Royal News: Δεν λένε σε όλα ναι! 11 φορές που οι royals έσπασαν το πρωτόκολλο στον γάμο τους

Πατούλια Κατερίνα
Royal News: Δεν λένε σε όλα ναι! 11 φορές που οι royals έσπασαν το πρωτόκολλο στον γάμο τους

Οι royals δεν σπάνε το πρωτόκολλο μόνο στα ρούχα ή στον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Οι αλλαγές ξεκινούν από τον γάμο.

Το αυστηρό πρωτόκολλο των ανακτόρων δεν τολμούσε να το παραβεί κανείς στο παρελθόν καθώς η δυσαρέσκεια του κόσμου και της βασιλικής αυλής απαιτούσαν αντίποινα και τιμωρίες βαριές. Με το πέρασμα των χρόνων ωστόσο οι αντιδράσεις ήταν πιο χαλαρές και η διάθεση των εστεμμένων να παραβούν κάποιους κανόνες σαφώς πιο έντονη. Η διάθεση αυτή μάλιστα γίνεται ακόμη πιο ζωηρή όταν πρόκειται για την «ομορφότερη ημέρα της ζωής τους».



Ακόμα και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, πλέον σπάνε το πρωτόκολλο όταν έρχεται η ώρα του γάμου τους!

Diana wedding day 1e

Η πριγκίπισσα Diana δεν είπε τα λόγια για την «υπακοή

Αποφάσισε να παραλείψει από τους γαμήλιους όρκους της τη λέξη υπακοή. Ο γάμος της Diana με τον Κάρολο έλαβε χώρα το 1981 και στους όρκους της προς τον πρίγκιπα, η Diana υποσχέθηκε να τον αγαπά, να τον ανακουφίζει, να τον τιμά και να είναι μαζί του στο καλό και στο κακό. Στο βιβλίο των όρκων του 1662 περιλαμβάνεται ο όρκος υπακοής από την σύζυγο προς τον σύζυγο, κάτι που αψήφισε η Diana καθώς και η Kate Middleton, η πριγκίπισσα Ευγενία και η Meghan Markle στους δικούς τους γάμους.

royal weddings rules2

Ο William επέλεξε τον δικό του κουμπάρο

Ο William στον γάμο του με την Kate Middleton το 2011, έσπασε το πρωτόκολλο που δεν προβλέπει κουμπαριές και έκανε τον αδερφό του, Harry, κουμπάρο του, δίνοντας του μια ξεχωριστή θέση και τιμή. Οι Βρετανοί royals δεν συνηθίζουν να περιλαμβάνουν κουμπάρες ή κουμπάρους στους γάμους τους.

vasilissa 2

10 royal κανόνες που έχει παραβεί η Ελισάβετ για χάρη της Meghan Markle

Το ίδιο έκανε και η Kate που έκανε κουμπάρα την αδερφή της Pipa στον γάμο της, στον οποίο η μικρή Middleton έκλεψε τις εντυπώσεις με τους γυμνασμένους γλουτούς της.

royal weddings rules67 copy

Extra info: Οι δύο κουμπάροι, Harry και Pippa φημολογείται πως έφυγαν από τον γάμο μαζί!

royal weddings rules2 weddingcake

Η γαμήλια τούρτα του William και της Kate έσπασε το πρωτόκολλο

Η τούρτα έσπασε το πρωτόκολο με το ύψος και την επικάλυψή της, φτάνοντας τους 8 ορόφους και με 900 φύλλα και λουλούδια. Η ομάδα της Fiona Cairns εξήγησε πως οι γαμήλιες τούρτες των royals είναι πάντα πιο ψηλές αλλά η Kate εξήγησε πως δεν επιθυμεί τόσο ψηλή τούρτα.

royal weddings rules67 Harry meghan

Ο Harry με τη Meghan παντρεύτηκαν μυστικά τρεις μέρες πριν τον γάμο τους

Αυτό υποστήριξε τουλάχιστον ο πρίγκιπας, Harry, και η πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του Suits, Meghan, στη συνέντευξη στην Oprah τονίζοντας πως πριν τον βασιλικό γάμο της 19ης Μαΐου 2018, προηγήθηκε μια τελετή μόνο με τους δυο τους, όπου πήραν την ευχή από τον Αρχιεπίσκοπο και που αυτή θεωρούν την κανονική γαμήλια τελετή τους, η οποία δεν ήταν θέαμα για τον κόσμο.

Τους όρκους από την τελετή αυτή, η Meghan και ο Harry έχουν κάνει κάδρο στο δωμάτιό τους.

royal weddings rules67 meghan weddingdress

Η Meghan περπάτησε μόνη ως τον Harry

Μετά το σκάνδαλο με τον Thomas Markle και την απουσία του από τον βασιλικό γάμο, η Meghan αποφάσισε να περπατήσει μόνη της μέχρι τον Harry και ο πρίγκιπας Κάρολος την συνόδευσε μόνο στο δεύτερο μισό της διαδρομής της, κάτι που επέλεξε η ίδια.

royal weddings rules67 weddingring harry

Από πλατίνα η βέρα του Harry

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό χρυσό στις βέρες των royals, ο Harry προτίμησε μια βέρα από πλατίνα, κάτι που ήρθε σε αντίθεση με την παράδοση ενός αιώνα. Η Meghan πάλι πήγε παραδοσιακά με τη βέρα από ουαλικό χρυσό.

Princess Eugenie wedding day

Η πριγκίπισσα Ευγενία δεν φόρεσε πέπλο

Στον γάμο της με τον Jack Brooksbank, η Ευγενία προτίμησε να φορέσει μόνο τιάρα και όχι πέπλο. Στην δεξίωση του γάμου η Ευγενία, έσπασε και πάλι την παράδοση επιλέγοντας Αμερικάνο σχεδιαστή και όχι Βρετανό.

royal weddings rules67a

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη είχε έναν μικρό και μυστικό γάμο

Μιας και η πανδημία ανάγκασε τη Βεατρίκη να αναβάλλει τον γάμο της, η ίδια επέλεξε τελικά μια μυστική ιδιωτική τελετή για να παντρευτεί τον Edoardo Mapelli Mozzi στην οποία όμως έδωσε το παρόν η βασίλισσα.


https://www.instagram.com/p/CNvYjpIn7CB

Ήξερες ότι ακόμη και η βασίλισσα Ελισσάβετ έσπασε το πρωτόκολλο;

Θα μάθεις πολλές μικρές ακόμη λεπτομέρειες στη gallery που ακολουθεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πριγκίπισσα Diana εκμυστηρεύτηκε στον βιογράφο της πως η ημέρα που παντρεύτηκε τον Κάρολο, ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής της.

Η άγνωστη συμφωνία της Kate Middleton με τον πρίγκιπα William πριν τον γάμο τους

Πρίγκιπας Κάρολος: Ο αληθινός λόγος που παντρεύτηκε την Diana και όχι την Camilla