Η πρώτη δήλωση του Harry και της Meghan Markle για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Η πρώτη δήλωση του Harry και της Meghan Markle για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Οι Sussexes δεν αποχαιρέτησαν τον δούκα του Εδιμβούργου.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε εχθές το μεσημέρι η είδηση πως ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε. Στα μέσα Φεβρουαρίου είχε νοσηλευτεί για μια αδιαθεσία κι έπειτα από 15 μέρες νοσηλείας και μια εγχείρηση καρδιάς, επέστρεψε στο σπίτι του στο Windsor. Όλοι είχαμε ανησυχήσει για την πορεία της υγείας του, όμως το εξιτήριο του μας έδωσε ελπίδες πως όλα είναι καλά.

Ο δούκας του Εδιμβούργου πήρε εξιτήριο στις 16 Μαρτίου και σχεδόν έναν μήνα πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του. Αυτό ανέφερε η δήλωση εχθές στα επίσημα accounts στα social media του παλατιού. Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποχαιρέτισαν μέσω social τον αγαπημένο τους πατέρα, θείο και παππού ανεβάζοντας συντετριμμένοι την είδηση του θανάτου του.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή δυο μήνες πριν κλείσει τα 100 του χρόνια και χωρίς να προλάβει να γνωρίσει τον γιο της Zara Philips και του Mike Tindall που γεννήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά και χωρίς να γνωρίσει την κόρη του αγαπημένου του εγγονού Harry και της Meghan Markle που θα έρθει στον κόσμο τους επόμενους μήνες.

Ο Harry και η Meghan είχαν έναν χρόνο να δουν τον Φίλιππο (από τον περασμένο Μάρτιο) σύμφωνα με πληροφορίες όμως θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο προκειμένου να παρευρεθούν στην κηδεία του. Έκαναν μάλιστα και μία δήλωση μέσα από το website του Archewell η οποία έλεγε:

«Στη μνήμη της Βασιλικής Υψηλότητας Ο Δούκας του Εδιμβούργου 1921-202. Σε ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σου… θα μας λείψεις πολύ».

Πλέον μένει να μάθουμε τις λεπτομέρειες για την κηδεία, αλλά και για το ταξίδι του Harry και της Meghan.