Για δεύτερη μέρα κλειστό το εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη - Η φωτιά που προκάλεσε το πρόβλημα
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου.
Όπως ανακοινώθηκε στα social media του εστιατορίου Ovio στο Σύνταγμα, το κατάστημα θα παραμείνει και σήμερα κλειστό λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Το εστιατόριο ανήκει στον Πάνο Ιωαννίδη και χθες το πρωί υπήρξε ένα ατύχημα που προκάλεσε πυρκαγιά, όμως, ευτυχώς οι ζημιές ήταν μόνο υλικές.
Οι Masterchef αγαπάνε τις μελαχρινές - Ιωαννίδης, Άκης, Λεωνίδας, Κοντιζάς με τις συντρόφους τους
Η φωτιά και η ανακοίνωση της πυροσβεστικής
Το περιστατικό καταγράφηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου. Η φωτιά ξεκίνησε από την κουζίνα του καταστήματος, προκαλώντας αναστάτωση και άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά προτού επεκταθεί περαιτέρω.
Ιδού και η επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς και την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού:
Τραυματισμοί και προληπτικά μέτρα
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο άτομα διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, χωρίς, όμως, να υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς. Οι ζημιές στον χώρο ήταν υλικές και εστιάζονται στον χώρο της κουζίνας και των μαγειρείων.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το εστιατόριο δεν λειτούργησε το Σάββατο, όμως δεν θα λειτουργήσει ούτε σήμερα, Κυριακή 14/9, όπως ενημερώθηκε το κοινό του μέσα από 2 stories στα social media. Μέχρι νεοτέρας, λοιπόν.
Στην πρεμιέρα του MasterChef 9 μας έλειψαν οι auditions, το bootcamp και οι γυναίκες chefs
Το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη
Μιλώντας πρόσφατα για το νέο «παιδί» του, ο Πάνος Ιωαννίδης είχε εξηγήσει πως η ιδέα πίσω από το μενού και τον casual fine dining χαρακτήρα του Ovio γεννήθηκε από την εμπειρία του στην Ιταλία. «Τα χρόνια που έζησα εκεί, τις περιοχές που γνώρισα, τους σεφ που με επηρέασαν», ανέφερε συγκεκριμένα.
Όλα αυτά ενώθηκαν με μια βαθιά προσωπική γευστική μνήμη που συνδέεται με την οικογένειά μου, τις ελληνικές μου ρίζες και την καταγωγή μου από την Πόλη, από τις γιαγιάδες μου. Μεγάλωσα μαζί τους, μέσα σε μυρωδιές, μπαχαρικά και ιστορίες.
«Το μεγάλο στοίχημα ήταν να παντρέψω αυτά τα στοιχεία με σεβασμό στις ιταλικές τεχνικές και παραδόσεις. Ήθελα το αποτέλεσμα να εκπέμπει τη σύγχρονη φινέτσα της Ιταλία», είπε η γνωστός κριτής του MasterChef εξηγώντας και πώς προέκυψε το όνομά του.
Εξού και το όνομα: Ovio, από το ρήμα ovviamente – που στη βόρεια ιταλική σλανγκ γίνεται ovio, δηλαδή το «προφανές», το κομψό, το νόστιμο, το σύγχρονο (cucina contemporanea), αλλά ταυτόχρονα και το απλό. Το Ovio για μένα είναι η ομορφιά της απλότητας
