Tο δεύτερο παιδί των Harry-Meghan έχει ένα σπάνιο δέσιμο με τον Φίλιππο

Tο δεύτερο παιδί των Harry-Meghan έχει ένα σπάνιο δέσιμο με τον Φίλιππο

Και σίγουρα δεν πάει το μυαλό σου.

Πριν από μία εβδομάδα ακριβώς ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ανακοίνωσαν πως θα γίνουν γονείς για δεύτερη φορά. Μετά τη μετεγκατάσταση τους στις ΗΠΑ, η δούκισσα του Sussex πιθανότατα θα γεννήσει στην πατρίδα της αντί να ταξιδέψει πέρα από τον ατλαντικό και να γεννήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάτι που βρίσκουμε απόλυτα λογικό, από τη στιγμή μάλιστα που οι Sussexes αποφάσισαν να μην επιστρέψουν ξανά στην Αγγλία, ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας τουλάχιστον. Αυτό σημαίνει ότι το μελλοντικό βασιλικό μωρό θα γεννηθεί στην Αμερική, σε απόσταση μεγαλύτερη από 5.000 μίλια μακριά από τα ανάκτορα του Buckingham.

Μπορεί ο Archie να γεννήθηκε επί βρετανικού εδάφους, με τον τρόπο που ήθελε η Meghan Markle όμως, το αδερφάκι του όμως θα γεννηθεί επί αμερικανικού εδάφους. Ενώ είναι σπάνιο να μην γεννηθεί ένα royal μέλος στο βρετανικό έδαφος, υπάρχουν μερικά προηγούμενα και το πιο επιφανές είναι ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Και εδώ κάπου έρχεται και το σπάνιο δέσιμο που θα έχει ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, με το νέο του δισέγγονο που αναμένεται να γεννηθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Εκτός του ότι θα έχουν πολύ κοντά γενέθλια (ο Φίλιππος έχει γεννηθεί στις 10 Ιουνίου) και οι δύο θα έχουν γεννηθεί μακριά από βρετανικό έδαφος.

Ο δούκας του Εδιμβούργου γεννήθηκε στο νησί της Κέρκυρας, στην Ελλάδα, στις 10 Ιουνίου το 1921. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν βασιλιάς από τη γέννησή του, συμπεριλαμβανόμενος στις γραμμές της κληρονομικής διαδοχής τόσο στους Δανούς όσο και στην Ελλάδα, λόγω της πατριωτικής του καταγωγής από τον Γιώργο Α’ της Ελλάδας και τον Christian ΙΧ της Δανίας.

Ο Φίλιππος, ο οποίος έγινε ο δούκας του Εδιμβούργου μετά το γάμο του με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ το 1947, συνδέθηκε με τη βρετανική βασιλική οικογένεια μέσω της βασίλισσας Βικτώριας, που σήμαινε πως είναι τρίτος ξάδερφο της μελλοντικής γυναίκας του και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Αλλά το δεύτερο μωρό του Harry και της Meghan θα γεννηθεί στις ΗΠΑ διατηρώντας μια θέση στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου, όπως ένα άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας η Maud Windsor. Η Maud, κόρη του Λόρδου Frederick και της Sophie Winkelman, γεννήθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το 2013.

Ο Λόρδος Frederick είναι ο αδελφός της Lady Gabriella Windsor και γιος του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, ένας από τους πρώτους ξαδέλφους της βασίλισσας Ελισάβετ. Η μικρή royal, που τώρα ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και φοιτά στο σχολείο του Thomas Battersea μαζί με τον πρίγκιπα George και την πριγκίπισσα Charlotte, ήταν 42η στη σειρά διαδοχής όταν γεννήθηκε.