Πρίγκιπας Φίλιππος: Η διαθήκη του θα ανοίξει σε 90 χρόνια για το καλό της βασίλισσας

Πατούλια Κατερίνα
Πρίγκιπας Φίλιππος: Η διαθήκη του θα ανοίξει σε 90 χρόνια για το καλό της βασίλισσας

Όσοι περίμεναν άμεσα το άνοιγμα της διαθήκης θα περιμένουν πολύ, πάρα πολύ.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 σε ηλικία 99 ετών και δύο μήνες προτού συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

Στις 17 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor ενώ λίγες ημέρες αργότερα, είχαν προκύψει δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως έχει γίνει γνωστό ένα μέρος της διαθήκης του Φίλιππου.

Το πρόσωπο – έκπληξη στη διαθήκης

Δημοσίευμα του Απριλίου ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος άφησε στη νεότερη εγγονή του, τη Lady Louise Windsor, κάτι πολύ κοντινό και αγαπητό και στους δύο, στη διαθήκη του.

Η 17χρονη Louise είναι κόρη του μικρότερου παιδιού του Φίλιππου, του πρίγκιπα Edward και της συζύγου του, της Sophie, της κόμισσας του Wessex. Η έκθεση που είχε γίνει γνωστή, τόνιζε πως ο δούκας του Εδιμβούργου άφησε τα δύο Φελ πόνυ του, τον Balmoral Nevis και τον Notlaw Storm, στη Louise. Επιπλέον, η Louise θα κληρονομήσει την σκουροπράσινη τετράτροχη άμαξά του. Η άμαξα, που φάνηκε να μεταφέρει το καπέλο του, τα μαστίγια και τα καφέ γάντια του κατά τη διάρκεια της κηδείας.



Η πλήρης διαθήκη θα αργήσει πολύ!

Όπως αναφέρει σήμερα δημοσίευμα του People, ο πρίγκιπας ζήτησε να παραμείνει μυστική η διαθήκη του για 90 ολόκληρα χρόνια για να προφυλαχτεί η αξιοπρέπεια της βασίλισσας Ελισάβετ και των υπόλοιπων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Έγινε γνωστό μέρος της διαθήκης του και υπάρχει μια έκπληξη

Ο δικαστής, Sir Andrew McFarlane και πρόεδρος της ανώτατης έδρας που αφορά το οικογενειακό δίκαιο, όρισε πως η αποκάλυψη της πλήρους διαθήκης θα αργήσει κατά 90 χρόνια.

Ο δικαστής δεν έχει δει και δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της διαθήκης παρά μόνο την ημερομηνίας εκτέλεσής της. Θα υπάρχει στο διάστημα αυτό που μεσολαβεί μια ιδιωτική διαδικασία μέσω της οποίας θα αποφασιστεί αν το περιεχόμενο της διαθήκης θα γνωστοποιηθεί.



Ο εν λόγω δικαστής έχει ήδη συναντηθεί με άτομα του δημοσίου αλλά και με δικηγόρους του εκλιπόντα πρίγκιπα και όπως τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση υπάρχει η ανάγκη να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των ανθρώπων του Στέμματος και της βασιλικής οικογένειας ενώ τόνισε επίσης πως κατανοεί την περιέργεια του κόσμου αλλά η διαθήκη αποτελεί ιδιωτικό και προσωπικό στοιχείο που δεν αφορά τον κόσμο.

Ήδη πάντως έχουν προκύψει απρεπή σχόλια για την δήλωση αυτή περί της αξιοπρέπειας της βασίλισσας, αν σκεφτεί κανείς πως μπορεί να μην επιβεβαιώθηκε ποτέ η άστατη ζωή του Φίλιππου, αλλά υπάρχει μια σειρά από φημολογούμενες ερωμένες.

Αυτές ήταν οι φημολογούμενες ως ερωμένες του πρίγκιπα Φιλίππου

Πάντως, απορίας άξιο είναι πώς θα αντιδράσει η βασίλισσα.