Οι ηχηρές απουσίες από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Οι ηχηρές απουσίες από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Ποιοι είναι αυτοί που δεν θα δώσουν το παρών;

Σαν σήμερα την προηγούμενη εβδομάδα, το παλάτι ανακοίνωσε με θλίψη τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έφυγε από φυσιολογικά αίτια στον ύπνο του στην ηλικία των 99 ετών. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε και η ημερομηνία της κηδείας, αλλά και το αν Meghan Markle και Harry θα παρευρεθούν.

Η κηδεία του λοιπόν θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 17 Απριλίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Windsor παρουσία 30 μόνο παρευρισκομένων. Επειδή η πανδημία COVID-19 συνεχίζεται, η κηδεία θα γίνει σε πολύ στενό κύκλο. Στην πραγματικότητα, υποτίθεται ότι υπήρχαν 800 φημολογούμενοι προσκεκλημένοι στην κηδεία του. Τώρα, μόνο 30 επισκέπτες θα είναι παρόντες για να μείνουν όλοι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι 30 παρευρισκόμενοι είναι εξής: η βασίλισσα Ελισάβετ, σύζυγος του δούκα του Εδιμβούργου, ο γιος του Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της Sir Timothy Laurence, ο πρίγκιπας Andrew, ο πρίγκιπας William και η σύζυγός του Kate Middleton, ο πρίγκιπας Harry, η πριγκίπισσα Ευγενία και ο σύζυγός της Jack Brooksbank, η Βεατρίκη και ο σύζυγός της Edoardo Mapelli Mozzi, ο πρίγκιπας Edward και η σύζυγός του κόμισσα Sophie και τα παιδιά τους Lady Louise Windsor και Viscount Severn.

Ο γιος της Άννας Peter Phillips, η κόρη της Zara Tindall με τον σύζυγό της Mike, o κόμης Snowdon γιος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, η κόρη της Lady Sarah Chatto με τον σύζυγό της Daniel, ο δούκας του Gloucester (πρώτος ξάδερφος της βασίλισσας), ο δούκας του Kent, η πριγκίπισσα Alexandra (ξαδέρφη της βασίλισσας), ο Bernhard, κληρονομικός πρίγκιπας του Baden (γιος της αδερφής του Φιλίππου, Theodora), ο πρίγκιπας Φίλιππος του Hohenlohe-Langenburg (μέλος της οικογένειας του δούκα) και η κόμισσα Mountbatten της Βιρμανίας.

Υπάρχουν όμως κάποια ονόματα αρκετά ηχηρά που δεν θα δώσουν το παρών στην κηδεία προκειμένου να τιμήσουν τον δούκα του Εδιμβούργου. Δες στη gallery παρακάτω ποιοι είναι αυτοί.