Βασίλισσα Ελισάβετ: Νέα ερωτηματικά για την ανάρρωσή της – Χρησιμοποίησε τη σωσία της;

Κατερίνα Μπούσιου
Βασίλισσα Ελισάβετ: Νέα ερωτηματικά για την ανάρρωσή της – Χρησιμοποίησε τη σωσία της;

Το μήνυμά της και η σημειολογία πίσω από την εικόνα στην διάσκεψη COP26, αλλά και η φωτογραφία να οδηγεί αυτοκίνητο -και μάλιστα χωρίς συνοδηγό- που ξεσήκωσε ερωτηματικά.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η 95χρονη μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, εμφανίστηκε ακμαία στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους ηγέτες του κόσμου που συνεδριάζουν στη διάσκεψη COP26 για το περιβάλλον. Έβαλε τέλος στα σενάρια για την υγεία της, αλλά λίγα λεπτά αργότερα η φωτογραφία της να οδηγεί την Jaguar station wagon στον κήπο του κάστρου Windsor, προξένησε νέα ερωτηματικά και πολλά σχόλια από τους Βρετανούς.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι καλα! Δυναμικό come back μετά την περιπέτεια υγείας


https://www.instagram.com/p/CVvFWbtlmPr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Δεν είναι αυτή η βασίλισσά μας….»

Η εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε μια φωτογραφία με την 95χρονη μονάρχη να οδηγεί μια Jaguar station wagon στον κήπο του κάστρου Windsor και όχι το συνηθισμένο της Land Rover το οποίο χρησιμοποιούσε κατά το παρελθόν. Η προσπάθεια που έγινε από το παλάτι ανεπίσημα, ήταν να δημιουργηθεί ασφάλεια στους πολίτες του έθνους, πως η βασίλισσά τους είναι καλά και είναι πάλι στην ενεργό δράση.

Μια πιο προσεκτική ματιά των αναγνωστών και των χρηστών, όμως, οδήγησε στο συμπέρασμα πως δεν ήταν εκείνη! Δεν εμφανιζόταν τόσο αδυνατισμένη όσο το προηγούμενο διάστημα και παρά τα γυαλιά και το μαντήλι η όλη φυσιογνωμία δεν παρέπεμπε στη βασίλισσα. Υπήρχαν βέβαιοι και εκείνοι που αναρωτήθηκαν «μα οδηγεί σε τέτοια ηλικία;».

daily mail messages

Ποια είναι η Ella Slack

Κάποιοι βέβαια θυμήθηκαν ότι όπως όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έτσι και εκείνη χρησιμοποιεί σωσία σε διάφορες περιστάσεις, συνήθως σε πρόβες μεγάλων εκδηλώσεων.

H Εlla Slack έχει κάνει αυτή τη δουλειά περισσότερες από 50 φορές με ρητή απαγόρευση πάντως να καθίσει στον θρόνο, έστω και στα πλαίσια της πρόβας. H Εlla βέβαια ήταν μια από τις τουλάχιστον 20 γυναίκες που έχουν χρησιμοποιηθεί ως σωσίες της Ελισάβετ, κατά το παρελθόν, αλλά έγινε διάσημη και μέσω των συνεντεύξεών της.

Αποκαλύφθηκαν οι μυστικοί κωδικοί D day - Mrs Robinson! Τι θα γίνει αν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ



Η καρφίτσα και η φωτογραφία με τον πρίγκηπα Φίλιππο

Κατά την διάρκεια του βιντεοσκοπημένου μηνύματός της Ελισάβετ, που προβλήθηκε κατά την επίσημη δεξίωση της διάσκεψης COP26 για το περιβάλλον, η βασίλισσα εμφανίστηκε με ένα πράσινο ταγιέρ και μια διαμαντένια καρφίτσα που απεικόνιζε μια πεταλούδα. Πίσω από την πλάτη της βρισκόταν και μια φωτογραφία με τον σύζυγό της Πρίγκηπα Φίλιππο στο δάσος με τις πεταλούδες στο Μεξικό. Ήταν γνωστές άλλωστε οι οικολογικές ανησυχίες του πρίγκηπα και το έργο του για το περιβάλλον.

prince phillip

Σε αυτή την ευαισθησία του συζύγου της αλλά και του γιού της Κάρολου και του εγγονού της Γουίλιαμ αναφέρθηκε και στο μήνυμά της.

«Αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα που ο ηγετικός ρόλος που έπαιξε ο σύζυγός μου στο να ενθαρρύνει τον κόσμο να προστατεύσει τον εύθραυστο πλανήτης μας συνεχίζει να ζει μέσω της δουλειάς του μεγαλύτερου γιού μας Καρόλου και του δικού του μεγαλύτερου γιού Γουίλιαμ. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανη για αυτούς.

Στη συνέχεια του μηνύματός της πάντως τόνισε ότι τώρα είναι ευκαιρία για τους ηγέτες του πλανήτη να περάσουν σε πράξεις για να σωθεί ο πλανήτης.

(πηγή φωτογραφιών ΑP Associated press)