Πόσα χρήματα παίρνουν οι βασιλικές οικογένειες; Οι αριθμοί πραγματικά σοκάρουν (photos)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πόσα χρήματα παίρνουν οι βασιλικές οικογένειες; Οι αριθμοί πραγματικά σοκάρουν (photos)

Αν νόμιζες πως τα μέλη των βασιλικών οικογενειών δεν πληρώνονται σίγουρα έκανες κάποιο λάθος.

Δεν είναι ψέμα, ούτε και μυστικό πως αρκετές από τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή οικονομική κατάσταση. Τα μέλη των οικογενειών πληρώνονται και αυτό έγινε γνωστό ευρέως μετά την αποχώρηση του Harry και της Meghan Markle όταν όλοι τους ρωτούσαν πώς θα βιοπορίζονται μετά την παραίτηση των καθηκόντων τους.

Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ από που παίρνουν όλα αυτά τα χρήματα ή πόσο πληρώνονται; Αν όχι είσαι στο κατάλληλο μέρος, γιατί θα το μάθεις διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές.

Σοκάρουν τα ποσά στα χρήματα που βγάζουν οι βασιλικές οικογένειες

Από τότε που οι Sussexes αποχώρησαν από ανώτεροι βασιλείς και παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους αξιώματα, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γύρω από την οικονομική τους κατάσταση και το πώς τα βγάζουν πέρα.

Ο Harry στη συνέντευξη με την Oprah είχε πει πως δεν πήραν ούτε λίρα φεύγοντας από το παλάτι και το Λονδίνο και πως όλο αυτό το διάστημα μέχρι να σταθούν στα πόδια τους ζούσαν με τα χρήματα που του είχε αφήσει η πριγκίπισσα Diana.



Πρόσφατα επίσης, έγινε γνωστό το επίδομα που θα έπαιρνε φέτος η πριγκίπισσα της Ολλανδίας, Catharina-Amalia. H 17χρονη πριγκίπισσα του Orange επρόκειτο να λάβει 111.000 ευρώ (ισοδύναμο περίπου 130.000 δολαρίων) το 2021. Το επίδομα θα πάει για να πληρώσει τα έσοδα, τις λειτουργίες και τα έξοδα προσωπικού της.

Η βασίλισσα έτοιμη να πάει τον πρίγκιπα Harry στα δικαστήρια

Ας δούμε τα ποσά που παίρνει κάθε βασιλική οικογένεια ξεχωριστά

royals netherlands 1

Η ολλανδική βασιλική οικογένεια το 2020 έλαβε περίπου 49,2 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, εκ των οποίων τα 6,5 εκατομμύρια δολάρια προορίζονται για τα καθήκοντα του βασιλιά.

spain royals

Ο βασιλιάς Felipe, η βασίλισσα Letizia και οι κόρες τους Leonor και Infanta Sofia και η βασίλισσα Σοφία, είναι οι μόνοι βασιλικοί εργαζόμενοι που λαμβάνουν κεφάλαια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το Casa Real, ο βασιλικός οίκος για την Ισπανία, ανέφερε ότι η οικογένεια έλαβε περίπου 8,8 εκατομμύρια δολάρια το 2018.

belgium royals

Ο βασιλιάς Harald V and και η σύζυγός του βασίλισσα Sonja, ο διάδοχος πρίγκιπας Haakon και η οικογένειά του και η αδελφή του βασιλιά, πριγκίπισσα Astrid θεωρούνται όλοι βασιλείς της οικογένειας με πλήρη απασχόληση από την κυβέρνηση της Νορβηγίας.

Kate Middleton: Έκανε δώρο ένα εκατομμύριο δολάρια στον πρίγκιπα Harry (photos)

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του προϋπολογισμού από το 2019, η βασιλική οικογένεια έλαβε περίπου 48,7 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, 1,4 εκατομμύρια δολάρια πήγαν στον βασιλιά και τη βασίλισσα και 1,1 εκατομμύρια δολάρια στον διάδοχο και την πριγκίπισσα.

Δες στη gallery παρακάτω τις υπόλοιπες βασιλικές οικογένειες.