6 φορές που η βασίλισσα Ελισάβετ ανησύχησε το κοινό αλλά τελικά όλα πήγαν καλά

Νατάσσα Σχοινά
6 φορές που η βασίλισσα Ελισάβετ ανησύχησε το κοινό αλλά τελικά όλα πήγαν καλά

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ακυρώσει ανά τα χρόνια διάφορες εμφανίσεις της λόγω κάποιας ασθένειας. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ δε συνηθίζει να ακυρώνει τις προγραμματισμένες της δημόσιες εμφανίσεις. Είναι συνήθως εξαιρετικά τυπική με το πρόγραμμά της σε τέτοιο σημείο που, όταν συμβαίνει κάτι διαφορετικό, δημιουργούνται φόβοι για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το γεγονός.

Όταν, λοιπόν, ακυρώθηκε το προγραμματισμένο της ταξίδι στη Βόρειο Ιρλανδία λόγω ασθένειας, γρήγορα άρχισαν τα σενάρια περί επιδείνωσης της υγείας της. Και δεν έχουν πέσει έξω, απλώς δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη σε ποιον βαθμό. Πηγή, ωστόσο, αναφέρει πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Όπως είπε το Παλάτι του Buckingham την Τετάρτη, η βασίλισσα «άκουσε τη συμβουλή του γιατρού για ξεκούραση τις επόμενες ημέρες», χωρίς, φυσικά, να παραλείψει να μεταφέρει τους χαιρετισμούς της στους ανθρώπους της χώρας.

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας: Η ανακοίνωση από το Παλάτι για το τι συμβαίνει

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Περισσότερες λεπτομέρειες δε γνωρίζουμε για την ακριβή φύση της ασθένειας, ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι διανύει το 95ο έτος της ηλικίας της είναι αρκετό για να προκαλέσει προβλήματα και δυσκολίες σε ένα επιβαρυμένο με υποχρεώσεις πρόγραμμα. Πριν μερικές μέρες, άλλωστε, εμφανίστηκε με μπαστούνι μετά από 18 χρόνια, δημιουργώντας τις πρώτες ανησυχίες.



Η απρόσμενη εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ - Το στοιχείο που επανέφερε μετά από 18 χρόνια

Την ώρα που αναμένουμε νεότερα για την κατάσταση της υγείας της, όμως, θυμόμαστε προηγούμενες φορές που η Ελισάβετ ανησύχησε το κοινό με την υγεία της, αλλά, τελικά, όλα πήγαν καλά.

6 φορές που το κοινό ανησύχησε για τη βασίλισσα Ελισάβετ αλλά όλα πήγαν καλά

queen elizabeth illness8 2 copy

2003

Τον Ιανουάριο του 2003, η 76χρονη τότε βασίλισσα Ελισάβετ νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο King Edward VII, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο γόνατο. Η επέμβαση διήρκησε 45 λεπτά και είχε επιτυχία. Όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, χρειαζόταν βοήθεια στήριξης, γι' αυτό και το πρώτο διάστημα χρησιμοποιούσε μπαστούνι. Ανάρρωσε στο Sandringham, όπου και παρέμεινε για δύο εβδομάδες.


2007

Τον Ιανουάριο του 2007, η βασίλισσα Ελισάβετ θα ήταν στα εγκαίνια του νέου σταδίου του Arsenal Football Club. Ξαφνικά, ακύρωσε την εμφάνισή της. Πριν προλάβουν οι φήμες να οργιάσουν, αποδείχτηκε ότι ο λόγος ήταν ορθοπεδικής φύσης -είχε τραβηχτεί ένας μυς της πλάτης-.

2011

Toν Οκτώβριο του 2011, εκπρόσωπος του παλατιού ανακοίνωσε πως η βασίλισσα Ελισάβετ δε θα προχωρούσε με τις προγραμματισμένες της εκδηλώσεις, ακυρώνοντας την επίσκεψή της στο Βρετανικό Μουσείο λόγω κάποιας αδιαθεσίας. Τελικά, ανακοινώθηκε ότι πίσω από την αδιαθεσία κρυβόταν ένα κρυολόγημα και οι γιατροί της συνέστησαν ξεκούραση για προληπτικούς λόγους.

queen elizabeth illness8


2013

Τον Μάρτιο του 2013, η τότε 86χρονη βασίλισσα Ελισάβετ νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια στο νοσοκομείο ακυρώνοντας την προγραμματισμένη της επίσκεψη στη Ρώμη. Όταν εισήχθη στο King Edward VII hospital στο κεντρικό Λονδίνο, γρήγορα άρχισαν οι φημολογίες για σοβαρές εξελίξεις στην υγεία της. Τελικά, η βασίλισσα είχε γαστρεντερίτιδα και η εισαγωγή της έγινε για λόγους πρόληψης.


2018

Τον Ιούνιο του 2018, η βασίλισσα Ελισάβετ θα παρευρισκόταν σε μία τελετή στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου για τα 200α γενέθλια του πιο Διακεκριμένου Τάγματος του St Michael και St George. Μία αδιαθεσία, όμως, την ανάγκασε να την ακυρώσει ορίζοντας ως αντικαταστάτη της τον δούκα του Kent, πρίγκιπα Edward.

«Η βασίλισσα δεν ένιωθε πολύ καλά σήμερα και αποφάσισε να μην παραστεί στην πρωινή λειτουργία του St Paul’s Cathedral», έλεγε η ανακοίνωση από το παλάτι.

2020

Τον Ιανουάριο του 2020, μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη της παρουσία στο Norfolk branch του Women Institute κοντά στην έπαυλή της στο Sandringham, έγινε κάτι που η Ελισάβετ δε συνηθίζει: ακύρωση της τελευταίας στιγμής. Παρά τον συναγερμό που προκλήθηκε, αποδείχτηκε πως η μονάρχης έπαθε ένα απλό κρυολόγημα από το οποίο και ανάρρωσε.