Ανησυχία στο παλάτι: Στο νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος

Ανησυχία στο παλάτι: Στο νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος

Τι συνέβη στον δούκα του Εδιμβούργου;

Μπορεί τα νέα της δεύτερης εγκυμοσύνης της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry να ενθουσίασαν άπαντες στο παλάτι του Buckingham, η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ. Ο δούκας του Εδιμβούργου εισήχθη στο νοσοκομείο το απόγευμα της Τρίτης «ως προληπτικό μέτρο» μετά από αδιαθεσία, σύμφωνα με το ανάκτορο του Buckingham.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ο οποίος διανύει το 99ο έτος της ηλικίας του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο, πρόσθεσε η δήλωση. Μια πηγή του παλατιού είπε στο BBC ότι ο δούκας πήγε στο νοσοκομείο με αυτοκίνητο, όπου έγινε δεκτός ως προφύλαξη μετά από συμβουλές του γιατρού του.

Αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες παρατήρησης και ανάπαυσης. Η πηγή συμπλήρωσε επίσης ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος αισθανόταν αδιαθεσία για μερικές ημέρες, αλλά αυτή η αδιαθεσία δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό.

«Ένας γιατρός κλήθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν ήταν επείγουσα εισαγωγή», πρόσθεσε η πηγή. Η βασίλισσα Ελισάβετ για την ώρα παραμένει στο κάστρο Windsor.

Η είδηση για τη υγεία του πρίγκιπα Φίλιππου έγινε γνωστή πριν από λίγα λεπτά και όλοι εύχονται να είναι περαστικά. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την πορεία της υγείας του, αυτό όμως που καθησυχάζει τους royal fans είναι πως δεν ήταν επείγουσα κατάσταση και πως έχει κάνει εισαγωγή για προληπτικούς λόγους.

Στις 10 Ιουνίου ο δούκας του Εδιμβούργου γίνεται 100 ετών και αναμένεται να γίνει μεγάλη γιορτή στην Αγγλία, για τον εορτασμό των γενεθλίων του.