Το κοινό στοιχείο που συνδέει τον πρίγκιπα Harry με την πριγκίπισσα Mako

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το κοινό στοιχείο που συνδέει τον πρίγκιπα Harry με την πριγκίπισσα Mako

Αυτοί οι royals έχουν περισσότερα κοινά από όσα νομίζεις.

Ήταν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα (26/10) όταν η πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας παραιτήθηκε από τον βασιλικό της τίτλο προκειμένου να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, Kei Komuro, ωστόσο δεν είναι η πρώτη royal που κάνει κάτι τέτοιο.

Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών των μοναρχιών, υπήρξαν αρκετοί royals που έχουν παραιτηθεί από τη βασιλική ζωή και ό,τι αυτή συνεπάγεται, συμπεριλαμβανομένου ενός τίτλου και προνομίων για την αγάπη τους.

princess mako kei komuro wedding4

Και εδώ έρχεται το κοινό που συνδέει τη Mako με τον Harry, αλλά και άλλους royals.

Τι κοινό έχει ο Harry και η Mako της Ιαπωνίας;

Η πριγκίπισσα Mako μόλις πρόσφατα παντρεύτηκε τον Kei Komuro, τον οποίο γνώρισε στο κολέγιο, μετά από μερικά χρόνια αρραβώνα. Ο αρραβώνας προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στους βασιλικούς θαυμαστές της αυτοκρατορικής οικογένειας και στα μέσα ενημέρωσης του Τόκιο.

Καθώς ο νόμος στην Ιαπωνία απαιτεί από μια πριγκίπισσα να εγκαταλείψει την αυτοκρατορική οικογένεια μετά το γάμο με έναν κοινό άνιθρωπο, η πριγκίπισσα Mako έχει εγκαταλείψει τους βασιλικούς της τίτλους για να παντρευτεί τον Kei και έχει επίσης αρνηθεί μια πληρωμή 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων από την ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία παραδοσιακά καταβάλλεται σε βασιλικές γυναίκες που δεν έχουν πλέον τη βασιλική τους ιδιότητα όταν παντρεύονται.

Η πριγκίπισσα Mako έσπασε τα πρωτόκολλα και παντρεύτηκε τον δικό της «πρίγκιπα»! Έτσι γνωρίστηκαν

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τους ανώτερους βασιλικούς ρόλους τους το 2020 και πως σχεδίαζαν να μοιράσουν το χρόνο τους μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Αμερικής.

Το 2021, το ζευγάρι έκανε την απόφαση μόνιμη μετά από μια δοκιμαστική περίοδο. Τώρα, ο Harry και η Meghan διατηρούν τον τίτλο των HRH τους, αλλά δεν τους επιτρέπεται να τον χρησιμοποιούν.

Το ζευγάρι ζει στην Καλιφόρνια με τα δύο τους παιδιά, τον Archie Harrison και τη Lilibet Diana.



Sayako, πριγκίπισσα Nori της Ιαπωνίας

Όπως και η Mako, η πριγκίπισσα Sayako της Ιαπωνίας επίσης εγκατέλειψε τον τίτλο της για να παντρευτεί έναν κοινό άνθρωπο το 2005.

Γνωστή ως Sayako, η πριγκίπισσα Nori, είναι η μοναχοκόρη του Ομότιμου Αυτοκράτορα Akihito. Στη συνέχεια παντρεύτηκε τον Yoshiki Kuroda και άφησε πίσω της τα οφέλη που συνεπαγόταν η παραίτηση από τη βασιλική ζωή.

Η πριγκίπισσα Mako δε θέλει παλάτια! Στο ενοίκιο αλλά με τον εκλεκτό της καρδιά της

Δες στη gallery που ακολουθεί και άλλους royals που άφησαν τα προνόμιά τους για τον έρωτα της ζωής τους.