο στην παρούσα φάση του διαγωνισμού.

Η σημερινή ημέρα είναι εξίσου κρίσιμη με το τελευταίο τεστ δημιουργικότητας. Γιατί οι δύο επόμενοι υποψήφιοι αντίπαλοι της Χριστίνας θα κρίνουν το μέλλον της στο MasterChef. Αν τους κερδίσει θα τονωθεί και η αυτοπεποίθησή της. Δες και το σχετικό τρέιλερ.

Και για να μη ξεχαστούμε, χθες είχαμε ένα ακόμη κρεσέντο του Κούρτογλου. Ο οποίος αποφάσισε να μοιραστεί με τους κριτές αλλά και το κοινό, τα μελλοντικά του σχέδια. Μας αποκάλυψε πως θέλει να πουλήσει ένα οικόπεδο στα Τρίκαλα για να ανοίξει ένα μαγαζί και να μαγειρεύει εκεί. Μετά μας είπε πως είναι ο ίδιος πολλές προσωπικότητες μαζί. Είχαμε όμως και μάθημα ιστορίας. Γιατί θυμήθηκε πως στην Αναγέννηση «Που οι άλλοι έτρωγαν βούτυρα» εμείς ως Έλληνες «Ήμασταν στον Τούρκικο ζυγό».

Πραγματικά αξίζουν πολλά «μπράβο» στον δημοσιογράφο που παίρνει τις μικρές συνεντεύξεις στον Γιάννη Κούρτογλου για όσα ακούει, ή για όσα με τον τρόπο του του εκμαιεύει. Επειδή το δεύτερο ισχύει, ισχύει και το «μπράβο».